Мерси, че писа, иначе щях да пропуснаТази вечер мина първия полуфинал. Беше съвсем стабилен, не личеше да има ковид орязвания на бюджета и дори повечето участници можеха да пеят, поне 10-тина песни заслужаваха да се класират на финал. Е, не 10-те, които се класираха, но това е животът. Отнеха ни Австралия и Хърватия, за които съм на кантар, но просто щях да обърна масата ако Украинското флейта етно техно не се беше класирало - абсолютно съкровище са и им пожелавам да влязат в топ 3 накрая.
Най-голямата изненада на вечерта беше, че моя личен фаворит не се класира, а мислех че ще е в топ 5. Става въпрос за румънската Billie Eilish, която се оказа, че въобще не може да пее и направи най-тъжното изпълнение на вечерта.
Нашата Били Ейлиш пее в четвъртък на по-слабия полуфинал, където са повечето meme песни, така че почти сигурно ще се класираме.

Аз съм гледала само Вики (и един друг младеж, когото спрягали за финалист, французин ли, какъв беше, не помня) и много си я харесвам. Изкефи ме колко песни пусна преди евровизията и цялата идея феновете й да си изберат коя ще пее финално. Много палци й стискам. Не вярвам да спечели, честно казано, но поне да се класира по-напред. Талантлива е, скромна и сладка е, визията й + тази на песните й много ми допадат. Пускам и песента й тук: