Май има някакъв проблем във форума...
Moderator: Moridin
От време на време (но всъщност вече доста пъти ми се случва) форумът показва, че има нови постове, но не показва кои са. Примерно, във форум разни има нови постове и последното мнение е мое. Когато отида там обаче се оказва, че новият пост е отговор на Валери след моя пост. Не че е голям проблем, но да си кажа.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Това го има отдавна. Това е част от проблема с бялата страница след изпращане на ново мнение - двете са един и същ проблем, поне според мен. Въпросът е в това, че когато изпратиш нещо към форума, приложенийцето там трябва да направи няколко неща - да сложи мнението ти в базата, да го свърже с темата, да обнови индекса на темата, да обнови индекса на подфорума, да обнови индекса на форума, да обнови твоя профил (броя мнения примерно), да провери кой се е абонирал за информация по пощата за нови мнения в тази тема, да изпрати всичката поща...Morwen wrote:От време на време (но всъщност вече доста пъти ми се случва) форумът показва, че има нови постове, но не показва кои са. Примерно, във форум разни има нови постове и последното мнение е мое. Когато отида там обаче се оказва, че новият пост е отговор на Валери след моя пост. Не че е голям проблем, но да си кажа.
И май всичко това се прави наведнъж, така че понякога обработката отнема повече време и виждаме някакви частични резултати. Това да има някаква нотификация за нова тема, но в индекса на форума още да не пише името на последния, който е писал нещо, е точно такава ситуация.
В крайна сметка почти всички проблеми, които са били обсъждани тук в последните месеци, се свеждат само до това; изключения са май само някои от случаите на "Internal server error" и странното скимтене на някои съфорумци за бутон "edit" с чувство за хумор, който иска да си играе на "тука има, тука нема"
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
При цялото ми невежество на тема интернет ми се струва, че единствената възможност копчето за едит да изчезва е Преводачът да не се е логнал и тогава наистина няма как да има функция "едит" на постовете му. Но ако е логнат и копчето "едит" го е хванала липсата, това е загадка, достойна за Тайната на "Мария Селеста" или случая Кроатоа (или Кроатон?)
Някакъв специфичен бъг в неговия компютър, може би? Ама много специфичен. Направо за него създаден.
Ксел, иди виж компютъра на комшуто най-сетне
Някакъв специфичен бъг в неговия компютър, може би? Ама много специфичен. Направо за него създаден.
Ксел, иди виж компютъра на комшуто най-сетне
- RRSunknown
- Elder God
Току-що ми се случи някакъв нов странен бъг: при отварянето на форума не бях логната (по принцип съм дала да ме помни), и не виждах новите постове - това последното ок, но когато се логнах, пак не ми показваше новите постове, въпреки че имаше такива, което вече беше странното 
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Абсолютно същото и при мен и то 2 пъти тази седмица и поне няколко пъти досега през годината. Все едно не ги брои за нови, след като веднъж си влязъл във форума, нищо че не си логнат...Ghibli wrote:Току-що ми се случи някакъв нов странен бъг: при отварянето на форума не бях логната (по принцип съм дала да ме помни), и не виждах новите постове - това последното ок, но когато се логнах, пак не ми показваше новите постове, въпреки че имаше такива, което вече беше странното