Започва малко слабо с първото TPB - криминалната история нещо не ме израдва - ама с всеки следващ пейпърбек качеството става по-хубаво.
The Official Fables Topic
Съгласен за Fables, и на мен ми е любима поредица. Валери, първото ТПБ може и да е по-слабо като история, но пък съжалявам, че не задържаха художника му Ian Medina - неговата Снежанка е
Но и Mark Buckingham ми допада, де. А по-нататък историята става все по-добра.
Щом харесваш Fables, чел ли си Fables 1001 Nights of Snowfall - страхотен прикуъл, в който се разказва за живота на някои основни персонажи преди да ги нападнат лошите и да ги принудят да избягат в Ню Йорк. Различни художници за всяка отделна приказка на Снежанка. Силно препоръчително за почитатели на Fables.
Щом харесваш Fables, чел ли си Fables 1001 Nights of Snowfall - страхотен прикуъл, в който се разказва за живота на някои основни персонажи преди да ги нападнат лошите и да ги принудят да избягат в Ню Йорк. Различни художници за всяка отделна приказка на Снежанка. Силно препоръчително за почитатели на Fables.
Last edited by passer-by on Thu Sep 27, 2007 10:54 am, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Fables 1001 Nights of Snowfall за съжаление го нямам все още, но и до него ще стигна.
Скоро надявам се. То 1001-та нощи май спечелиха Eisner Award-a тази година за най-добра антология, а доколкото си спомням и една от историите включена вътре е взела за short story.
Мисля като свърша и 5-тото TBC на Fables (само до там ги имам засега
) да почна Astro City-тата. Там поне ги имам всичките и ако са поне в малка част толкова хубави колкото чета из нета ще е супер.
Мисля като свърша и 5-тото TBC на Fables (само до там ги имам засега
Изчетох първия том на Fables. Доста зарибяващо, макар че се надявам нататък да има повече взаимоотношения между героите, щото за момента бяха само двама реално развити. Кефи ме и езикът, на който са написани диалозите, много е жив. НЕ МЕ кефи, че май тоя художник, дето рисува първи том, повече го няма нататък в поредицата
А рисува такава разкошна Снежанка...
And you can't dance with a devil on your back...
Roland wrote:Изчетох първия том на Fables. Доста зарибяващо, макар че се надявам нататък да има повече взаимоотношения между героите, щото за момента бяха само двама реално развити. Кефи ме и езикът, на който са написани диалозите, много е жив. НЕ МЕ кефи, че май тоя художник, дето рисува първи том, повече го няма нататък в поредицатаА рисува такава разкошна Снежанка...
Бъди спокоен, нататък има и повече взаимоотношения между героите, и по-развити сюжетни линии.
Еее, ти пъкDELgado wrote:Аз пък дочетох четвъртото томче на Фейбълите и съм размазан просто. Поредицата става все по-добра.Някак си на нейния фон Ултимейт Ф4 който чета паралелно (въпреки че е доста свеж и приятен) бледнее определено.
Иначе Ultimate FF е свеж, да. И някои сценаристи като Уорън Елис дават чисто "научни" и за мен интересни обяснения на свръхспособностите на героите - нещо, което не съм срещал в поредицата от Земя-616 (т.е. класическата Марвъл вселена
Но Fables според мен е на несравнимо по-високо ниво от което и да е заглавие на Марвъл - имам предвид поредици като цяло, не отделни добри стори-аркове, които неизбежно ще се срещнат спрямо няколкостотин епизода. Единственото изключение в Марвъл вселената, което бих поставил на много високо ниво, е трилогията написана от Джим Кругър по сюжет на Алекс Рос - Earth X/Universe X/Paradise X, която за мен е "Илиада" и "Одисея" на Марвъл героите. Мащабно, блестящо, епично, великолепно произведение.
Гаро успя да ме позапали по Батман-а, та грубичко си набелязах 4-5 неща по бързата процедура за близкото бъдеще, но първо ще тествам Хелоуина, разбира се. Hush, Helloween, Dark Victory, Year One + Dark Knight Returns май се водят задължителните стендалоунки, всичките имат Айзнер по един или друг начин...
На 4ти волюм на Fables съм и съм просто размазан. Едно на ръка, че Last Castle е един от най-добрите one shots EVER, второто е, че вече историята просто КЕФИ....Момента в който си зарибен нещо го усещаш, когато започнат да те кефят иконките на номерата на страниците...Едно на ръка, че основната история си РУТИ, дотук не е имало една тъпа стендалоунка. А на всичкото отгоре ХИЧ не е грозно...Въобще лудница:).
Почнах 100 Bullets - на средата на второто тпб не е особено впечатляващо, артът специално е доста голяма дупка. Откъм историята на 8-9 брой се почна стабилно повтаряне на цели ситуации...Дано стане по-добре. Да не говорим, че целият "уличен жаргон" е реалистичен, но и изключително дразнещ за четене.
На 4ти волюм на Fables съм и съм просто размазан. Едно на ръка, че Last Castle е един от най-добрите one shots EVER, второто е, че вече историята просто КЕФИ....Момента в който си зарибен нещо го усещаш, когато започнат да те кефят иконките на номерата на страниците...Едно на ръка, че основната история си РУТИ, дотук не е имало една тъпа стендалоунка. А на всичкото отгоре ХИЧ не е грозно...Въобще лудница:).
Почнах 100 Bullets - на средата на второто тпб не е особено впечатляващо, артът специално е доста голяма дупка. Откъм историята на 8-9 брой се почна стабилно повтаряне на цели ситуации...Дано стане по-добре. Да не говорим, че целият "уличен жаргон" е реалистичен, но и изключително дразнещ за четене.
Прочетох всичко излязло от третия волюм на X-Factor -- страшно добра история и в повечето случаи ужасен арт. В момента обаче тече кросоувъра Messiah CompleX, та ще трябва да почакам още поне два месеца до следващия брой.
Подкарах Fables и в момента съм на 42 брой (демек началото на 7 -ми том). Страшно кефи и определено ще се купува в едни по-добри времена.
Подкарах Fables и в момента съм на 42 брой (демек началото на 7 -ми том). Страшно кефи и определено ще се купува в едни по-добри времена.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
За мен Фейбълс започва наистина след първите две ТПБ-та, които хич не ме грабнаха чак толкова и признавам, че си я купих заради отзивите на Ицо и Валери и заради идеята по принцип...При което от трети натам просто си е** м****та....
Аз съм на 6то ТПБ на 100 Bullets и ако нещата не се променят пак мисля да я зарежа, то до такава степен да няма никакво сюжетно отплепяне....
Аз съм на 6то ТПБ на 100 Bullets и ако нещата не се променят пак мисля да я зарежа, то до такава степен да няма никакво сюжетно отплепяне....
Прочетох всичко излязло от Fables до момента (68 броя). Страшно съм доволен и нямам търпение за края на Януари, когато ще излезе последната част на The Good Prince арка. Сега мисля да захвана прикуела 1001 of Snowfall, а после вероятно малко Jack of Fables (засега има излезли 17 броя). Определено ще се купуват ТПБ-та.
Обещаната изненадка
Jack е активен само до 10-ти брой, понеже въпреки 4 гиги, които имам като квота на машината явно няма достатъчно място
. Сега обмислям някакъв вариант къде да приютя останалите 7 броя.
Jack е активен само до 10-ти брой, понеже въпреки 4 гиги, които имам като квота на машината явно няма достатъчно място