И аз съжалявам за Латвия/Sudden Lights, от клипа им ги бях отписала предварително, но направиха много по-впечатляващо изпълнение на живо. И Азербайджан/TuralTuranX ми харесаха, щях да се радвам да продължат... Швейцарецът/Remo Forrer не давам да се маха, песента му може да е леко скучна в музикално отношение, но той самият пее великолепно. За Португалия/Mimicat се съгласявам, но със свито сърце и просто защото все някой трябва да отпадне. Холандците/Mia Nicolai & Dion Cooper бяха едно към едно с филмовия дует от The Story of Fire Saga, едни такива прости и искрени, нямаше да съжалявам и те да се класират... Наистина всички заслужаваха! Израелката/Noa Kirel не пя добре, но танцьорите й са някакви извънземни, невероятно добри. Норвегия/Alessandra, Финландия/Kaarija и Сърбия/Luke Black и те се поизложиха вокално, добре че е набраната инерция и популярност. За моя човек Люк се бях притеснила и чак заплаших вселената, че ако не се класира, ще бойкотирам остатъка от конкурса. За щастие му се отвори парашутът

Към Швеция/Loreen съм със смесени чувства, от една страна вече е печелила и къде се бута пак, от друга страна все така може да пее и не почива на стари лаври, и освен това е живата легенда на Евровизията и само участието й дава +100 епичност на тазгодишния конкурс. ШЧ-то Хърватия/Let 3 са без нужда от коментар - велики. Моите сестри от Чехия/Vesna добре се представиха, харесаха ми и като пеене, и на външен вид, идеята с плитките е страхотна.