The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jan 08, 2008 7:24 pm

Писна ми. Алекс, от утре сутринта до края на седмицата няма да можеш да пишеш във форума. Малко да си починеш един вид. Ако имаш нещо да споделяш с околните междувременно, използвай вечерта.

И не знам що някои хора решиха, че това е покана да спамят наоколо. Сбъркали са.
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jan 10, 2008 12:41 pm

Да се похваля, че съм горд притежател на първите два Абсолютни Сендмена, които сигурно са най-красивите книги, които някога съм виждал. Спомням си Симеон как беше пуснал отделна тема за първия и бях доста впечатлен. Е РЛ са още по-здрави:)))

Месец май се чака номер три, дано успея да прочета тези бързо след изпитите.

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Fri Jan 11, 2008 1:55 am

Преполових първата книжка от Прометеа. Много е странно! Някак ми е много шарено, претрупано, не мога да обхвана всичко случващо се и да го разбера. Просто артът е доста особен, но това до някъде си го обяснявам с идеята за Прометеа, която е инкарнация на въображение, ентусиазъм и вдъхновение в най-пълната им форма. Но освен това куул звучащо определение в самият комикс за сега тя е просто още един супер герой със своята специфичност. Надявам се да я развият повече нататък.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jan 11, 2008 10:03 am

Зарязах "новите" Fantastic Four Hardcover-и в началото на третия (т.е. около брой 516)....След доста якия стори арк с Рийд Ричардс като диктатор-фашист последва ходене до Рая, за да се спаси Нещото, което на мен ми дойде МНОГО в повече, началото на следващият арк беше също много зле и реших да не си губя времето... :roll:

Започнах първото тпб на Age of Apocalypse - The Complete Epic - дотук е доста приятно, въпреки че е от преди повече от 10 години. Изненадващо за мен хващам доста от "обърнатите" неща в тази вселена, повече отколкото съм очаквал:))). Например покрай филмите си спомних, че Кели беше противник на мутантите, докато тук е съвсем обратното и темподобни. За съжаление качеството и на историята, и на рисунките, хич не е константно заради многото различни екипи участвали по различните броеве, включени в сагата. Но тук-там имаше страшни бисери - например броя с "бащата" на Скот и Алекс Съмърс или пък с тукашния "Wolverine" и т.н.

Установявам, че се кефя на алтернативни вселени адски много, повече отколкото и на нормалните.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jan 11, 2008 10:32 am

Може би не на последно място защото алтернативните вселени не траят стотици епизоди и десетки години :wink:

Гаро, с всяко следващо ТПБ Прометеата става все по-интересна IMO.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jan 11, 2008 12:02 pm

Може би не на последно място защото алтернативните вселени не траят стотици епизоди и десетки години
За човек с маса ограничен комиксов бюджет си е на едно от водещите места даже;).

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jan 11, 2008 12:11 pm

Е проблемът е, че в общия случай не можеш пълноценно да се изкефиш на промените, ако не си в крак с 616.

Иначе аз зачетох X-men: Dream's End. Съвсем в началото съм, но исках само да вметна, че просто обожавам арта на Салвадор Ларока, поне тук...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jan 11, 2008 12:14 pm

Е проблемът е, че в общия случай не можеш пълноценно да се изкефиш на промените, ако не си в крак с 616.
Драма пълна, понеже няма уикипедия за наистина любознателните. Останалите неща засега са някакви дето всеки с елементарна Х-Мен обща култура ги знае (аз специално съм прочел де факто само Ултимейт Екс-Мен, много малко странични неща + 3те филма и пак ми беше доста яко от "обърнатите" неща на моменти).

Ако натам историята не сбозее и има още от стария Магнето с ПЛИТКИ (рути бтв) ще си ги купя на по-късен етап.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jan 14, 2008 6:41 pm

Почна Хълк волюм 5 (ако не се лъжа), този брой още не е, но от следващия е ЧЕРВЕН на цвят...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 14, 2008 6:51 pm

Баси тва стана като Меджика - "Как да застанем на главата си така, че всяка година да шокираме с някое тотално нарушаване на статуквото". Booooring :roll:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jan 14, 2008 7:28 pm

Да, ама поне там последните две години (от турнирна гледна точка) играта беше великолепна.

Не забравяй и редовния massive crossover event с рандъм "изненадващи" и "важни за вселената последици. :lol:

Не знам дали го споменавахме в тази тема или си говорихме РЛ по темата, но за тази година е следното:

http://en.wikipedia.org/wiki/Secret_Invasion

...или хайде да видим сега кой е бил Скрул последните 2 години и кой не е бил.... :roll:

Поне е горе-долу с обема на Хаус ъф Ем/УУХ, а не с този на Сивил Уор.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 14, 2008 8:39 pm

Патетично...

Но разбира се Капитан Америка ще се е оказал Скрул и истинският Стийв Роджърс смело ще се върне на фронта :roll: :roll: :roll:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jan 14, 2008 8:47 pm

Roland wrote:Патетично...

Но разбира се Капитан Америка ще се е оказал Скрул и истинският Стийв Роджърс смело ще се върне на фронта :roll: :roll: :roll:
Щеше да е добре, ама когато дегизиран скрул умре, се показва истинският му вид, доколкото си спомням.

А и от Марвъл "успокоително" казаха, че е умрял Стив Роджърс, но не и Кептън Америка. То все едно за феновете не е едно и също :roll:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jan 14, 2008 11:04 pm

Със сигурност е едно и също, но новият Кап. Армения има баси страхотната бляскава МЕТАЛНА броничка, поне на супер разпространената корица на 34ти брой някак си странно ме привлича...

Баси сериозно бих боднал Кап. Америка Омнибуса, БЪРЗО някой да ме разубеди! Откакто прочетох, че бил циничен и непатриотичен и главно заради това се водело добро бая съм се навил! :lol:

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Jan 15, 2008 2:08 am

Аз ми попрегледах броевете на Капитан Америка и ми се стори малко скучно. Онсовно се занимаваше с Red Skull и ми беше безинтересно та за момента го скипвам мощно. :? Може и да съм в дълбока заблуда разбира се.
Иначе Есеншълите на Х-мените най сетне почнаха да кефят отново (към края на четвъртото ТПБ съм). Роуг джойна и с стария Улвърин са доста здрава комбина. Сторм смени имиджа и в момента се разхожда с пънк прическа и кожени дрехи. Абе зарибявка си е. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!