Медиците ни в Либия (Дотам и обратно)
Moderator: Moridin
Когато става дума за пари (а в случая явно е така според мен ) и то много, повечето хора са готови да загърбят съвеста си (ако въобще я иматMorwen wrote:Ми нито са бързи, нито са лесни, а славата е лоша. Да не говорим, че е крайно селско с алчността си и това животът ти да е малко по-лесен да правиш много по-труден живота на сума ти хора. Btw, понятието "достойнство" познато ли ти е?

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
- BaYa
- Forsaken
Аз пък намирам за хапсълютно правилно и правномерно, да съди Либия за това , че държавата прибягва към мъчения за да "намери" виновници или отговорници. Особено когато е доста невероятно точно те и само те да са реалните отговорници за цялата СПИН-сапунка.
Ако го прави за пари - вариантът на Драгън ми изглежда добре. Само не разбирам какво ти е виновна горката Петя, та да я натирваш при тея копеленца. Ако ли пък не е за пари, но го принудят да се оттегли, да си направи една пресконференция и да обясни защо го прави, и кой го принуждава.
Много е лесно да си изказват гръмогласни мнения за съвсем невъобразими, кошмарни, ситуации. Интересно ми е как биха се изживяли, в първо лице, така да се каже.
И не, ДЕЛ, последният ти въпрос има доста различни отговори. Зависи от това кой отговаря на въпроса!
Ако го прави за пари - вариантът на Драгън ми изглежда добре. Само не разбирам какво ти е виновна горката Петя, та да я натирваш при тея копеленца. Ако ли пък не е за пари, но го принудят да се оттегли, да си направи една пресконференция и да обясни защо го прави, и кой го принуждава.
Много е лесно да си изказват гръмогласни мнения за съвсем невъобразими, кошмарни, ситуации. Интересно ми е как биха се изживяли, в първо лице, така да се каже.

И не, ДЕЛ, последният ти въпрос има доста различни отговори. Зависи от това кой отговаря на въпроса!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Ако за теб има само един отговор, жалко. За мен би било сложна дилема. И пак повтарям, никой няма да му даде парите просто така (още повече, че подписал отказ от претнции), възможно е въобще да не са толкова и прочие. Съвсем възможно е да изпорти сума ти дипломация и служби на колеги за абсолютно нищо.DELgado wrote:Когато става дума за пари (а в случая явно е така според мен ) и то много, повечето хора са готови да загърбят съвеста си (ако въобще я иматMorwen wrote:Ми нито са бързи, нито са лесни, а славата е лоша. Да не говорим, че е крайно селско с алчността си и това животът ти да е малко по-лесен да правиш много по-труден живота на сума ти хора. Btw, понятието "достойнство" познато ли ти е?). Въпроса "Дали да изкарам няколко милиона и всички да ме мислят за кретен/олигофрен/тъпак/безгръбначно същество или да изпусна кокошката която снася златни яйца?" винаги е имал само един отговор.
Не смятам, че бедността е достойнство, напротив смятам, че тя може да скапе и най-свестните хора. Обаче драпането за допълнителни пари с цената на всичко друго ме отвращава. И, бтв, Валери, имаш много готино алчно-непукистко мнение, но на практика самият ти не действаш така.

I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- RRSunknown
- Elder God
100 % е ясно че Либия никакви пари няма да даде, и това го знае всяко хлапе
, тогава какво мога да си мисля за човек който по- добре от всички знае че няма да получи нищо и въпреки това напира за си отваря устата. Не че е не е прав но въпроса не е в това- такива искове се правят и бих ги подкрепял само има дори и теоретичен шанс, какъвто в случая няма.

Жоро е прав.
Аз лично не мога и не бих искал да се поставям на мястото на онзи човек.
А и въпроса който зададох и на мен ми се струва доста труден. Страх ме е че след обмисляне ще избера първата опция
. Просто човек не може да устои пред достатъчно голямо количество пари. 

Според мен тук решаващият критерий е как точно би ги спечелил...DELgado wrote:Жоро е прав.Аз лично не мога и не бих искал да се поставям на мястото на онзи човек.
А и въпроса който зададох и на мен ми се струва доста труден. Страх ме е че след обмисляне ще избера първата опция
. Просто човек не може да устои пред достатъчно голямо количество пари.
Мани другите за какъв биха те мислили. Въпросът е за какъв би се мислил ти.
Еми колкото и да е неловко и тн ,опитвайки се да си представя пред възможноста примерно да изкарам достатъчно пари че да не се налага после да работя цял живот (не да мизерствам, а да си живея добре
) мисля че ще намеря достатъчно сили да се преборя със съвеста си и/или ще похарча достатъчно пари при психоаналитик, където да се възстановя от психичната си травма получена от подобно действие от моя страна.
Като цяло предпочитам да не се изправям пред подобен избор. 

