Прочее, аз пък смятам, че СИ морално задължен да звъннеш обратно. Разбира се, като всяко морално задължение, това е нещо, за което никой няма да те санкционира, ако не го свършиш, а много хора няма и да ти се обидят/подразнят. Но моралното задължение си остава.
Защото ситуацията всъщност не е, както Жоро ми даде пример в кю-то с него и опашката в КАТ. Ситуацията е равностойна. Един индивид с друг индивид в равнопоставено положение. Ако звъня на някой професор и ми затвори, естествено, че няма да очаквам да ми звънне после обратно, а ще го потърся пак след време. Но между приятели да ми се излиза с "не съм длъжен ПЪК" е някаква много странна такава форма на "знам, че не е готино, ма понеже никъде не пише, че съм длъжен, ще си го защитавам".
Пак казвам - аз звъня, с което заявявам желанието си за комуникация. Отсреща ми затварят, с което заявяват моментното си НЕжелание за комуникация. Оттам нататък аз знам, че ако звънна още няколко пъти, само ще поразня, а ако напиша СМС, само ще повторя вече изявеното си желание. Ако обаче не ме потърсят, временното НЕжелание за комуникация за мен се изравнява с постоянно такова.
Плюс, когато е между приятели, с неуважение, незаинтересованост и други такива думички.
And you can't dance with a devil on your back...