Burton's Batman vs Nolan's Batman Begins
- tigermaster
- Elder God
Аз леко твърде хаотично се изказвам в темата, ама... Прочетох я от начало до край и, Roland, звучиш като фенбой. Искрено се надявам да не си.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Сега го прочети това отново и се замисли защо си казал тотална глупост от чисто хронологическа перспектива.Roland wrote:Ъм, не ми прочете поста ли, що ли? През годините Батман е акумулирал 60 000+ гласа. ББ ВЕЧЕ има над 130 000 и по-висока оценка.
И наистина звучиш като буйстващ фенбой, който не иска да допусне някой да не му харесва любимата играчка.

Бъртъновия Батман наистина има 60 000 гласа, а Нолановия 130 000. Не схващам защо това е глупост от хронологическа перспектива?!
Last edited by Darkling on Sun Dec 09, 2007 11:34 pm, edited 1 time in total.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Да, и аз. Двойно повече хора са харесали нолановия Батман за маса години по-малко време. След 10 години мое резултатът да е съвсем различен, но фактът е на лице сега. Не знам дали си наясно какъв брутален автогол е тая ти реплика всъщност.
Фенбой ли е Рол? Има ли снимка на Нолан до леглото си?! Танцува ли салса, с плюшеното мече на сестра си?! Ще разберете в следващия епизод на Конникът и Звездните шерифи...
Фенбой ли е Рол? Има ли снимка на Нолан до леглото си?! Танцува ли салса, с плюшеното мече на сестра си?! Ще разберете в следващия епизод на Конникът и Звездните шерифи...
And you can't dance with a devil on your back...
Примерно защото премиерата на Батман е от 1989-та година, a тази на Бегинс от вчера? Близко до ума е, че филм, излязъл преди 18 години, ще има по-малко гласове от скорошен блокбъстър, на който всички са му се изсипали да гласуват веднага след премиерата.
А и imdb е сайт, в който The Incredibles, Superbad и Shrek имат по-високи оценки от BRAZIL.
p.s. ЗОМГ, а Метрополис е акумулирал само 22,880 гласа ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ОСЕМДЕСЕТ години
That totally proves that Batman Begins is teh best!
А и imdb е сайт, в който The Incredibles, Superbad и Shrek имат по-високи оценки от BRAZIL.
p.s. ЗОМГ, а Метрополис е акумулирал само 22,880 гласа ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ОСЕМДЕСЕТ години

Мисълта ми беше, че тенденцията е почти винаги по-новите филми, около които е имало голям хайп при появата им, отначало да имат много висока оценка на IMDB, и после през следващите години постепенно тя спада. Примери бол - Титаник преди време е бил на първо или второ място, РОТК беше втори допреди година-две, и т.н. Това колко са гласувалите за даден филм няма нищо общо.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
За това с новите филми и по-високите оценки от хора, втурнали се да гласуват веднага след премиерата, ще трябва да се съглася с Дем - най-малкото защото хора, които след премиерата си излизат с едно такова никакво усещане, е маааалко по-малко вероятно да гласуват веднага или изобщо. А иначе го има и дребният момент, че по времето, когато излезе първият Батман, IMDB просто... таковата... ами... то... го... почти го нямаше, съвсем не беше толкова популярно, почти никой извън две-три нюзгрупи и един-два IRC канала не знаеше за него
Мдам, съжалявам, извинявам се на тези от вас, на които съм причинил ужасен шок само с идеята за това, че някой може да си спомня на какво приличаше Интернет в края на онзи мрачен XX век
Но това със сигурност е повлияло - най-малкото заради това, че тогава е имало доста по-малко хора, които да се хвърлят да гласуват веднага след като гледат първия Батман 
А сега малко по темата... Ммф. Лично аз просто няма да гласувам, и то по една съвсем проста причина - и двата филма ми харесват по своему, просто са достатъчно различни, за да мога да ги поставя почти в различни жанрове - и да смятам, че и двата са много добри сами по себе си, и двата са много добри за различни настроения, в които бих могъл да изпадна, и двата бих могъл да искам да си изгледам пак в различни моменти. Вече съм казвал, че Batman Begins ми харесва от философска гледна точка; е, оригиналният Batman навремето ми хареса - а и сега продължава да ми харесва заради супергеройската идея и не чак толкова невероятните технически средства (не че съвсем няма нужда от suspension of disbelief, но не е твърде силно). Та така... и двата са си хубави.

А сега малко по темата... Ммф. Лично аз просто няма да гласувам, и то по една съвсем проста причина - и двата филма ми харесват по своему, просто са достатъчно различни, за да мога да ги поставя почти в различни жанрове - и да смятам, че и двата са много добри сами по себе си, и двата са много добри за различни настроения, в които бих могъл да изпадна, и двата бих могъл да искам да си изгледам пак в различни моменти. Вече съм казвал, че Batman Begins ми харесва от философска гледна точка; е, оригиналният Batman навремето ми хареса - а и сега продължава да ми харесва заради супергеройската идея и не чак толкова невероятните технически средства (не че съвсем няма нужда от suspension of disbelief, но не е твърде силно). Та така... и двата са си хубави.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
IMDB по принцип е хубав сайт, но отдавна спрях да им имам оценките за последна инстанция. Все пак класация в която Изкуплението Шоушенк е на първо място е малко неадекватна според мен (има 9,2 за разлика от 9,1 на Кръстника но от сайта отказват да го ъпдейтнат). Не че Шоушенк е лош филм, напротив страхотен е но чак The Best Film Ever Made не е.
Така че Рол може да станеш фенбойче на Шоушенк. Все пак 285 хиляди гласували МНОГО трудно могат да акумулират толкова висок ранк в имдб.

Така че Рол може да станеш фенбойче на Шоушенк. Все пак 285 хиляди гласували МНОГО трудно могат да акумулират толкова висок ранк в имдб.

В момента Шоушенк е на второ. Той постоянно си мени местата с Кръстника, в тон с вълните от фенове, които с праведен гняв издигат ту единия, ту другия.
Чат пат и Шиндлер се изкачва нагоре, не толкова заради качествата му, колкото поради опасенията на хората, че ще излязат нехуманитарни и про-холокост, ако не го харесват
Чат пат и Шиндлер се изкачва нагоре, не толкова заради качествата му, колкото поради опасенията на хората, че ще излязат нехуманитарни и про-холокост, ако не го харесват

Не се излагай, ако обичаш. Никога ням да хвана да харесвам филм заради оценка. Което не променя факта, че, нека повторя, над сто и тридесет хиляди човека вече са гласували за ББ. Високата оценка "в началото" (кво начало ениуей, филмът вече е на над две години) минава като имаш 5000, 7000, дори 10000 гласа. Случаят някак не е точно такъв. И нещо не си представям как две години стотици хиляди хора "току що" ще са излезли от салона и ще бързат във възторга си да чукат десятки на филма, а после изведнъж ще настане глобално разочарование... айде по-сериозно, това нито е "в началото", нито са достатъчно малко гласове, че да си говорим за статистически грешки.DELgado wrote:Така че Рол може да станеш фенбойче на Шоушенк. Все пак 285 хиляди гласували МНОГО трудно могат да акумулират толкова висок ранк в имдб.
And you can't dance with a devil on your back...