Коментари на журито за разказите от Четвъртия конкурс
Moderators: Trip, Random, Marfa
Абе хора, животът е кратък, стига с тази агресия.
Админи и модератори, вие сте пичове- правите си труда и губите от личното си време, без заплащане и каквато и да е облага, за да направите конкурс за някакви напълно непознати автори и да напишете и обосновете критика към творбата и да им дадете безценни понякога съвети? Ами който не го оценява-прав му път! Аз лично ви свалям шапка.
Натали,душко, ти за самото удоволствие от писането ли пишеш или за това да получиш критиката на журито? Ако е второто, както ми звучиш - изводите си ги направи сама. Един писател трябва да пише, защото копнежът идва от душата му, а ако другите го оценят и харесат - супер, няма по-голям гъдел от това! Ако не - здраве да е, другия път ще е по-добре. Важното е,че ти си се изкефила, докато си го писала!
Изгубих сумати време за това, а исках само да ви поканя да споделите мнение за "Втори шанс" в отделна тема, която ще пусна.
Админи и модератори, вие сте пичове- правите си труда и губите от личното си време, без заплащане и каквато и да е облага, за да направите конкурс за някакви напълно непознати автори и да напишете и обосновете критика към творбата и да им дадете безценни понякога съвети? Ами който не го оценява-прав му път! Аз лично ви свалям шапка.
Натали,душко, ти за самото удоволствие от писането ли пишеш или за това да получиш критиката на журито? Ако е второто, както ми звучиш - изводите си ги направи сама. Един писател трябва да пише, защото копнежът идва от душата му, а ако другите го оценят и харесат - супер, няма по-голям гъдел от това! Ако не - здраве да е, другия път ще е по-добре. Важното е,че ти си се изкефила, докато си го писала!
Изгубих сумати време за това, а исках само да ви поканя да споделите мнение за "Втори шанс" в отделна тема, която ще пусна.
- elle_fr0st
- Commoner
О, уау, целият този шум за разказ , който не е писал/а ? Иначе не спирайте конкурса :\ винаги за всичко има критици и 1-2 мрънкащи индивида не трябва да провалят 4 годишна традицияMorwen wrote:
Имаме разказ от теб! Разказът се казва "Вражда". Причината да не се сетиш за заглавието му веднага е, че той всъщност се казва "Легенда за парите" и е на Георги Райчев.
Той е един от разказите на известни автори, пуснати в нарушение на правилата на конкурса, както е казал Ивайло Иванов, който беше инициаторът на бомбардирането с разкази от фалшиви самоличности.
Това, както и факта че се изявяваш единствено като критик тук и като застъпник в темата на Ивайло Иванов, ме кара да мисля, че ти или си Ивайло Иванов, или негова марионетка. Фактът, че няма нормален човек, който заради един аватар да придобие натрапчивото (и обсесивно, ако искаш сложни думички, да видиш че ги знаем) убеждение, че някой е гей, ме кара да клоня по-скоро към Ивайло Иванов, известен с това че предполагаемата сексуалност на Роланд му е болна тема.
Но дори съвсем да не съм права, ти:
1. Си пуснал(а) от свое име чужд разказ.
2. Възоснова на това имаш изисквания, на които нямаш право, но искаш с обиден и нагъл тон.
3. В прав текст обиждаш хора, нарушавайки както правилата на форума, така и тези на елементарната човешка комуникация. Освен това и в прав текст лъжеш.
4. Единствената цел, с която пишеш във форума е да саботираш и/или дискредитираш конкурса.
П.П. Ако аз си сложа аватар като на Симеон ще стана ли гей?
П.П.П. Предлагам темата да се разцепи, заключи и сложи в прането.
"I'm Gentleman Death in silk and lace, come to put out the candles. The canker in the heart of the rose."
- elle_fr0st
- Commoner
Ок, тогава можем да си говорим човешки.
Сори, ако съм била рязка, но бях в положение да не знам за какво пиша.
Лично мен този разказ още в началото ми направи впечатление точно с контраста между добри и лоши елементи. Грамотно написан очевидно от човек, можещ да пише и едновременно с това самоцелно шокиращ.
Може хората ти да са истински, но това не ги прави по-малко клишета някак. Още повече с кратките биографии (които освен това са и инфодъмпове), които стоят малко закърпени в разказа. А под гротескно лоши, имах предвид сцената с изнасилването, която (силно се надявам) няма как да знаеш дали е реалистична.
Прекаляването с наблягане на детайли, които сами по себе си са шокиращи, 18+ или отблъскващи много лесно може да измести акцента на разказа ти от основната идея. А доколкото при твоя разказ акцентът и линията на събитията са малко неясни, те много лесно отиват към вулгарните думички.
Просто преминаването от поетичния стил в съвременно мутренския стил и накрая в хоръра... ми много са резки, нямат вътрешна логика и имаш чувството, че се случват само защото авторът е решил капризно така, а не защо е имал някаква идея и причина да построи разказа така.
Съжалявам, че познаваш такива хора и че въобще съществуват. Съжалявам, че се срещат толкова често и за тях се говори толкова много, че са се превърнали в клишета. Но това не ги прави непременно добра добавка в разказ.
Сори, ако съм била рязка, но бях в положение да не знам за какво пиша.
Лично мен този разказ още в началото ми направи впечатление точно с контраста между добри и лоши елементи. Грамотно написан очевидно от човек, можещ да пише и едновременно с това самоцелно шокиращ.
Може хората ти да са истински, но това не ги прави по-малко клишета някак. Още повече с кратките биографии (които освен това са и инфодъмпове), които стоят малко закърпени в разказа. А под гротескно лоши, имах предвид сцената с изнасилването, която (силно се надявам) няма как да знаеш дали е реалистична.
Прекаляването с наблягане на детайли, които сами по себе си са шокиращи, 18+ или отблъскващи много лесно може да измести акцента на разказа ти от основната идея. А доколкото при твоя разказ акцентът и линията на събитията са малко неясни, те много лесно отиват към вулгарните думички.
Просто преминаването от поетичния стил в съвременно мутренския стил и накрая в хоръра... ми много са резки, нямат вътрешна логика и имаш чувството, че се случват само защото авторът е решил капризно така, а не защо е имал някаква идея и причина да построи разказа така.
Съжалявам, че познаваш такива хора и че въобще съществуват. Съжалявам, че се срещат толкова често и за тях се говори толкова много, че са се превърнали в клишета. Но това не ги прави непременно добра добавка в разказ.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Измислена е (за щастие). Виж, другите описания в т.нар. "инфодъмпове" - не.Morwen wrote:А под гротескно лоши, имах предвид сцената с изнасилването, която (силно се надявам) няма как да знаеш дали е реалистична.
Какво да се прави - границите между авторската идея, цел и причина и авторският каприз по принцип се поразмиват, поне аз така смятам.Morwen wrote:Просто преминаването от поетичния стил в съвременно мутренския стил и накрая в хоръра... ми много са резки, нямат вътрешна логика и имаш чувството, че се случват само защото авторът е решил капризно така, а не защо е имал някаква идея и причина да построи разказа така.
Виж, тук съм съгласен не на 100, а на 1000%.Morwen wrote:Съжалявам, че познаваш такива хора и че въобще съществуват. Съжалявам, че се срещат толкова често и за тях се говори толкова много, че са се превърнали в клишета.
Както и да е - мерси все пак и доскоро.