Бат Шварци
Мускулите, стоманата, голите жени... няма възраст за товаИ аз не го рабирам тоя хайп по Конана, но може би не съм го гледала в правилната възраст...

След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
- RRSunknown
- Elder God
Това как някой си си представял дадена книга няма никакво отношение към качеството на филма по нея.
Конан Варваринът, ако се чудите наистина що е толкоз култов, просто е гениален филм в прокълнатия си доскоро жанр. Десятка откъм кинематография, музика, сценография, осветление и хореография и много високо като сценарий и режисура (Оливър Стоун и Джон Милиъс, за бога
). Арнолд е по-скоро слабо място във филма, но чест им прави, че - веднъж там - са го използвали по оптималния начин.
Сравнете, ако не вярвате, с напълно аналогичната втора част, която обаче без Милиъс и Стоун възлиза точно на... боклук.
А освен, че е добър филм на общи начала, е и най-добрият фентъзи филм - почти 20 години преди Джаксън да възкреси жанра от нищото. (Компания му правят детските Лабиринт и Приказка безкрай и лукасовския Уилоу, но както виждате не са му от чергата.)
Конан Варваринът, ако се чудите наистина що е толкоз култов, просто е гениален филм в прокълнатия си доскоро жанр. Десятка откъм кинематография, музика, сценография, осветление и хореография и много високо като сценарий и режисура (Оливър Стоун и Джон Милиъс, за бога

Сравнете, ако не вярвате, с напълно аналогичната втора част, която обаче без Милиъс и Стоун възлиза точно на... боклук.
А освен, че е добър филм на общи начала, е и най-добрият фентъзи филм - почти 20 години преди Джаксън да възкреси жанра от нищото. (Компания му правят детските Лабиринт и Приказка безкрай и лукасовския Уилоу, но както виждате не са му от чергата.)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- RRSunknown
- Elder God
Втория филм - макар и да го плюят си е същия като първия че и по добър.

Хех, да ви кажа и на мен Conan не ми хареса баш на макс като го гледах за първи път, като го даваха по телевизията. Но постепенно се издигна до най-любимият ми филм въобще. Съветвам "неверниците" да изгледат удължената му версия

В този ред на мисли, Амелия бурно ми обясняваше, че като гледала Starship Troopers навремето, й се сторил удивително тъп. Но след като й го пуснах преди няколко месеца буквално изтрещя от кеф, не на последно място защото вече беше дорасла да му схване бруталната сатира.

В Конан няма нещо толкоз скрито, но темите в него са наистина въздействащи и почти философски на моменти (пак казвам - още повече в удължената версия). Кинематографията е без аналог до ден днешен. Музиката на Поледурис смея да твърдя, че е от най-великите, правени за филм въобще (именно тя го направи огромно име в кино индустрията) и в комбинация със ставащото на екрана е почти хипнотизираща. Милиус, отчасти по финансови причини, е заебал чийзи фентъзи елементите, но точно това издига филма много над стандартните бози в жанра. В края на краищата това е филм за борбата за живот, себеоценяването, самотата, приятелството, любовта, сляпата вяра и силата да я контролираш, покварата на властта. Пълен е с комплексни герои, от собственика на Конан, чийто образ е изграден и развит почти без думи до краля, който е като "затворник" в собствената си тронна зала и праща Конан да спаси дъщеря му - последната останала му утеха.
Други прекрасни неща: едни от най-добрите битки, изобразявани някога; първичност, която никой друг филм в жанра не е успял да постигне (и НЯМА да постигне, защото просто вече кино се прави по коренно различен начин); страхотен пейсинг; готин хумор, който не страда от самоцелния Шварци синдром.
Разбира се, от основна важност са и стоманата, нокаутирането на камили, яките пичове и количествата цици и оргии.

И бтв Шварци никъде не прави културистски пози, за разлика от втория филм, което създава впечатлението, че тялото му всъщност е създадено, за да върши работа, а не за да флексва бицепси.
AlDim wrote:И бтв Шварци никъде не прави културистски пози, за разлика от втория филм, което създава впечатлението, че тялото му всъщност е създадено, за да върши работа, а не за да флексва бицепси.

- Spoiler: show
- Spoiler: show

Иначе много се кефя, че сме идентични юберфенове на филма - и никой при тва положение не смее ни барне, шот сме сила.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Е стига де. Както казах, там имаме гениална пияна сцена на Арни, която осмисля цялото гледане на филма.
Иначе аз в Конан не виждам някакви особено дълбоки неща, но пък си ме кефи страшно много като фентъзи филм за малко по-големи хора. И Арни е роден за да го играе това (и Терминатор също). Не съм чела книгите, ма не ми и трябва ако са тъпкани с дракони, магии и прочее фентъзи клишета.

Иначе аз в Конан не виждам някакви особено дълбоки неща, но пък си ме кефи страшно много като фентъзи филм за малко по-големи хора. И Арни е роден за да го играе това (и Терминатор също). Не съм чела книгите, ма не ми и трябва ако са тъпкани с дракони, магии и прочее фентъзи клишета.