ЯимелАннистер wrote:Абе я стига сте се карали! Дето се казва- "не се карайте, бийте се".
Ако ще спорите поне го правете като хората...
И аз извън ролята си на миротворец само да кажа, че за ъплифтираните делфини съм съгласен, ама какво му пречи на корабът да е пълен до половината с вода? Естесвено при нужда би могъл да се пълни целият... :Д
Такаа. Има една народна мъдрост - 'Не си слагай пръстите където скърца'
С Дилвиш не се караме. Това е добронамерен и приятелски спор. Дискусия така да се каже. Ако наистина се карахме щяха да затворят форума с печати от всички синоди. Ватикански командоси около сървъра..знаеш как е. (Не сме се напивали от доста време и избиваме остатъчна енергия предназначена иначе за алкохолдехидрогенезата)
Относно 'водата и корабите' - Давид Брин пише фантастика без особени претенции на техническа детайлност. Тоест всичко е възможно. Аз дори мога да си представя кораб пълен с вода (с въздушни тамбури за скачване, периодично подаване на кислород за делфините и тн..)Макар че кому е нужно да праща точно делфини да изследват космоса ти ми кажи. Това ми прилича малко на - равни права за работа на всички животни. Много по американски
Виж ако е пълен до половината то това ще създаде най-малкото интересни динамични ефекти при неравномерно движение, ускорение, безтегловност (водата има гадния навик да образува едни такива капки-глобули в безтегловност)и тн. Дори да е възможно да се направи има един принцип които му разказва играта веднага.
"Бръснача на Окам' - Най-простото решение на един проблем винаги е най-правилното.
Рол - Какво ни е интелектуалното ниво? Аз имам все по дълбоки съмнения за моето. Както казваше един приятел откакто станах на 16 само затъпявам прогресивно..
Peace dudes