Кой какво чете, part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
shannara
Misting

Post by shannara » Fri Feb 08, 2008 9:39 am

Рол, аз казвам същото: роман>повест>новела>разказ.

Stoly
Adept

Post by Stoly » Fri Feb 08, 2008 10:30 am

Отказах се от "Добри Поличби".Не ми хареса хич.
Сега почнах "Дарби Гласове" на Ле Гуин и съм до третата глава на "Дарби".Страшно силно начало на книга и страхотно оформен свят.След като четох "Лявата ръка на мрака" нямах големи очаквания от тази авторка,но сега мнението ми се промени.
Image

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 08, 2008 10:35 am

Stoly wrote:Отказах се от "Добри Поличби".Не ми хареса хич.
Аз пък си я бях доизчел чинно лани, въпреки че и на мен ми скучнееше.

Само да те уверя, че по никакъв начин не е представителна за Пратчет - а най-вероятно и за Геймън, така че непременно им дай друг шанс и на двамата. Наистина са сред най-добрите.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Feb 08, 2008 10:35 am

Както и книгата :roll:
This is it. Ground zero.

Stoly
Adept

Post by Stoly » Fri Feb 08, 2008 10:52 am

shayhiri wrote:

Само да те уверя, че по никакъв начин не е представителна за Пратчет - а най-вероятно и за Геймън, така че непременно им дай друг шанс и на двамата. Наистина са сред най-добрите.
Тъй като имам в беблиотечката си "Вещици в Чужбина" на Пратчет ще я прочета,но едва ли ще е скоро.
А иначе много харесвам Звездния Прах на Геймън може и на него да м,у пробвам някоя друга книжка.
Image

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Fri Feb 08, 2008 10:59 am

Хмм, Добри поличби ми е една от любимите книжки, чела съм я и на български, и на английски, особено на първо четене си бях умряла от смях :lol:
Аз пък си купих Чупливите нещица, обаче много бавно кретам с нея (поради липса на време, не на желание), добре, че са разкази. Засега ми харесва, особено предговора на Геймън :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Feb 09, 2008 11:04 am

Най-сетне и аз рекох да прочета финалния Потър.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 09, 2008 2:13 pm

Stoly wrote:
shayhiri wrote:

Тъй като имам в беблиотечката си "Вещици в Чужбина" на Пратчет ще я прочета,но едва ли ще е скоро.
А иначе много харесвам Звездния Прах на Геймън може и на него да м,у пробвам някоя друга книжка.
То си е за тебе тва :) В тоя жанр да не харесваш Пратчет е горе-долу като да се кефиш на филми, ма да недолюбваш ДеНиро и Пачино.
And you can't dance with a devil on your back...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Feb 12, 2008 6:14 pm

Свърших Катедралата на Морето, на Фалконес и също Рома Етерна на Силвърбърг. И съм в телешки възторг и от двете; от по три телешки възторга за всякак книга!!! :wink: Прекрасно описание на каталанския живот през 14 век, и прекрасна укрония (Дали се казава така и на български?) на Силвърбърг.
Сега започвам да се пробвам с първата за Анита Блейк. До средата съм някъде и ми харесва доста, в интерес на истината. И това, че доста се бях притеснила, да не би книгата да беше нещо като Бъфи! :mrgreen: :mrgreen:
Единствената отвратителна дреболийка е, че на испански май са преведени само първите 4 книги на Лоръл Хамилтън! :?
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Stoly
Adept

Post by Stoly » Tue Feb 12, 2008 8:11 pm

Свърших "Дарби Гласове".Много силно произведение,много оригинална история,а не поредното клише за фермера,дето трябва да спаси света.В първо лице беше,ама това не дразнеше.Въпреки,че нямах големи очаквания след "Лявата ръка на мрака",двете творби се оказаха страхотни.
Сега почнах четвъртата от колелото.
Image

RatS*LivE*on*NO*EviL*StaR
Farmer

Post by RatS*LivE*on*NO*EviL*StaR » Tue Feb 12, 2008 8:23 pm

Stoly wrote:Свърших "Дарби Гласове".Много силно произведение,много оригинална история,а не поредното клише за фермера,дето трябва да спаси света.В първо лице беше,ама това не дразнеше.Въпреки,че нямах големи очаквания след "Лявата ръка на мрака",двете творби се оказаха страхотни.
Сега почнах четвъртата от колелото.
Мани ти Колелото, бегай в ъгъла засрамено да дочиташ Добри Поличби, че ме излагаш тука.

Прочетох "Мравките" на Бернар Вербер и останах много доволен. Мравките рутят, колкото и да са измислени. Определено ме накара да се поровя за инормация и се оказа че доста неща са си съвсем вярни, което значи че автора си е написал домашното. Ама, хората герои на автора има склонноста да се държат глупаво, без разумна мотивация и много обичат внезапните прозрения - направо си дразнят, ама не чак толкова, че да ти провалят изживяването. Very nice, като цяло :)
Сега хващам продължението "Денят на мравките". Някаква идея дали Колибри ще (пре?)издаде третата част "Революцията на мравките"?

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Feb 13, 2008 2:10 pm

Свърших първата Анита Блейк и доста много ми хареса. Тези съвсем къси глави са прекрасно нещо! А и няма нищо, ама нищичко общо с Бъфи, слава богу. :mrgreen:
Снощи започнах Мистериум на Robert C. Wilson и доста ме заинтригува. За сега ми харесва и май ще се поровя и за други негови книжки. :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Wed Feb 13, 2008 3:57 pm

Прочетох и Endangered Species от книгите за LOST и макар да има повече свързано със сериала и допълваше някой сцени не беше много интересна и няма кой знае какъв сюжет.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Rayko
Scholar

Post by Rayko » Wed Feb 13, 2008 8:02 pm

"Жътварят" на Тери Пратчет се оказа една от многото негови книжки с джобен формат на издателска къща "Вузев".И както повечето негови творби и свежа + това образът на Смърт е погледнат от друг ъгъл.Препоръчвам я на феновете на Пратчет.
Slaughter the mutant, purge the unclean, burn the heretic!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Feb 13, 2008 8:43 pm

BaYa wrote:Единствената отвратителна дреболийка е, че на испански май са преведени само първите 4 книги на Лоръл Хамилтън! :?
Бе ти харесай тях пък после се коси. Знаете как детериорират повечето авторски серии, а Хамилтън е точно сред най-плюните в това отношение.

Аз май намерих най-сетне фентъзи в мой стил!?? :shock: Шокиран съм! Значи имало.

Ще споделя кое е, както и окончателното си мнение, като го доизчета утре във влака на връщане към Сф.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.