Толкова дълго изречение за да опишеш думата "безразличие", все още успяваш да ме изумиш.меткаш и тръшкаш като примадона в менопауза
Batman Begins
И геймърче... от малък.
Така че наистина не е редно да изисквам много от теб.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Да, извинявай, аз съм виновен. Мама винаги ми е казвала да не се заяждам с възрастни хора, виж тя каква стана сега.
"Геймърче от малък!" >>> "бройката на 10левките който си изхабил на околовръстното" ЕНИ ДЕЙ
.
Предварително се извинявам на модератори, че започвам да ставам брутален по онзи граничещ с незабавното начин, ама господин Султанов ме предизвиква.
"Геймърче от малък!" >>> "бройката на 10левките който си изхабил на околовръстното" ЕНИ ДЕЙ
Предварително се извинявам на модератори, че започвам да ставам брутален по онзи граничещ с незабавното начин, ама господин Султанов ме предизвиква.
Ни най-малко.
Просто те помолих ето това:

И след като ти сметна, че не ти е по силите, се съгласих кротко да оттегля дори това си изискване, позовавайки се на собствения ти кастъм тайтъл. Вярвам вече съм разбран правилно?shayhiri wrote:ами се стягай и просто кажи кво точно ти е харесало във филма. Както многократно и добронамерено помолих.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Не виждам къде съм написал подобно нещо, сигурно проблемът пак е само в моя монитор. За разлика от всички други тук, които ти дразниш умишлено за собствено удоволствие с изсипване на купища безмислици - аз съм ти отявлен фен и просто естетическото удоволствие от това да си говорим ми е достатъчно. Един вид досега с едно друго поколение, поучавам се от него.след като ти сметна, че не ти е по силите
Има разлика между искам и мога, Алекс. Ако например някой, който е сериозен прояви интерес към мнението ми като например Симо - ще го споделя аргументирано и подробно, защото знам, че ще получа същото в замяна. Но да пиша половин страница и ти после да ми пишеш двуредово поинтлес флеймене courtesy of Alexworld, за да ми отиде поста по дяволите - не мерси.
ОКс, съвсем правилна тактика, ако ставаше въпрос за такъв спор - или за спор изобщо. Обаче виждаш по-нагоре, че изобщо не сме спорили. Всички оценяваме специфичните качества на Нолановия Батман - просто на едни им допадат повече, а на други по-малко. Пределно наясно съм защо се е харесал на хората, на които е - просто ми се искаше да чуя още нещо по темата. Както и да е, де.
П.П.: А и вече бях дал моето "подробно и аргументирано" леко субективно мнение.
П.П.: А и вече бях дал моето "подробно и аргументирано" леко субективно мнение.
С удоволствие бих, ма мненията ни за филма са идентични и няма да е забавноMuad_Dib wrote:Не виждам къде съм написал подобно нещо, сигурно проблемът пак е само в моя монитор. За разлика от всички други тук, които ти дразниш умишлено за собствено удоволствие с изсипване на купища безмислици - аз съм ти отявлен фен и просто естетическото удоволствие от това да си говорим ми е достатъчно. Един вид досега с едно друго поколение, поучавам се от него.след като ти сметна, че не ти е по силите
Има разлика между искам и мога, Алекс. Ако например някой, който е сериозен прояви интерес към мнението ми като например Симо - ще го споделя аргументирано и подробно, защото знам, че ще получа същото в замяна. Но да пиша половин страница и ти после да ми пишеш двуредово поинтлес флеймене courtesy of Alexworld, за да ми отиде поста по дяволите - не мерси.
Алекс, време ти е да се скриеш, наистина
Бтв, първият Батман е скапан. Много. Само дето има един от най-гениалните злодеи ЕВЪР, но всичко друго си му остава скапано
And you can't dance with a devil on your back...
Алекс, това, че киното е манджа с грозде от различни изразни техники не го прави по-висше изкуство. Мисля, че това вече го казах веднъж. (Освен това говориш леко наизуст. Диалогът и историята не са изкуства (а именно изразни средства), арт е другото име за изкуство, скулптурата и архитектурата са толкова незадължителни, че няма накъде, 3D-то и CGI-а са видове анимация.) Отново правиш грешката да бъркаш количество с качество. Все едно да кажеш, че симфоничната музика е по-висше изкуство, отколкото пиесите за цигулка и пиано, защото има повече инструменти. Или че оперетата е по-висше изкуство от концертната музика. Изкуство не се оценява така.Морви, е точно изкуствата де: диалог, история, арт, танц, музика, архитектура, скулптура, 3Д, CGI, актьорско майсторство и какво ли не още - и то в идеален синхрон. Опитай се да се сетиш за едно-единствено предимство на друго изкуство пред филма и ще разбереш кво имам предвид. Или пък ще докажеш, че греша.
