Малко евровизия новини. Първо, конкурса изглежда че ще се проведе тази година, лол. И повечето държави ще участват със същия изпълнител, който трябваше да пее миналата година, но с нови песни.
Второ, снощи на концерт, който се стриймваше на живо в youtube, обявиха българската песен. Нашата изпълнителка, Victoria a.k.a. billie eillish light, пусна цял миниалбум с 5 песни, от които да си избере, имаше анкети, постове в социалните мрежи, влогове и интервюта, и какво ли не.
И след като интернет единодушно се изказа коя е най-добрата песен от миниалбума, продуцентите игнорираха популярния вот (на окомер и анекдотична статистика, имаше около 70% подкрепа за Imaginary Friend и 30% разпръсната по всички останали песни) и все пак избраха най-тъпата и монтонна песен, сигурно са им платили да не пускат никоя от наистина добрите песни, че да не би без да искаме да спечелим и после да разорим държавата като трябва да хостваме.
Иначе албума всъщност е доста добър ако се напъне човек, този soundcloud lowfi emo pop не звучи добре на първо слушане никога, но доста расте на повторни въртенета. Имаше дори две песни, които смятам че биха заслужили да стигнат до финала (imaginary friend и dive into unknown), тъй като имат catchy hook, но не знам как някой би харесал избраната growing old..., която е най-монотонната и скучна песен в цялото нещо. Да ни е честита и успех на момичето,... и задължителното, съсипаха я тази държава.
Иначе не съм слушал още повечето песни на другите държави, но на първо слушане румънската песен много ми хареса и ако не излезе нещо по-добро ще викам за тях.
edit: ето избраната ни песен
https://www.youtube.com/watch?v=c_s9A9wVZVY