Page 1 of 2

РАТАТУИ

Posted: Fri Sep 21, 2007 2:24 pm
by Muad_Dib
Извинявам се предварително за пускането на отделна тема, обаче този филм я заслужава и определено не искам да потъне някъде из дискуситте тип "април 2009-рандъм постове на господин Султанов" (ноу офенз, бате:)).

Филмът просто ме зарадва както дете се радва на дъвка турбо. Не обичам анимациите по принцип, още по-малко пълнометражните такива с глупавите им хепи ендове и семейните им послания...Отидохме заради готиния трейлър (прежалих се за дублиран и бях изненадан, за това по-надолу) и получихме нещо много, много повече. Анимацията в този филм е на виртуозно високо ниво, което слага всичко останало на Пиксар и по принцип в малкото си джобче, то не са детайли, не е вода, не са гримаси, не са образи, не е чудо - задължително на КИНО. Най ми хареса вниманието към малките комични детайли - големият пльх, който ползва пържолата за боксова круша, за да я начука; братът на главния герой, който лекичко облизва една чиния с ядене, преди тя да отиде за поднасяне в салона; плъха, който се е скрил в черната част на една плочка, за да не се вижда и си прибира стърчащата на бялата част опашка, за да не го видят...и така нататък и така нататък...

При Феноменалните не разбрах за какво толкова е целият хайп - хубава гавричка си беше и толкоз. Тук обаче ми беше съвсем друго - филмът си заслужава позциията на ИМДБ и поне за мен сигурно е най-хубавият пълнометражен анимационен филм, който съм гледал.

Да не говорим, че последните 15 минути ще гледате с отворена уста....Няма да спойля;).

Posted: Fri Sep 21, 2007 2:45 pm
by Corwin
Spoiler: show
Сега се връщам от Рататуи и определено го препоръчвам на всеки, който има възможност задължително на кино. Филма нямаше някакви брутални смешни лафове, геговете бяха по скоро в лицата и някои действия на героите, а сюжета беше... тъп.

Това което отличава филма от останалите подобни е нечовешкият перфекционизъм във всяко едно отношение. Просто най-добре изпипаната анимация на Пиксар. А това са Пиксар ебаси! Другото е атмосферата на филма. Просто влизаш в него. Час и четиридесет и пет ми се сториха като двадесет минути. А след филма примирах от глад, въпреки че се бях натъпкал точно преди да вляза в залата... :)

И отново, филма си заслужава големия екран, най-вече заради нечовешката актьорска игра... :)

=============

Това ми е поста от септемврийската тема - и според мен Рататуи заслужава отделна тема.
Мога да добавя само още едно нещо - абсолютно съгласен с Пенчев, че монолога на критика за критиците е едно от най-ценните неща във филма...

Posted: Fri Sep 21, 2007 2:46 pm
by Muad_Dib
Дайте да не ги спойлим все още не гледа ли, много е важно филмът да ги ЗАСИПЕ здраво с впечатления както засипа нас:)

Posted: Fri Sep 21, 2007 2:57 pm
by Elayne
Емил и критика фтв :P, аз като изпечен спамер да добавя! И да, задълже на кино!

Posted: Fri Sep 21, 2007 3:26 pm
by shayhiri
Ма разбира се, че е за отделна тема. Дадох му десятка още на първо гледане и знаех, че ше се хареса на всички. Ма ако я бях пуснал аз преди някой да го е гледал, щяхте да ме гледате много странно - в най-добрия случай (Казино Роял и т.н.). :) Така че точно месечните теми за ориентация вършат добра работа отначало.

Re: РАТАТУИ

Posted: Fri Sep 21, 2007 3:33 pm
by Ghibli
Muad_Dib wrote:Извинявам се предварително за пускането на отделна тема, обаче този филм я заслужава и определено не искам да потъне някъде из дискуситте тип "април 2009-рандъм постове на господин Султанов" (ноу офенз, бате:)).
Остава и да се извиняваш, да бе. Естествено, че трябва да има отделни теми за филмите :wink:

В Рататуи като че ли най-много ме впечатлиха моментите с търчането (:)) - невероятно изпипани и освен това реалистични. Разните малки моменти като стрелящата се двойка и силният плъх ме накараха да се смея с глас чак :) Дублажът всъщност е доста добър и Иван Звездев въобще не го познах - много по-различно беше от обичайните му интонации в предаването по телевизията, което за мен си беше приятна изненада. Освен това го имаше култовият момент с акцента, не знам дали се сещате :)

Posted: Fri Sep 21, 2007 3:50 pm
by shayhiri
"Ни съ притиснявъйти!" :lol: Въпросът е, че в оригинала всичките хора (без Лингуини) имат зверски акцент - и то постоянно, ест. Само от това пада доволно смях. И се гради атмосфера - макар всъщност да е пълен абсурд. :roll:

В дублажа няма и помен от (френски) акцент. :? Не са посмяли или не им се е занимавало.

Posted: Fri Sep 21, 2007 4:02 pm
by DELgado
Айде и тема си отворихте да дразните хората които на са го гледали още. :mrgreen:

Posted: Fri Sep 21, 2007 4:53 pm
by Xellos
DELgado wrote:Айде и тема си отворихте да дразните хората които на са го гледали още. :mrgreen:
Е аз сигурно утре ше мръдна привечер /19;00 примерно/ да го гледам в мола. Ако не ме домързи ужасно де.

За са сме аз и Петя


към 18;30 ше сме там, ако някой се присети да ми звънка :)

Posted: Sat Sep 22, 2007 10:12 pm
by Xellos
Мноого добро филмче, са ше си го сваля да го прослушам с оригиналния звук да видим какво говорят всъщност вътре. :twisted:

Posted: Sun Sep 23, 2007 11:03 am
by Corwin
Бтв вчера в една пицария мернах Рататуи в менюто. Щеше ми се да го пробвам, но за съжаление нямаше месо и разбира се не си го поръчах... :)
Spoiler: show
In many ways, the work of a critic is easy. We risk very little yet enjoy a position over those who offer up their work and their selves to our judgment. We thrive on negative criticism, which is fun to write and to read. But the bitter truth we critics must face is that, in the grand scheme of things, the average piece of junk is more meaningful than our criticism designating it so. But there are times when a critic truly risks something, and that is in the discovery and defense of the new. Last night, I experienced something new, an extraordinary meal from a singularly unexpected source. To say that both the meal and its maker have challenged my preconceptions is a gross understatement. They have rocked me to my core. In the past, I have made no secret of my disdain for Chef Gusteau's famous motto: Anyone can cook. But I realize that only now do I truly understand what he meant. Not everyone can become a great artist, but a great artist can come from anywhere. It is difficult to imagine more humble origins than those of the genius now cooking at Gusteau's, who is, in this critic's opinion, nothing less than the finest chef in France. I will be returning to Gusteau's soon, hungry for more.

Posted: Tue Sep 25, 2007 10:26 am
by Muad_Dib
Пишете за филма, новоотишлите!

Posted: Tue Sep 25, 2007 11:39 am
by Xellos
Е пишем го за ревю са, не че кой знае кво интересно имам да сподела ;)

Posted: Tue Sep 25, 2007 4:31 pm
by BaYa
Corwin wrote:Бтв вчера в една пицария мернах Рататуи в менюто. Щеше ми се да го пробвам, но за съжаление нямаше месо и разбира се не си го поръчах... :)
Neng, на ти рататуй! Френски постен гювече, от Ница за по-точно. :wink:

Posted: Sat Sep 29, 2007 9:55 am
by Xellos
Мдам мизерия е ;)