Page 1 of 3

The X-Files - The Official Topic

Posted: Fri Sep 12, 2008 12:40 am
by Roland
Не знам какъв успех ще има този топик, но тъкмо изгледах първия епизод, инспириран от средняшкия филм. Странна работа колко е нищо особено епизодът всъщност, обаче ме изкефи много. Мисля да тествам да го изгледам целия сериал малко по малко...

Едит: ЗОМГ, във втори епизод играе младият Сет Грийн с дълга мазна коса... It's heavy...

Posted: Fri Sep 12, 2008 1:33 am
by Nyn
:lol: Дам, доста познати лица се появяват тук-там, кой по-малко, кой повече странно изглеждащ. Включително на 2 пъти Callum Keith Rennie, aka лошия с убийствения акцент от филма. (За когото всъщност е писана ролята на Крайчек, само че той я отказал и предложил Nick Lea :roll:.)
Едно време като го даваха по телевизията страшно го харесвах този сериал. Сега на скоро се опитах и аз да го почна отначало, че не съм гледала всички серии... ама някакси не беше същото. Не че не ми харесва пак, но чувството е друго. Подозирам, че е защото тогава беше нещо едва ли не единствено по рода си, а сега вече сме виждали подобни работи с тонове. А и вече никой не се опитва да ми забрани да го гледам, защото е страшно :mrgreen:. Аз май ще го доизгледам, поне сезоните преди да се сбози.

Posted: Fri Sep 12, 2008 1:56 am
by Gunslinger
Досиетата Х не случайно са толкова известни!Последните сезони съкват,но това се случва при всички дълги сериали!

Posted: Fri Sep 12, 2008 9:12 am
by Morwen
Първия и втория сезон гледах с фанатична отдаденост, но пък и бях на 13 май...
Всъщност Гънслингър е прав, че сериалът неслучайно имаше такъв успех, беше много добре направен, а и навремето тематиката му беше сравнително новаторска - свръхестественото погледнато от научна гледна точка, отделни истории и т.н.

Ама чак отделна тема...

Posted: Fri Sep 12, 2008 10:10 am
by Roland
Малко е особено как в първите епизоди са ръгали извънземни и доказателства под път и над път, а после всичко става толкова прикрито...

Posted: Fri Sep 12, 2008 10:13 am
by Demandred
Като даваха първите сезон-два по ТВ, бях много голям фен, после нещо ми мина ентусиазма. Все се каня да ги пробвам пак някой ден, интересно е как ще ми се видят сега.

Posted: Fri Sep 12, 2008 10:14 am
by Roland
Ми на мен ми се виждат готини, макар че му личи малко коя година е правен, поне в първите епизоди.

Posted: Fri Sep 12, 2008 10:46 am
by DELgado
Аз преди година някъде се опитах да го почна сериала отначало, но не можах да догледам първия сезон дори. Ама тогава гледах и Супернейчаръл и сравнението между двата не беше в полза на Досиетата. Иначе едно време го гледах фанатично по телевизията. Може и пак да се пробвам заради носталгията. Особено ако пълнометражния филм ми хареса.

Posted: Fri Sep 12, 2008 10:47 am
by Roland
Еми на мен по-скоро не ми, но пак ме зариби по сериала...

Posted: Fri Sep 12, 2008 10:53 am
by DELgado
Ако прецапаш до втори сезон ще се запалиш още повече. Личи си че вкарват малко повече пари а и започва да има епизоди с основната сюжетна линия. Което ме подсеща че така и не разбрах каква е хавата с нея и май все пак ще се пробвам и аз с сериала скоро.

Posted: Fri Sep 12, 2008 11:13 am
by Trip
Аз преди няколко месеца изгледах до 12-ти епизод от първи сезон и дотам много ми хареса - в общи линии приятните ми впечатления от малък не се развалиха, а имаше и няколко епизода, които свършиха страхотно. Освен това Мълдър е пич, а Скъли е приятно сериозна и задълбочена понякога. :mrgreen:
Ей, оня дивак с изрезките от вестниците и черните дробове, много психарски епизод е....

А, и сериалът има един най-добрите опънинги в историята на сериалите.

Posted: Fri Sep 12, 2008 11:13 am
by Roland
Ъм, филмът бтв я спойли тая хава, та ако не държиш да го гледаш на кино, може би ще предпочетеш да изчакаш с гледането, докато не минеш и сериала ;)

Posted: Fri Sep 12, 2008 11:16 am
by Roamer
От viewtopic.php?p=161222#161222:
Roland wrote:Валери, не се подвеждай - на всички филмът по-скоро НЕ НИ е харесал, но НЕ НИ е харесал по-малко, отколкото се очакваше :)
Обобщенията са хубаво нещо, ама... почти на всички :) Както казах, на мен всъщност ми хареса.

Posted: Fri Sep 12, 2008 11:18 am
by DELgado
Ами ще пробвам май първо със сериала тогава. Пък ако не ми понесе винаги мога да прескоча директно на филма.

Ония дивак дето си правеше леговище от вестници беше доста сик. Спомням си че след този епизод една седмица имах проблеми със заспиването. :lol:

Posted: Fri Sep 12, 2008 11:21 am
by Trip
Аз го гледах като бях на 11, на село, и отвън виеха койоти. Питай ме мен. :mrgreen:
Страхотен завършек имат епизодите с психирания космонавт и мъжената :))) Ех, догледа ми се.