Май и този път се съгласявам с Килуа. Анимето ме подразни. Героите са си в стандартното клише - невинна героиня (with the same old female character design; тази ужасно прилича на Наушика, само цветът на косата и плитките в добавка са разлика), готов на всичко главен герой, за да я защити, без внезапната му отдаденост да е кой знае колко оправдана. Имаме си и лош, които у мен лично провокира само досада.
Историята от друга страна има много потенциал, но е толкова окепавазена в представянето си, че ме боли главата

само като си помисля.
В общи линии не ми хареса.
Половината филм го изгледах с japanese audio stream-а, с гадни английски титри, в които се изписваха и всички звуци - пуфтения, потропвания, поскръцвания и т.н. Оказа се също, че на японския звук липсва музиката, затова догледах филма с английския дублаж. На него поне музика не липсваше...
Едит: АлДим май беше разправял, че Future Boy Conan има общо като сюжет с този филм. Сега си свалям сериала, та смятам да го видя, защото историята си заслужава като такава, стига да й бяха отделили повече време и внимание.