Favourite, favourite i pak favourite

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
raff
Scholar

Favourite, favourite i pak favourite

Post by raff » Wed Jun 09, 2004 10:05 pm

Демек пак стигаме до любимия/та/те :lol:
И по-точно любимите ви герои от книги, като цяло и от любимата ви книга. защо ви е любим?
ще започна аз :D
от любимата ми (LOTR) е Сам. Тои определено ми е наи-симпатичния. Добър приятел, жертвоготовен, прилича на мен по навика си да плаче ( :lol: ). Просто като цяло е супер човек.
иначе( понеже в момента съм на нея вълна) от WOT наи ми е симпатичен Перин. силен, смел и нежен (какво повече му трябва на човек :P )
А от "Песен за огън и лед" помня,че ми беше може би Тирион. супер яко човече. все затапва хората :) да видим какво ще стане с него.
сега сте вие :)
All we have to decide is what to do with the time that is given to us

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Wed Jun 09, 2004 10:15 pm

:roll: Не се засягай, но никога не съм виждал смисъл в разискването на темата "Кой ти е любимия...?". В училище псувах, когато дадяха подобна тема за есе - обикновено се налагаше да си нароча нещо за любимо, и да започна да си изсмуквам доводи от пръстите... Едно че съм нерешителен и ми е трудно да избирам измежду няколко възможности, второ - че наистина нямам любимо нещо. Имам любими неща (мн.ч.), неща, които са ми приятни. Ако нещо не ми е приятно - не се сещам за него.
По въпроса - ами всички герои във Властелина са ми любими. Просто е Много Правилно Изградена Книга. А МПИКи са малко. Въобще към героите във книгите нямам особени пристрастия.
А, сетих се за изключение - от поредицата за Хари Потър(тм) - Блек и Лупин. Просто след вдетинената поляризация на света в първите две книги няколкото "сиви" герои ми дойдоха като мехлем. Не че са съвършени, де... (като литературни герои, не като образи/личности)
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jun 09, 2004 11:03 pm

Същество, което да годокарва до "любим герой", имам само едно и е от филм, така че няма сми.
And you can't dance with a devil on your back...

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Thu Jun 10, 2004 10:44 am

Raff, не се засягай, но се пише "favorite", все пак.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Thu Jun 10, 2004 1:58 pm

за туй Favo(u)rite не съм мноо сигурен, ма май правилното е на Raff.
Иначе и аз много не понасям някой като ме пита коеенай-любимото ти едикакво си нещо.
Може би Смърт на мишките:)
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Jun 10, 2004 2:45 pm

Raff, не се засягай, но се пише "favorite", все пак.
Всъщност по според мен по-правилните английски правила си се пише favourite, а по американските правила е favorite.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Jun 10, 2004 3:55 pm

Аз пък много обичам да ме питат за любими неща и да си правя класацийки... Забавно е, какво лошо?
Ама напоследък съм я занемарил тая дейност. И все пак...
Имаше един Констан Макоб от една книжка- "Крадецът и магйосникът".
От колелото преди на много герои се радвах, но сега казвам само- "бррр!".
Ничи от писанията на Гудкайнд....
Що се отнася до Мартин, какво му харесвате на тоя Тирион? Всъщност то е очевидно. Ама по дразнещ, "идеализиран" герой рядко се среща.
Какво още...
Разколников от "Престъпление и наказание" (и кажете сега, че не съм извратен :) ).
Ми не се сещам за повече сега....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Jun 10, 2004 9:34 pm

Първият, който ми идва наум... малко клиширано, но: Коруин. Не на последно място заради това как се пише на български :) Иначе е от този тип хора, на които мога само да се възхищавам отдалеч: с вкус към живота, свободен и - споменах ли? - безсмъртен :)

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Jun 10, 2004 9:38 pm

JaimeLannister wrote:Що се отнася до Мартин, какво му харесвате на тоя Тирион? Всъщност то е очевидно. Ама по дразнещ, "идеализиран" герой рядко се среща.
E, ако Тирион наричаш идеализиран и дранещ, просто не знам ка си чел Колелото или Властелина. :P

Иначе, веднага се сещам за Майлс Воркосиган, Сам Ваймс и random главен герой от книгите на М.М. Смит.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Jun 10, 2004 11:29 pm

Мат, може би проблема е, че всички считат Тирион за изключително неидеализиран и иситински герой... Имам чувството, че цялата работа беше някак изкуствена. Все едно, че Мартин е искал да направи неидеализиран герой... Може би си внушавам...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Fri Jun 11, 2004 12:04 am

Дилвиш Прокълнатият, разбира се - единственият елф, който по описание не мяза на Евгени Минчев. В тоя ход на мисли, също и металния му кон Блек. А, да, и Стоманения Генерал.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Jun 11, 2004 12:25 am

Стоманения генерал си е култов :). Ама като се замисля в "Създания от светлина и мрак", всичките образи си бяха култови ...

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Fri Jun 11, 2004 11:09 am

Вчера четох ревюта на разни филми, които излизали на VHS/DVD. И половината бяха определени като култови. Ама стига с тия култове! :x Нещо много взеха да стават. За мен единственият (о)култов герой е Смърт. :wink:
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Jun 11, 2004 11:55 am

Култов е образно казано. Не, че ще тръгнем да му се кланяме. Въпреки че той наистина си беше маса як :).
Тук се замислям... Какво всъщност харесва човек във героите от книгите? Самите тях или това дали автора е успял да ги опише добре?
Все пак май всички любимци дотук за от фентъзи романи.....

AND NOW IS FOREVER..."

Image