A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon Jun 20, 2011 4:59 pm

Аз наваксах с всичките епизоди. Окей бяха, но нищо повече, поне лично за мен. Твърде много ми прилича на телевизионен театър, а не истински сериал и то не в добрия смисъл.
От днешния епизод най-много ме впечатли сцената с Джайм и Кейтлин.
But goddamn,
you got me in love again

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jun 20, 2011 5:27 pm

Старо но неомръзващо
Хитлер за Нед Старк в песента
http://www.youtube.com/watch?v=1kLSYTHQbm4# :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jun 20, 2011 7:33 pm

Култово е, точно щях да го пусна и аз :mrgreen:

Докторе, излагаш се. Силно.

По повод втори сезон:
People complaining about a 1 year wait? Oh my sweet summer child. What do you know of waiting? Waiting is for the long night, when GRRM hides for years and children are born and live and die all before the next book comes out.
And you can't dance with a devil on your back...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jun 20, 2011 8:59 pm

Гледах десетия - много силен завършек. Просто нямаше слаба сцена.
Всичко в десетия се градеше на комбинация от диалози където актьорската игра си проличава а ефектите нямат значение.
Е накрая и загатнаха че стига да искат могат да извадят и графика.
Най-много ми въздейства (освен Денерис нишката която се подразбираше че ще е водеща) моментите в палатката с Тирион и баща му и момента в който повтаряха клетвата на вала.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Jun 20, 2011 11:02 pm

Поредният силен епизод, с много силен финал. Като цяло обаче го слагам малко по-назад от осми и девети, основно заради WTF сцената с Pycelle и най-оборотната курва в Седемте кралства, и особено гимнастиката в края, която просто беше Triple Facepaлm отвсякъде.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

kalendarа_ska4a
Misting

Post by kalendarа_ska4a » Mon Jun 20, 2011 11:15 pm

Страхотен финал на първи сезон! Най-добрият епизод от сезона, всичко беше изпипано много добре. Само Bran ме дразни нещо и не мога да разбера защо. И Daenerys преиграва малко понякога , но сцената с малките дракончета беше брутална :)

Ще взема да потърся тия книги... Бран също ли толкова дразни в книгите, или не?

Super M
Warmage

Post by Super M » Mon Jun 20, 2011 11:30 pm

Кое точно те дразни в него?
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jun 20, 2011 11:32 pm

Абе само мен ли НИКОЙ не ме дразни в тая история? Не всички са ми еднакво интересни, ама ей богу, не го схващам това с дразненето - всички герои са толкова добре написани ебаси!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jun 20, 2011 11:36 pm

И мен никой не ме дразни. :) А това, че намразвам искрено някои персонажи и силно се привързвам към други показва колко е добър авторът. Който си го може, го може.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jun 20, 2011 11:40 pm

Впрочем, покрай целия осъмнес в епизода, никой не спомена Хрътката. Тоя пич беше доста онеправдан откъм екранно време спрямо книгата, но се справи страхотно - както в сцената на турнира с моменталното коленичене под меча на брат си, когато кралят изивка, така и сега, когато хем спря Санса да не бутне Джофри, хем прояви загриженост към нея.

Въобще, ебаси якия образ, дано му дадат повече време втори сезон.

kalendarа_ska4a
Misting

Post by kalendarа_ska4a » Mon Jun 20, 2011 11:46 pm

Super M wrote:Кое точно те дразни в него?
Ми въпросът е, че и аз не знам какво (а не съм чел книгите, за да сравнявам)... Може би едно такова безизразно изражение още от 1ви епизод (преди да се парализира). А, ако не е безизразно, е някакво високомерно/мрачно, което или актьорът не може да го изиграе като хората, или просто самият герой ме дразни. В този момент, не мога да кажа дали е актьора или героя. Трябва още да погледам.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jun 21, 2011 12:09 am

Дем ква гимнастика накрая?

Мен ме кефна най-вече сцената с клетвата на Вала, а и Джофри беше доста на висота, лекето нещастно. Денерис добре я оправиха като цяло, но Пицел (?!?!?!?!?!!?!?).....

а и тая с Кейтлин и Джейми не ме кефна особено, не знам какво видяхте в нея толкова

и двамата Мормонт са яко пичове бтв
This is it. Ground zero.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jun 21, 2011 12:11 am

Хрътката е мега як, но за съжаление я няма бондинг сцената между него и Санса, която би задълбочила много повече контекста на взаимоотношенията им.

А гимнастиката на Пицел беше мейд ъф уин бе.
И аз седях в началото скандализирана и си виках, "тоя едва дишащ 90-годишен дядо, отде намери виагрица, за да оправи таз мома сега - тея от ХБО вече ептен спряха да подбират с циците при инфодъмповете". И в следващият миг ни показват как дядото хич не е толкова хрипящ и 90-годишен, а само се прави на такъв. Много се смяхме.

Да, Джора Мормонт и аз много го харесвам - и актьорът ме кефи много. Дано нататък да има повече от него.

Иначе сцената с клетвата ми дойде твърде патетична и нещо не ме израдва особено.
С Кейтлин повече ми хареса сцената с Роб - ква физиономия имаше като го прегърна и обяви, че да - ще убият всички.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Tue Jun 21, 2011 1:21 am

Феноменален епизод. Имаше 1-2 глупости, обаче като цяло тоя сезон така го развъртяха към финала, че камък върху камък не остана. Cinematography-то на места откъртва (примерно сцената между Кейтлин и Роб в началото). Вниманието към детайлите е безумно като за ТВ-продукция - примерно много яко беше колко реалистично третото CG-око на гаргата мина извън фокус заедно с останалото; или как кожата на Денерис на финала реагираше на ноктите на дракончето, все едно наистина нещо я дращи. Изобщо не очаквах да пипнат толкова нещата. Предлагам Алан Тейлър (режисьорът на последните два епизода) да го цанят за целия втори сезон. Драматично по-добър е от всички досега, вкл. и Тим Ван Патън от първите два.

Страхотен сценарий и актинг. На поне 5 места си превъртах назад да ги видя пак заради репликите. Много здраво беше как сцената, в която Санса тръгна към Джофри в самото си начало създаде впечатление като че тя самата иска да скочи. Браво и на двамата - от всички оцелели герои, те са най-добри. Джофри между другото - ако продължат по същия начин с него нататък има опасност да се превърне в най-гнусното същество в ТВ-историята. Тва хлапе трябва да ходи с охрана, че някви ще вземат да го затрият докато си купува хляб от магазина.

И последно, че го дължа тва - не знам свикнах ли с музиката, обаче почти нямам оплаквания вече. Особено тая преработка на основната тема, дето звучеше на end credits беше много драматична и много намясто.

Сега, не знам за вас, обаче аз искрено се радвам, че от тоя момент нататък нямам идея какво следва. Чак си завиждам, че не съм чел останалите. :lol: Остава единствено да пожелаем на ХБО много нови събскрайбъри и добри продажби на дисковете, за да налеят повече пари в сериала и да продължат по същия начин.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Jun 21, 2011 1:36 am

Moridin wrote:Дем ква гимнастика накрая?
Имах предвид в края на сцената с Пицел, не на епизода.

Йън Глен е перфектен Джора, BTW.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!