The Series Topic, Part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 24, 2007 8:08 am

Muad_Dib wrote:На третия ред спрях да ти чета пробития хейтец, но все пак да ти кажа, че на мен и на Симеон не ни пука наистина, защото това Е най-якият сай-фай сериал в последните 5 години.
За фай съм съгласна. Сай не видех. :lol: :lol: :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 24, 2007 11:09 am

Почвам да си мисля, че трябва да си се ограничаваш до аниме само :)
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 24, 2007 11:29 am

Щото него не го плюя викаш? :lol:

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 24, 2007 11:30 am

Не, щото от него поне малко разбираш 8-)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 24, 2007 11:40 am

Смея да кажа, че от сай-фай разбирам повече и от теб, и от Никола взети заедно (въпреки че гледам да си нямам много досег с него), бидейки по същество човек на точните науки. Гат ми направят хубав РЕАЛИСТИЧЕН наистина НАУЧНО фантастичен сериал с персонажи извън 2Д клишето (като Планетес примерно, или Др. Хауз между впрочем), в който да не се обривам от потрес на всеки пет минути, тогава ще имам и по-положителни отзиви. :lol:

Междувременно гледам на почивки първи епизод от втори сезон, докато обслужвам разни капризни майчици в магазина. За момента всичко ставащо ми се вижда ужасно излишно. Особено ме кефи факта, че на 50000 човека се пада един единствен лекар. Деба, дори в Лост бяха повече, дето все пак става дума за доста по-изпаднала цивилизация. Изобщо бахти неадекватните простотии! :lol:
А, да, имаше и истеричен пристъп с много "фрак" в него. Ужасно нелепо и смешно, а сериалчето толкова се опитва да се взима насериозно. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 24, 2007 11:43 am

Баси толкова се самозабравяш, че дори нямам желание да почна да те оборвам с цитати... Смятай...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 24, 2007 11:48 am

То няма и да можеш ениуей. :lol:
А аз се забавлявам иначе доста добре. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sat Nov 24, 2007 11:52 am

Батълстар Галактика мен ме закачи сериозно чак към средата на втория сезон ( епизодите с Pegasus ).
Spoiler: show
Веднага давам пресен пример - имаме пилотка цейлон, която е оставена да си щъка на спокойствие и да си върши безобразията, при положение, че вече се знае каква е и която по едно време се опитва безуспешно да си отнесе главата с пистолет. В следващите 5 минути, вместо да я свалят от длъжност и да се грижат за дупката в лицето й и хаосът в главата й, те я пращат на възможно най-важната мисия за момента, ВЪОРЪЖЕНА С ЯДРЕНА ГЛАВА, щото видите ли е единствената налична. Другите пилоти евентуално са прекалено заети с по-важни дейности като да си бият чекии някъде... ВТФ???
Само Чийф Тирол подозираше че тя е сайлон. Другият, който знаеше беше Болтар, но той го укри умишлено.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 24, 2007 11:52 am

Да ти имам елементарните забавления. Кат на Сашко - пошло спамче + хейтче + много лол-смайлита за поддържане на псевдосаркастичен имидж...

Иначе да, всъщност мога :) Щото точно както и в Скинса, пак не си схванала на чисто информационно ниво некви супер очевидни работи, ма за чий да се хабя?

Бтв, и ти няма кво да се хабиш, втори сезон няма да ти хареса повече от първи. По-добре ми го върни и ходи да си чакаш следващия Хаус.
Last edited by Roland on Sat Nov 24, 2007 12:01 pm, edited 1 time in total.

Random
Ascendent

Post by Random » Sat Nov 24, 2007 11:52 am

Веднага давам пресен пример - имаме пилотка цейлон, която е оставена да си щъка на спокойствие и да си върши безобразията, при положение, че вече се знае каква е и която по едно време се опитва безуспешно да си отнесе главата с пистолет.
Впрочем никой не знаеше каква е тя, дори Чийф Тирол само подозираше нещо си.
В спорове очевидно няма смисъл да се влиза де, явно имаме твърде различни възприятия, но все пак...

Сай-фай НЕ Е равно на наука. Отдавна е минало времето, когато фантастиката е била свързвана със стриктното развитие на научни идеи. Важен е методът, а в Галактика си го ползват доволно. Целта не е да се изпада в научни подробности, а да се развият качествени герои. Това, че на теб тези герои ти изглеждат жалки и плоски... ме хвърля в ступор, но пък всеки си има право на мнение все пак :)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 24, 2007 11:55 am

Нещо повече - терминът "сай-фай" изобщо не предполага научна достоверност (въпреки че и въпросната в Галактика е без аналог в тв-фантастиката) - което щеше да го знаеш, ако имаше и най-бегло понятие от жанра по принцип :lol: Тва, че разбираш от наука, ТОЛКОВА не ти помага да важиш като опре до фантастика, че е чак болезнено 8-)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 24, 2007 11:57 am

Darkling wrote:
Само Чийф Тирол подозираше че тя е сайлон. Другият, който знаеше беше Болтар, но той го укри умишлено.
Умишлено беше до един момент, защото иначе оная щеше да го пречука. И веднъж излязла от кабинета му - повече нито дума за цялата работа. Все едно не се беше случило. Са, аз ако бях на кораб, който веднъж вече е загубил цялата си вода заради подмолна цейлонщина, първото което щях да направя е да ида и изпортя на капитана какво се случва. Деба, не става дума за укриване на дребен кокошкар - един такъв индивид поставя цялата шибана колония в опасност. Както и да е - това не обяснява абсолютната малоумщина да изпратят пилот, въоръжен с нюклиър уорхед, да бомби некъф кораб броени часове след като се е опитал да се самозастреля.
едит: Мда, аз затова и рядко похващам сай-фай нещата. Изобщо не заслужават онова "сай" в заглавието си и това ме дразни. Както и да е. В случая идеята за машини обърнали се срещу хората + живот на космически кораби и търсене на нови светове се е изтъркала дотолкова, че вече е напът да се запали и в нея почти нищо научно не е останало. Кой беше казал спейс (соуп) опера? :lol:
Last edited by Amelia on Sat Nov 24, 2007 12:05 pm, edited 1 time in total.

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 24, 2007 12:00 pm

Не, но фактът, че имаш х на брой пилоти и този ти е най-добрият наличен, на който имаш най-голямо доверие да повериш бойна глава, въпреки личните му проблеми (желанието да се самоубие и сама се сещаш колко добре се комбинира с взривяването на атомната бомба), го обяснява с лекота.

А Болтар изначално реши, че няма да издава никой силон, за да си няма проблеми както с Адама, така и с останалите силони. Каза го в прав текст няколко епизода по-рано, ма сигурно си била твърде заета с друго, за да го забележиш...

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sat Nov 24, 2007 12:04 pm

Впрочем епизодът с бокса ( който току що изгледах ) в трети сезон е убиец. :shock:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 24, 2007 12:15 pm

Roland wrote:
Не, но фактът, че имаш х на брой пилоти и този ти е най-добрият наличен, на който имаш най-голямо доверие да повериш бойна глава, въпреки личните му проблеми (желанието да се самоубие и сама се сещаш колко добре се комбинира с взривяването на атомната бомба), го обяснява с лекота.

А Болтар изначално реши, че няма да издава никой силон, за да си няма проблеми както с Адама, така и с останалите силони. Каза го в прав текст няколко епизода по-рано, ма сигурно си била твърде заета с друго, за да го забележиш...
Нали осъзнаваш колко жалки и абсолютно неадекватни обяснения са това? И двете? :lol:

Oui. Je suis garbage.