Ми щото от цялата история изглежда като че ли си търси парите, а не правата. Преди известно време беше изпротестирал и че не му дали същите обезщетения като на сестрите. Иначе Бая го каза много добре. И защото с това търсене (и вероятно ненамиране) на правата си в момента ще попречи на сума ти други хора и правата им.Moridin wrote:А що все пак да не си потърси правата? Нали ти беше против "преклонена главица сабя не я сече"? Не е като да не са го измъчвали, нали.
I don't wanna die
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Ммф... има една хубава фраза, за чийто източник хич не съм сигурен - "всеки има цена, но никой не я знае, докато не му я предложат". За съжаление ми е струва, че това е вярно за всички хора, с изключение на единици в цялата човешка история. За щастие досега не ми се е налагало да проверявам на практика дали съм сред тези единици.
Но точно в този случай... не мисля, че докторът има някакви сериозни шансове за успех с делото, така че не може да вземе Наистина Много Пари(tm) от спечелването му. Какво цели тогава - медийна изява и пари от известност?... Хмф. Принципно е възможно да търси слава като герой в собствената си страна или у нас, макар че ако търси слава като герой у нас, нещо много се е объркал. Май единственото, което остава, е пари от медийни изяви (които пари не би трябвало да са кой знае колко много) и пари от слава в собствената си страна (което... ммм... предвид и политическа обстановка, и какво ли не... малко ме съмнява да може да направи нещо сериозно...). Като цяло, не мисля, че може да изкара Наистина Много Пари(tm) от това, пък дори и в дългосрочен план - и в такъв случай хич, ама хич не разбирам защо го прави
Но точно в този случай... не мисля, че докторът има някакви сериозни шансове за успех с делото, така че не може да вземе Наистина Много Пари(tm) от спечелването му. Какво цели тогава - медийна изява и пари от известност?... Хмф. Принципно е възможно да търси слава като герой в собствената си страна или у нас, макар че ако търси слава като герой у нас, нещо много се е объркал. Май единственото, което остава, е пари от медийни изяви (които пари не би трябвало да са кой знае колко много) и пари от слава в собствената си страна (което... ммм... предвид и политическа обстановка, и какво ли не... малко ме съмнява да може да направи нещо сериозно...). Като цяло, не мисля, че може да изкара Наистина Много Пари(tm) от това, пък дори и в дългосрочен план - и в такъв случай хич, ама хич не разбирам защо го прави

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Значи човекът грубо казано трябва да е щастлив, че още има глава на раменете си. Но това явно не е достатъчно. Взе да реве, че не му дават общинско жилище в София. Не искал кой знае какво. Казаха му, да се запише на опашката от 40 000, които чакат за такова. С какво е по-различен от тях, освен, че трябва да е безкрайно благодарен на България.
Преди това набързо се ожени за жена с доста съмнителни мотиви в случая и ни занимаваха един месец с това по медиите, докато медицинските ни сестри, родени българки, доста бързо излязоха от новините.
И сега ново 20. С което, хайде, майната й на Либия, ама на практика дискредитира българската президентска институция пред международната общност. Щото пускането им и амнистията в България си беше една колосална международна сделка. А тоя сладур мина между капките и явно спасената му глава не му е достатъчна.
Е, утре, когато някой изтрещял българин го пребие на улицата, сигурно ще иска да го охранява НСБОП и ще циври защо такова отношение. Все едно той ни е направил услуга, не ние на него.
Преди това набързо се ожени за жена с доста съмнителни мотиви в случая и ни занимаваха един месец с това по медиите, докато медицинските ни сестри, родени българки, доста бързо излязоха от новините.
И сега ново 20. С което, хайде, майната й на Либия, ама на практика дискредитира българската президентска институция пред международната общност. Щото пускането им и амнистията в България си беше една колосална международна сделка. А тоя сладур мина между капките и явно спасената му глава не му е достатъчна.
Е, утре, когато някой изтрещял българин го пребие на улицата, сигурно ще иска да го охранява НСБОП и ще циври защо такова отношение. Все едно той ни е направил услуга, не ние на него.