Upcoming Movies, Part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Feb 15, 2008 3:46 pm

Що за абсурд, ти как ще се признаеш за сгрешил?
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 15, 2008 3:52 pm

Еми сещам се например за неправомерното доверие, което бях отпуснал на 300 - до което никога нямаше да се стигне, ако бях проучил качествата на оригиналния комикс. :roll:

Беше пределно ясно за всички, че филмът е разочарование на фона на очакванията. Как бих могъл да го отрека, дори и да желая? Аз съм човек на честта и думата, Жоро.

На противоположния полюс, спомняш си, също толкова недвусмислено се оправдаха несподелените ми от никого тук очаквания за Пиратите 3. Да съм подчертавал този факт досега? Ето ти и бегъл елемент на смирение у мен, в добавка.

Сериозно, ако някой наистина има съмнения за филма, да хване баса. Ако му се оправдаят, ще спечели.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Feb 15, 2008 4:21 pm

Добре - нека да използваме любимите ти домати - в момента на 3те стари оценките са 91,93,95 - т.е - средна оценка 93%. Ако новия Инди има оценка под 88% приемаме че не си бил прав. ОК?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 15, 2008 4:36 pm

Тва сериозно измества фокуса на твърдението ми, но за спорта съм склонен да се съглася.

Със задължителна корекция, обаче. Ясно е, че старите филми винаги имат релевантно по-висока оценка, не само заради култовия си статут, а и заради далеч по-малкото ревюта формиращи процента. В момента 90%+ изкарват само най-добрите филми, а 80%+ само много добрите. Така че единствено оценка под 80% би доказала, че нещо не е наред с филма. (Макар че и тва не е дефинитивно доказателство - Беоулф имаше 70% - сигурен съм, че и с такава оценка пак ще се понрави безрезервно на всички ни.) Въпреки тва, ако си съгласен за 80%-те, слагам думата си. Малко риск си възбужда.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Feb 15, 2008 4:40 pm

Хм... не че мисля, че изобщо има какъвто и да е смисъл от цялата тази история - по-скоро хич... Но просто ми се иска да обърна внимание на Драгън, че ако така и така е решил да се връзва, може да е добре да уточните и за коя седмица от началото на прожекциите става дума.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 15, 2008 4:42 pm

Обикновено до 10 дни след премиерата са излезли всички около 200 ревюта и резултатът не флуктуира.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Feb 15, 2008 4:51 pm

Е, защо са тези разлики от по над 10%? Не трябва ли и този филм да е култов, за да "няма никаква разлика" и да е "на едно ниво", а не да е просто добър?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 15, 2008 5:00 pm

Защото очевидно е несравнимо по-трудно да спечелиш одобрението на 250 човека (част от които идиоти или войнстващи фенове на оригиналната трилогия, търсещи за кво да се заядат) отколкото на 30-40, гледащи благосклонно назад във времето към любимото си Сънчо.

Освен тва дори Черепа да е обективно по-добър от Кивота, няма как да стане по-култов. Кивотът има предимството на оригиналността и 30 години легенда.

Капиш? :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Feb 15, 2008 5:29 pm

Не е по-трудно да спечелиш одобрението на 250 човека, броят няма значение. Това, че сред произволен брой такива може да има фенове старата трилогия не би трябвало да пречи - ако е толкова добър и четвъртият филм, те ще са очаровани.
Освен това, тъй като, както знаем оценките в доматите са на базата на "да" и "не", а не на "много/средно/донякъде ми хареса", то би трябвало старите фенове дори да не го харесат чак толкова пак да му дадат "да", ако е добър. Капиш?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 15, 2008 5:39 pm

Оценките в Доматите са много тънка работа. Позволи ми да съм достатъчно добре запознат с тях, за да знам точно как функционират. Филмът ще е в 80% зоната и това е огромно постижение - както и моето умение да го позиционирам там с 4 месеца аванс.

Адриана ми беше предложила много благ бас относно бг б.о. резултатите на История с пчели, помните. Прецених, че филмът наистина няма да изкара 60 хилки и отказах. Бях прав.

Същото правя и сега, вземам предвид познанията си. Макар че при по-сериозен залог изобщо нямаше да хвана такъв бас - РТ оценките са изключително трудни за предвиждане, повече и от боксофиса.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Feb 15, 2008 6:16 pm

Само да уточня (отново), в Доматите има система на оценяване колко точно е харесал даден филм на критиците, само дето е с малки цифрички някъде под процентите да/не. Ето резултатите за трите филма (рейтингите са от 1 до 10):

Raiders of the Lost Ark - 95% / 8.9
Indiana Jones and the Temple of Doom - 91% / 7.5
Indiana Jones and the Last Crusade - 93% / 8.1

Резултатите общо взето са доста обективни, та въпросът тук е, ако филмът наистина вземе над 80%, но рейтинг под 8, какво значи това? Романтични спомени на критиците какво са гледали като млади, или обективна оценка (за процента става дума). Държа да отбележа, че според мен рейтингите са по-точната преценка на този сайт, защото не е логично да има 1.4 пункта разлика в рейтинга, а само 4 пункта в процентите (т.е. повече от три пъти по-голяма разлика, между първите два филма).
This signature is not yet rated

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 15, 2008 6:27 pm

Наистина 10/10 рейтингът изглежда много по-обективен. (Ще взема да следя и него, вече.) Тва и имах предвид, казвайки че %-овият е сложен за тълкуване и най-вече предвиждане.

Излиза, че над 7-7,5 оценка ще е достатъчно добра.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat Feb 16, 2008 5:08 am

Изгледах Снежанка и Седменте Гийка и като цяло беше тъп.Дори и гийските шеги бяха някви евтини и малоумни.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Feb 16, 2008 1:26 pm

интересен пост ^^^

Поздрав за Вендета феновете: http://www.empireonline.com/news/story.asp?NID=21997

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat Feb 16, 2008 2:20 pm

shayhiri wrote:интересен пост ^^^
Жалко,че е в грешната секция.Трябва да спря да пиша посред нощите.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In