China Mieville

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
fantasy_fan
Scholar

China Mieville

Post by fantasy_fan » Sat Nov 03, 2007 12:51 pm

Съжалявам за новата тема :? , но знаейки колко много хора от форума четат на английски, бих желал да питам дали някой е чел на Чайна Миейвил "King Rat"?
Та ако се намери такъв, бих го питал за ритъма на тая книжка, понеже в едно интервю на автора се говори за това, че в нея е вложил духа на стила drum'n bass, наричан и jungle, а аз съм му голям почитател, та си мислех как един ден, не много скоро, ще напиша именно подобно нещо. Като чух това, направо се шашнах :shock: .
Очаквам някакви коментари за книгата, понеже се чудя да започна ли да събирам пари, за да си я взема...

А и нейде бях чел, че автора го превеждат на български. Ако знаете какво точно, моля да кажете.

Интервюто, а също и много други:

http://www.trashotron.com/agony/indexes ... _index.htm

Random
Ascendent

Post by Random » Sat Nov 03, 2007 4:34 pm

Цар Плъх според общото мнение се води най-слабата книга на Миевил, тя му е и първата. Но пък не се съмнявам, че също е силна. Из списанието можеш да намериш статии за The Scar и Perdido Street Station, ако не си. На втората й предстои издаване в България.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sat Nov 03, 2007 11:04 pm

Интервюто е много кефещо, човекът звучи страшно интелигентен и вече просто нямам търпение да дойде Коледа за да получа книгите му. "King Rat" ми се струва доста интересна и като фен на дръм`ен`бейс-а също съм заинтригуван, жалко че му се води "най-слаба". :roll: Впрочем ако някой е чел повече от творбите му може ли да напише няколко реда за тях - коя е най-добра, има ли спад в качеството на по-новите му неща и етц..
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Nov 03, 2007 11:35 pm

От трите, които съм чел, мисля, че The Scar е най-добрата, а последния му роман (ако не е излязъл някой нов наскоро, мързи ме да проверявам) Iron Council, макар и по-слаб от предишните два, определено има какво да предложи. Така че Миевил не се е изчерпал.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sat Nov 03, 2007 11:41 pm

Novels
* King Rat (1998)
* Perdido Street Station (2000)†
* The Scar (2002)†
* The Tain (novella, 2002) - later collected in Looking For Jake.
* Iron Council (2004)†
* Un Lun Dun (2007)

† denotes novels set in the Bas-Lag universe.
За "Un Lun Dun" и "Looking For Jake" нямам никаква информация и съм силно любопитен :)
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Random
Ascendent

Post by Random » Sat Nov 03, 2007 11:46 pm

Looking For Jake е сборник с разкази (има един комиск вътре даже), изглежда доста добър, а една от историите е от света на Perdido Street Station, The Scar и Iron Council. Un Lun Dun пък, както си личи от заглавието, е приказка за алтернативен Лондон и вероятно си струва, имайки предвид, че все пак става дума за Миевил :)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.