Роум вече спомена за статичността на киното, аз искам да спомена и още нещо. Именно бидейки такава смесица от какво ли не, често киното разчита именно на повърхностни елементи - в един филм може най-впечатляващото да са костюмите или взривовете, а останалото да е посредствено. Това го прави прекрасно модно или пиротехническо зрелище, но не и висше изкуство. Освен това това, фактът че едно изкуство като литературата не ти дава всичко сдъвкано и изплюто като киното, а изисква и ти да проявиш фантазия по никакъв начин не го прави нисше.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Не съм съгласен за първия Батман. Просто той е най-добрият от поредицата досега за мен. Никълсън е правилният Джокер (Леджър ще го стигне ама друг пътRoland wrote:
С удоволствие бих, ма мненията ни за филма са идентични и няма да е забавно![]()
Алекс, време ти е да се скриеш, наистина
Бтв, първият Батман е скапан. Много. Само дето има един от най-гениалните злодеи ЕВЪР, но всичко друго си му остава скапано
С това не казвам че Батман на Нолън е лош. На мен ми хареса много. Имаше ебаси и каста (Бел, Ниилсън, Олдман, Мърфи). Перфектен и като замисъл и като изпълнение. Но му липсваше онази щипка магия, която Бъртън добави към франчайза и която Шумахер се опитваше неуспешно да наподоби.
Омг наистина не можеш да звучиш по-клиширано или бъркам...??? Първият Батман е просто редовният Тим Бъртън Филм, на мен лично не ми е достатъчно. И да, Симеон е прав, има си един Джак Никълсън и толкоз.Но му липсваше онази щипка магия, която Бъртън добави към франчайза и която Шумахер се опитваше неуспешно да наподоби.
Иначе - спорът за мен е леко безмислен, несъгласни сме с видните разбирачи на някакви основни положения - Градът беше едно от най-хубавите неща в новия Батман, именно за това, че изглеждаше нечовешки мрачен, макар и нормален....
Въпрос на вкус. Просто „редовния Тим Бъртън Филм” е малко прекалено според мен. От постовете по-горе и в други теми наоколо разбрах, че има доста хора които явно не харесват филмите на Бъртън. Всеки има право на мнение разбира се. На мен лично Бъртън ми е в топ 3 на любимите режисьори . Почти всеки негов филм ме разбива. Просто този човек има невероятно въображение и начин за заснимане на филмите си. Може би на повечето вече им е писнало да гледат визуалното пиршество което той преексплоатира по възможно най-перфектния начин (въпреки че не го прави във всеки филм – например Ед Уд ). Имам чуството че никога няма да се наситя на гениалността му при заснимането на филмите и на възможността да се забавлявам най-искрено на поредната му твобра. Имам чуството че винаги ще очаквам с нетърпение следващия му филм (както в момента чакам Суийни Тод), просто досега не съм се разочарован нито веднъж гледайки Бъртън.
Ми аз просто не се кефя на хора, които могат да правят само едно нещо
Затова се нервя на Кевин Спейси, щото при все, че е адски талантлив актьор, играе горе-долу ЕДНА роля във всеки филм. Затова се кефя на Кейт Бланшет, щото е хамелеон. Затова се нервя на Бъртън също - щото в един момент детските хорчета и приказната готика омръзват МНОГО.
And you can't dance with a devil on your back...
На мен и Нолън ми е любим режисьор. Няма такъв филм като Мементо просто.
Просто ми липсваше Бъртъновия Готъм в неговото виждане за Батман. Но може би е по-добре да си прави филмите както само той си може (а той че може вече е показал
), а не да се опитва да копира Бъртън, защото всички видяхме какви ги надроби Шумахер. 
Просто ми липсваше Бъртъновия Готъм в неговото виждане за Батман. Но може би е по-добре да си прави филмите както само той си може (а той че може вече е показал