Кой какво чете, part III
Moderator: Moridin
- Interpreter
- Forsaken
Аз изчетох последния Хари Потър. Харесва ми това, че образите се развиват, че стават не чак толкова черно-бели, мрачната атмосфера...
Обаче осъзнах, че повечето книги от поредицата са ме дразнели с разфокусираност. Твърде много истории встрани от основната, твърде много Deus ex machina и някак нелогични обрати.

Обаче осъзнах, че повечето книги от поредицата са ме дразнели с разфокусираност. Твърде много истории встрани от основната, твърде много Deus ex machina и някак нелогични обрати.
- Spoiler: show
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
						But I ain't keen on living either
От Лукяненко съм чел "Лабиринтът на отраженията" и "Не е време за дракони" - и двете са страхотни, особено Лабиринта. Надявам се скоро да стигна и до Патрулите.
Сега съм се захванал с "Пергаментът" на Хал Дънкан и ми е бедна фантазията как ще го преборя този звяр. Наистина - експериментална книга, уникална посвоему, но и липсва плътност сякаш, няма я тръпката на истинското фентъзи; по-скоро е някакво ментално фентъзи с киберизблици на места. Единствено мисълта, че след това ме чакат новия Малазан и Алистър Рейнолдс ме крепи да я бутам тази книга:)

Сега съм се захванал с "Пергаментът" на Хал Дънкан и ми е бедна фантазията как ще го преборя този звяр. Наистина - експериментална книга, уникална посвоему, но и липсва плътност сякаш, няма я тръпката на истинското фентъзи; по-скоро е някакво ментално фентъзи с киберизблици на места. Единствено мисълта, че след това ме чакат новия Малазан и Алистър Рейнолдс ме крепи да я бутам тази книга:)
Semper fidelis
						- JaimeLannister
- Forsaken
Завършвам втората Троя. Нещо не ми е интересно. Нито се случи нещо съществено за изминалите 800 страници, нито пък героiте са някви оригинални или поне интересни. Мнях. И втф - Ахил е слабоумен гей, а Хектор е някво безполово същество. Аз заради единия Хектор си купих първата книжка  (при все че знаех за епизодичното му присъствие).
(при все че знаех за епизодичното му присъствие).

(при все че знаех за епизодичното му присъствие).
(при все че знаех за епизодичното му присъствие).Look at the darkness...
...around me.
						...around me.
И понеже е междинна книга, не трябва да се случва нищо?   

Ахил и Хектор са вазвити много добре, те са най-оригиналните персонажи до момента, но чисто субективно се издразних на безмисленото им осакатяване. Се едно дай са да направиме римейк на властелина и да направиме Гандалф - педофил, а Арагорн - хермафродит. Страшна идея, ше сме свръх оригинални, факт.

Ахил и Хектор са вазвити много добре, те са най-оригиналните персонажи до момента, но чисто субективно се издразних на безмисленото им осакатяване. Се едно дай са да направиме римейк на властелина и да направиме Гандалф - педофил, а Арагорн - хермафродит. Страшна идея, ше сме свръх оригинални, факт.
Look at the darkness...
...around me.
						...around me.