Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Random
Ascendent

Post by Random » Mon Aug 16, 2010 8:14 pm

Roland wrote:Buffy Rewatch - Season 3

ТОЛКОВА по-як ми се видя на второ гледане... Многократно по-добър от първите два.
Дам, 3 на мен ми е от най-любимите, мисля че с него наистина се влюбих в сериала :)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Aug 16, 2010 8:32 pm

Честно казано, на мен 2-ри и 3-ти сезон ми се сливат малко, макар че се сетих моментално за епизодите, дето Роланд ги е коментирал в ревюто. Иначе то ме изкефи, но според мен още малко трябва да се поработи по изчистване на critical set-phrases ;)

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon Aug 16, 2010 8:50 pm

Трети сезон категорично е с пъти по-добър от предишните. Аз също се запалих така злокобно по сериала именно докато гледах този сезон.
Кордилия действително става истински разкошна, всяка нейна реплика е страхотна. Уилоу, Зандър и Оз ми бяха адски тъпи в сравнение с нея.
Иначе като любими епизоди и аз бих посочил тези от ревюто по изброените причини, но също така бих наблегнал Consequences и Enemies, защото са не просто Фейт-центрирани, но и доста силни. Особено втория, който съдържа могъщата пророческа реплика
Spoiler: show
"What are you gonna do B? Kill me... you become me. You're not ready for that... yet." , която ми е сред любимите цитати от тези сезон.
Въобще добро ревю и доста добър сезон, който вдига качеството на сериала рязко нагоре.
But goddamn,
you got me in love again

Gallean
Scholar

Post by Gallean » Mon Aug 16, 2010 10:42 pm

Ако не се лъжа нивото се качва нагоре защото сериала започва да се продуцира от друа телевизия и има лека промяна в целевата публика ;)

The Complete Slayer може л ида се изтегли от някъде и дали отзи сайт http://www.buffyguide.com/ е същото?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Aug 17, 2010 4:33 am

Не е същото разбира се. И ме съмнява някой да го е сканирал точно това нещо, но си струва всякак парите.

Иначе смяната на телевизията е чак от шести сезон нататък.
And you can't dance with a devil on your back...

Mother
Misting

Post by Mother » Sat Aug 21, 2010 1:39 pm

Изгледах сериала, изчетох всички мнения в тази тема и ми е много трудно да кажа нещо без да повторя нещо от казаното до тук. Това че от 4 часа не съм спрял да слушам OST-то na OMWF и не може да ми писне е твърде показателно.

И двата сериала са феноменални. Бъфи е една идея над Ейнджъл :)
Толкова противоречиви мнение и горещи спорове просто не могат да бъдат породени от нещо слабо :)))

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Aug 21, 2010 7:23 pm

Добре дошъл в групата :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Aug 24, 2010 10:12 am

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Tue Aug 24, 2010 11:08 pm

Само да те поправя, че Jonathan се появява за сефте във втори сезон, а не в трети.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Aug 25, 2010 12:12 am

Дам, така е. Аз имах предвид, че има роля и име в трети сезон, щот във втори мисля, че е "boy" :mrgreen:

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Aug 25, 2010 12:23 am

Roland wrote:Дам, така е. Аз имах предвид, че има роля и име в трети сезон, щот във втори мисля, че е "boy" :mrgreen:
В грешка си, ясно е показан като Джонатан в "Go Fish", където Уилоу го разпитва.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Aug 25, 2010 12:33 am

Хмм, да, верно... Забравил съм. Начи бързия едит.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Aug 30, 2010 7:51 am

Тъкмо изгледах Into the Woods от пети сезон. Ако изключим The Body, това е може би най-тъжният епизод в целия сериал и най-противното проявление на Уидъновия синдром. При все липсата на химия с Гелар, за мен Райли си остава един от най-смислените персонажи в тоя сериал и начинът, по който приключиха линията му, беше супер гаден.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon Aug 30, 2010 11:43 am

И аз много харесвах Райли и ми беше доста кофти, като си замина. Ама пък Бъфи заслужаваше да го загуби и да остане без него, така че одобрявам напускането :D

Иначе наскоро излезе one-shot-ът за Райли към комиксовия сезон 8. Не разкри абсолютно нищо неочаквано, ама пък имаше свеж диалог и беше приятен.
But goddamn,
you got me in love again

Mother
Misting

Post by Mother » Thu Sep 02, 2010 4:55 pm

На мен пък развръзката с Райли ми се стори доста логична. Просто той е мъж и като повечето такива желае да доминира във връзката си и след като със Слейърката очевадно това нямам как да се получи (не само че е супергърл ами и самочувствието и се удря в тавана с всяка изминала серия) просто той си тръгва, което общо взето е най-достойния начин в тази ситуация. Не знам, лично на мен, а и предполагам на доста фенове, Райли не беше баш любимец и шкартирането му само може да ме радва :)))
No offence. :)

ПП: Поне малко и натри носа като я заряза.