Гледам много класации напоследък и някак си не съм съгласна с тях (класацията на индипендънт е пълна гавра с добрия вкус), поради факта че recency bias е огромен фактор в повечето от тия класации и често гениални албуми излезли в началото на десетилието са игнорирани. Както и мисля, че ако правиш класация за цяло десетилетие без жанрово подразделение, не можеш да ги наредиш като обективно добри, нито по любимост, ами трябва да сметнеш и това какво влияние са имали тия албуми, само с хипстърия не става. Прави ми впечатление, че повечето класации са изключително хипстърски настроени и се включват някакви групи и артисти, колкото авторите да се правят на интересни, а се игнорират супер известни и комерсиално успешни албуми.

В това отношение намирам за изключително странно, сестрата на Бионсе да е по-включвана в класации от самата Бионсе, щото Lemonde е шедьовър, но в повечето класации Място на масата е по-напред, неясно защо.
За мен едни от най-важните албуми за десетилетието са: всичко на Кание преди да изперка тотално, особено My Beautiful Dark Twisted Fantasy(който е един от най-великите албуми евър и това е научен факт), Modern Vampires of the City, El Camino, Damn на Ламар, Анти на Рияна, AM може би, 1989 на Суифт, 21. lonerism, born to die и ме няма в по-хард нещата.
Кои за вас са топ албумите на десетилетието и правите ли разлика между ваш си личен топ 10/20/30/50/100 и някакъв по-всеобхватен такъв?