Harry Potter and the Deathly Hallows
Между другото за мен Skins е прекрасен пример за това как да не криеш хомосексуализма от подрастващите, но и да не им го буташ в очите. Просто правиш един от героите си такъв, но не фокусираш развитието му на тази база. За останалите глупости на Шайхи не ми се говори.
And you can't dance with a devil on your back...
Ако беше поне малко запознат, нямаше да говориш глупости. В книгите си Роулинг от край време представя на аудиторията си ( подрастващите ) доста сериозни проблеми на съвременното и някогашното общество. Жената си е поставила за цел да възпитва ценности в читателите си. Вярвам че това "признание" е поредния урок, който тя се опитва да предаде.shayhiri wrote:Няма нищо.
Добре, нали говориш за Потър? Комерсиално детско фентъзи с нула претенции за висока литература. Сериозно ли смяташ, че таргет аудиторията му се нуждаеше от идиотския ход на Роулинг (който може да се обоснове по много начини, но си остава изцепката на декадата)?
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Поне едно е сигурно - доста добър рекламен ход се получи от едно обикновено интервю. Евала на Роулинг или там който и е имиджмейкъра. Предполагам че по-всички форуми свързани в някаква степен с фантастика или книги тече дискусия подобна на тукашната. Друг въпрос е за какво и е на Роулинг още реклама? Или просто и си е приискало след като вече е довършила поредицата си пак да стане център на внимание. 

- Moridin
- Global Moderator
Най-после прочетох и аз книгата и съм много доволен, изключая абс излишната последна глава 
Препоръчвам поредицата на всеки, който не я е прочел. Минете ли първите две книжки (които може да ви се сторят твърде детски), нататък е супер увлекателно, не залита в никакви развлачвания, изобщо страхотна поредица излезе.
Само не разбрах,

Препоръчвам поредицата на всеки, който не я е прочел. Минете ли първите две книжки (които може да ви се сторят твърде детски), нататък е супер увлекателно, не залита в никакви развлачвания, изобщо страхотна поредица излезе.
Само не разбрах,
- Spoiler: show
This is it. Ground zero.
Мор, май не ти схващам въпроса...
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
Иначе не съм се ровила по темата, може да го направя и да открия някое интервю, в което Роулинг коментира този момент.
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
- One.Boy.Army
- Smallfolk
На мен лично последната книга ми хареса най-много от всички. 'Aри Потър винаги е бил гузно удоволствие, защото, осъзнавайки колко детска и, поне според мен, изпразнена от съдържание книга е, пак единствената ever, която буквално не съм можел да спра да чета. Което си е признание, де

Looking.For.An.Idiot.To.Wage.A.War.On
One.Boy.Army, първо, моля те пиши с нормален шрифт, че ние, които носим очила не искаме да си скапваме зрението допълнително.
Иначе, книгата не е съвсем изпразнена от съдържание. Просто е съдържание, подходящо за целевата аудитория, която все пак е тийнс.
Иначе, книгата не е съвсем изпразнена от съдържание. Просто е съдържание, подходящо за целевата аудитория, която все пак е тийнс.
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
- armageddon
- Forsaken
Рол (и другите чели), за Бога, има ли изобщо нещо вярно в горните излияния или са евтин наизустен хайп? Ако има - кое точно?Дългото чакане най-после свърши. От няколко минути на родния пазар вече е и най-чаканата и най-велика книга на всички времена - "ХАРИ ПОТЪР И ДАРОВЕТЕ НА СМЪРТТА".
Загадъчен снич, множество съмнителни истини и едно тежко обещание - това е всичко, което професор Дъмбълдор завещава на Хари Потър.
Приел за свой дълг да изпълни волята на своя учител, сега той ще трябва да намери и унищожи хоркруксите. Издирването им обаче се оказва изключително трудно - Лорд Волдемор вече има власт в Министерството на магията и в Хогуортс, а всичките му верни смъртожадни и диментори са по следите на Хари. Заедно с Рон и Хърмаяни, момчето се впуска в най-голямото си приключение досега. Защото магическия свят вече не е същият... Никой не е в безопасност... Нищо не е сигурно...
Битката, която всъщност започва преди 6 години, е вече във финалната си фаза. Ти-знаеш-кой е решен на всяка цена да елиминира най-могъщия си враг и да отстрани Хари завинаги. Воден от желанието си да го изпревари, Хари тръгва по следите на мистериозните Дарове на Смъртта и открива, че миналото му е по-близко до него, отколкото някога си е представял. И неговите тайни ще бъдат разкрити - по-ужасяващи и от най-страшните представи за тях. И ще породят нови въпроси, чиито отговор Хари ще трябва да разкрие сам.
Как всъщност са загинали родителите му, дали Дъмбълдор е този, за когото са го мислили, има ли нещо вярно в легендата за Даровете на Смъртта...
По време на дългото и изтощително пътуване в търсене на истината, Хари ще трябва да порасне и да се приготви за финалната битка с Лорд Волдемор за спасяването на магьосническия свят и всичко, което има смисъл за него. Ще преоткрие приятелството, ще загуби много от хората, които истински обича и ще разбере, че няма връщане назад, когато си поел по правилния път.
И накрая ще научи, че безценни са не даровете, които носят безсмъртие, а тези, които осмислят живота - като страданието, приятелството и любовта.
Издава "Егмонт България"
Ще съм благодарен за отговори, щото като прочетеш нещо такова по адрес на няколко юбербоклука, после дори да попаднеш на книга, която наистина заслужава такова окачествяване, описанието й ще те отблъсне на основа минал опит. Много гадно.

Спойлете на воля (ако изобщо има нещо за спойлене), Потър е последното, което бих чел.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.