VISTA :(

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Jan 09, 2008 11:05 am

За клавиатурите, виж дали в Default Input Language не ти стои български - обикновено Windows слага последната въведена клавиатура там (кой знае защо), и затова винаги първо ти излиза българската клавиатура.

На мен основният ми проблем с Vista досега (все пак работя само от две седмици, не ми се преинсталираше всичко отново на новия компютър) е главно липсата на драйвери за по-стари приложения. Така например не мога да си подкарам електронния подпис под Vista-та все още, защото тя твърдо отказва да инсталира софтуера за XP, а версия за Vista разбира се няма.

Това със забиването и на мен ми се случи, някакви дребни приложенийца изведнъж запецват, по необясними причини, или пък изтриването на файл от 10 KB отнема по 20-тина секунди. Но поне засега, да чукна на дърво, сериозни проблеми не съм имал, въпреки че Aero-то твърди, че BSPlayer-а не бил съвместим с него, и затова се изключва всеки път, когато пусна някой филм.
This signature is not yet rated

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 09, 2008 11:09 am

И на мен аерото ми се изключва при разни плейъри, вкл. Медиа Класик и Пауър ДВД, което недоумявам защо е нужно...

Наистина е много странно, че действия с малко и малки файлове взимат ужасно много време. Вярно, че действия с обемни и много файлове взимат по-малко време отпреди, но пък не съм сигурен, че жертвата си струва, щото човек обикновено действа с по-малките.

На мен нищо не ми зависва, просто се бави (основно заради шибаните торент програми, които явно не могат да се разберат я с вистата, я със света изобщо).

Но това, че стари драйвери и програми не вървят ВСЕ ОЩЕ (лайк, година след официалната премиера), наистина е доста тъжно.

Но пък има различни подобрения доста хубави, сега се сещам например, че в ХП и предните ако местиш една папка и нещо някъде не може да се премести, примерно не може да се прочете от диска, и цялата процедура умира и изобщо не знаеш докъде си стингал и трябва да правиш сверки файл по файл. Сега вече просто ти дава възможност да го скипнеш, което е маса готино :)
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Jan 09, 2008 11:26 am

Moridin wrote:И на мен аерото ми се изключва при разни плейъри, вкл. Медиа Класик и Пауър ДВД, което недоумявам защо е нужно...
DirectX Overlay
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Jan 09, 2008 4:48 pm

За клавиатурите, виж дали в Default Input Language не ти стои български - обикновено Windows слага последната въведена клавиатура там (кой знае защо), и затова винаги първо ти излиза българската клавиатура.
Ае мол ти са. Това е първото нещо, което смених. Полза - нулева.
това с адрес бара според мен е по-готино така, въпреки че липсата на up one level бутон наистина е доста weird
Да, много по-готино е вместо да направиш "цък цък цък" да трябва да правиш "нацел-цък нацел-цък нацел-цък" :lol:
ако местиш една папка и нещо някъде не може да се премести, примерно не може да се прочете от диска, и цялата процедура умира и изобщо не знаеш докъде си стингал и трябва да правиш сверки файл по файл
XP има undo за тая работа.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 09, 2008 4:50 pm

Vista is 5 years early to install. Якото е че влиза в цената на лаптопите хоума на вистата :shock: на тия с 512 рамец точно :x
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 09, 2008 4:52 pm

Е ънду-ту ги връща обратно преместените, голям келепир.. и после пак отначало, земи тия още 20 минути от двуслойното двд :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 09, 2008 4:57 pm

Че ти през виста ли печеш?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 09, 2008 4:58 pm

става дума от диска към харда
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Jan 09, 2008 5:01 pm

Може би Мор се е сблъскал с това многоглаво ужастно чудовище, наречено "company policy", и просто му се налага да прави куп щуротии с Виста :?

Добавено: Ъ... *местиш* от двуслойно DVD към твърд диск?... *head scratch*... хубу де, може и аз нещо да не съм доразбрал :) Или да ми се вижда малко твърде екзотична цялата тая операция... или просто да ми се спи още :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Jan 09, 2008 5:03 pm

Мдам, и на мен не ми е ясно за какво става въпрос...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 09, 2008 5:04 pm

Е кво му е странното? Искам да форматирам харда, качвам сичко по ДВД-тата, после трябва да го върна обратно.

Иначе не, сам си я сложих Вистата в нас далеч преди да я сложа в стария офис (пак по мое желание), а в новия си я имаше..

свикнах й, както вече казах - има по-готини неща и по-тъпи неща. но аз съм, както казва Корала, "графична кучка", та се кефя на шаренко, особено като е стилно (Виста), за разлика от кичозно (ХП).
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Jan 09, 2008 5:06 pm

Мня, това, което ми се вижда странно и екзотично, не е използването на двуслойни DVD-та изобщо, а това, че говориш за местене, а не за копиране. Ама явно пак съм малко назад с технологиите и с навиците на хората за използването на всякакви нови породи носители :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 09, 2008 5:08 pm

Е за копиране иде реч.
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 09, 2008 5:22 pm

Мдам, тва като вица за шорткътите на нортън командъра и I like to move it move it :)

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Jan 09, 2008 5:23 pm

В този случай, iPod-ът ми се оказа незаменим - така и така го държа наполовина пълен, ето ти 15 GB външен хард диск, не че стигна за един път, ама намали двойно броят на прехвърлянията през rewritable DVD-то.
This signature is not yet rated