Дискусийка за книгите, читателите и розовите дракони

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
kalein
Arcanist

Post by kalein » Thu Nov 29, 2007 2:11 pm

Amelia wrote:Ученици приемаш ли???
И аз това исках да го питам.

Ама той държи да му го каза в няколко абзаца.

Еми няма пък. На тоя свят има място и за минималисти.

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Nov 29, 2007 5:04 pm

На какво точно аз ше ви уча пък вас? :) Айде стига бъзици ;), тая тема трябваше да си заспи още вчера.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 29, 2007 6:01 pm

Стига бе! Онова за очните ябълки и аналните топчета беше абсолютно гениално! Пълен респект! Аз не бих могла да го измисля никога! :shock:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Nov 29, 2007 7:38 pm

:rofl: Емо, кофти е да се самообориш, нали? :hihi: Сори, батка, вече всички чакаме крими трилъра ти. :mrgreen: Или поне първата му страница.

П.П.: Явно тука само Емо е чел Батай, когато му е било времето (късния пубертет). :wink:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Nov 29, 2007 7:59 pm

Какво искаш да кажеш с тоя послеслов? :shock: Кой е Батай?

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Nov 29, 2007 8:04 pm

Жорж. История на окото от '28 я пуснаха тук апокрифно веднага след промените. Освен всичко друго (нелоши неща имаше, особено за времето си) съдържаше и споменатия номер с окото, дълбоко символичен.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Nov 29, 2007 9:13 pm

Ама някоя особено тънка френска еротичка ли е това?

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Nov 29, 2007 9:20 pm

Trip wrote:Ама някоя особено тънка френска еротичка ли е това?

Гийом Аполинер ли имаш предвид? :popcorn:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Nov 29, 2007 9:35 pm

Зависи откъде го гледаш, Трип: http://en.wikipedia.org/wiki/Georges_Bataille

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Nov 29, 2007 9:52 pm

5. Предизвикателства на новия език: хаотичен, регресивен, емоционален, игрив, бъбрив, образен, метафоричен, подривен; флуидна икономия на представимостта. Страстта по неологизмите (неологизмът представлява еротичен акт, казваше Барт); морфология на съставността; сложни думи с тирета, които събират несъбираемото, подреждат хаоса по множество невъзможни начини. Играта с езика е като любовта към хайвера: тя трябва да бъде изучавана, възпитавана... Удоволствието от нея има конструктивен характер. Тя изгражда субекта в плуралистичен дух, но пък го кара да осъзнае принципите на своето себестроително удоволствие. Новото отношение към езика като към безсубектна демиургична практика симптоматизира нарцистичните страсти на нашето време. В безличието на езика постмодерният човек вижда величието на (всеки от) себе си; липсата кодира желанието за същност. Там, където преди беше тотал(итар)ната сила на Личността, сега стои властта над себе си, силата на „малкото преживяване“. Постмодерният човек е по-нарцистичен отвсякога. Но кой беше казал, че „най-чистият и най-истински тип жена“ е нарцистичният? Фройд, разбира се, а неговата теория емблематизира шлагерната патриархалност на модерния Запад. Следователно можем да кажем, че докато преживява с гордост и теоретизира с възхищение своя нарцисизъм, постмодерният човек става все повече жена според онези възгледи, с които самият той е възпитан.
А, ясно :popcorn:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Nov 30, 2007 3:10 pm

И аз съм чела Батай. И Аполинер , също. Макар че нямат много общо, освен в "перверзната" част!

Емо, да ме запишеш и мен, за задочна?! :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!