Amazon.co.uk

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Random
Ascendent

Amazon.co.uk

Post by Random » Sat Jun 12, 2004 5:01 pm

Знам, че темата е тъпа, та ако трябва я изтрийте после, но съм нездравословно невеж относно е-шопинга и ми трябва малко помощ.

Та имам няколко основни въпроса.
1) Възможно ли е плащане чрез дебитна карта? В хелпа пише, че може, но при поръчването се искат данни за кредитна. Може да се има предвид и двата типа заедно под credit card, но не ми стана много ясно.
2) Как точно да попълня адреса си? В смисъл, нямам идея как точно се записват адреси на англ - примерно "жилищен квартал", "вход" и подобните.
3) Доставката в пощата ли отива или трябва да чакам куриер? Ако е второто, то къде се уточнява кога да го чакам?

Благодаря предварително на всеки, който ми даде информция. Знам, че малко дебилно изглежда човек един адрес да не знае как да напише, но доставките са доста скъпи и не ми се ще заради незнание да стане някакъв фал.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sun Jun 13, 2004 4:50 pm

Аз не съм поръчвал със собствена кредитна карта, а чрез разни български сайтове. Първият път книгата я доставиха директно вкъщи, а вторият в пощата и отидох да я взема, май може да си избираш като правиш поръчката. Адреса като гледам си има "et. 6 ap.105", та явно няма проблеми да ги пишеш не на английски.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Jun 13, 2004 5:51 pm

Как така чрез бг сайтове? Някакъв адрес? На мен от един сайт ми предложиха доставка от амазон, но искаха и някаква доста голяма сума за себе си, та цената се оказа прекомерно висока.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Mon Jun 14, 2004 10:53 am

Наистина има български сайтове, които посредничат - мисля, че имаше фирма, в която можеш да си откриеш "сметка" и после чрез тяхна надстройка на браузъра да пазаруваш от Амазон, но не си спомням детайли. Потърси в Дир-а, или където искаш...
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Koruin
E'lir

Post by Koruin » Tue Jun 15, 2004 6:31 pm

Не може с дебитна. Те вече в доста банки издават VISA - тя пак не е кредитна, защото в България са на същия принцип като дебитните, но с нея можеш да пазаруваш по Интернет. Трябва да отидеш и да попиташ - в банката ще ти кажат каква сума искат за начало ( + това неудобство е че ти блокират някаква сума, значителна и то).

Random
Ascendent

Post by Random » Wed Jun 16, 2004 8:16 am

ОК. Мерси на всички за инфото.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jun 16, 2004 8:20 am

Мат, я верно дай някакви адреси за тия български посредници и също ме интересува колко се бави доставката
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jun 16, 2004 9:51 am

Доколкото съм чувал, бг сайтовете ти зимат твърде голяма надценка отгоре. По-рентабилно е човек да си намери познат с карта, която да върши работа.
And you can't dance with a devil on your back...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Jun 16, 2004 10:35 am

Roland of Gilead wrote:Доколкото съм чувал, бг сайтовете ти зимат твърде голяма надценка отгоре. По-рентабилно е човек да си намери познат с карта, която да върши работа.
You don't say, huh. :P Но като няма риба, и ракът е риба.

За сайт:
http://liternet.bg/ ---> "Книжарница"---->"Как да си купим книга".

Не съм го изпозвал от миналата година, та не знам как точно е положението сега.

Колко се бави доставката - при мен уж трябваше да е към десетина дни, пък дойде след 7-8.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Saryin
Smallfolk

Re: Amazon.co.uk

Post by Saryin » Fri Jun 18, 2004 1:18 pm

значи аз съм си поръчвала двд от амазона в uk- пристигна ми го входната врата седмица и половина след като ми беше приета поръчката. трябва ти кредитна карта, но такава не издават лесно от повечето банки.

ако искаш да си купиш книги е изключително нерантабилно да поръчваш през там- освам че цените са в поундове, за самата доставка ти искат такса и отделно за всяка книга те таксуват допълнително- в об6ти линии доставката ще ти е по- скъпа от книгите. българските сайтове ти излизат пък още по- скъпо, не им се връзвай на огромните надценки. по- евтино ще ти излезе ако си поръчаш през амазон във франция, германия или австрия- от франция е най- евтино. там също има книги на английски и не е чак толкова трудно да се оправиш със search-а, дори да не знаш съответния език. странно, но абсолютно вярно е, че ако си поръчаш от сащ сайта ще ти излезе най- евтино. но честно казано аз така и не се усмелих- не съм сигурна дали ще ми бъде доставено. в крайна сметка най- добрия вариант е да имаш приятел някъде в чужбина :))