Жанрова дискусия
Шайх, ти си единственият, който възприема жанровете като чисти, останалите ги възприемат по-широко. Включително анкетата, от която тръгна спора, която очевидно нямаше поджанрове.
А за непреднамерено некоректните референци ще си замълча, доколкото пак тролиш.
А за непреднамерено некоректните референци ще си замълча, доколкото пак тролиш.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
E, наясно си, че никога не бих могъл да кажа точно тва, нали:
Я кажи ти за кое гласува във въпросната анкета?
И към другите въпроса, ако на някой му се занимава.
Въпреки това отчетох елемента на евентуалното неразбирателство и праведното възмущение, замъгляващо преценката, и добродушно предположих, че е било непреднамерено. Така че от кво точно се жалваш?Morwen wrote:Това е един топик, провокиран от поредното изхвърляне на Шайха - че комедиите са долен жанр, в него няма нищо ценно и всичко влиза в някакви клишета.

Я кажи ти за кое гласува във въпросната анкета?

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Глупости. Въпросът е принципен и изключително сериозен. А ако не ти се седи повече в тая тема, намери по-културен начин да си тръгнеш.
Колкото до математическата точност на цитиранията ти, ето какво всъщност съм казал:

Колкото до математическата точност на цитиранията ти, ето какво всъщност съм казал:
Забележи колко се е изгубило (или добавило) "при превода".комедиите и ужасите са с най-тесни жанрови рамки, така че в тях е най-трудно да се направи добър филм, без да се прекрачат в посока друг жанр; и че напоследък в Холивуд се правят по-малко добри комедии

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Добре, че киноиндустрията не се влияе толкова пряко от тълпидиотите
Това по повод популярността на комедиите.за да овладея пристъпа на човеконенавист.
точно комедиите и ужасите (в тесножанровата си форма) са най-презрените и низки жанрове и е почти невъзможно да съдържат нещо стойностно.
(я ква интересна разлика с твоя цитат и дори италикът си е твой)
На комедии не ходя изобщо
Понамали лицемерието и клинченето. Нарочно си позабравил някои неща при преразказа.не че не съм гледал безплатно - с леко отвращение
И хайде да спрем, а?
Last edited by Morwen on Tue Feb 12, 2008 2:52 pm, edited 5 times in total.
I don't wanna die
Така вече бива - конкретни цитати, за да е ясно.
Както и да е, сега тъкмо отлепям на двудневен туризъм към Пловдив, така че да не дълбаем повече. Всичко най-хубаво и не забравяйте за кинодалаверата в четвъртък.
Както и да е, сега тъкмо отлепям на двудневен туризъм към Пловдив, така че да не дълбаем повече. Всичко най-хубаво и не забравяйте за кинодалаверата в четвъртък.

Морви, дори въз основа на подбраните последни цитати всеки непредубеден може да прецени колко точна е била интерпретацията ти, тва имах предвид.
Валка, не забравяйте за Войната на Чарли Уилсън. Аз така и не успях да го гледам м/увременно (екстремни обстоятелства
), така че може точно него да вкарам в четвъртък - както и Суини Тод.

Валка, не забравяйте за Войната на Чарли Уилсън. Аз така и не успях да го гледам м/увременно (екстремни обстоятелства