Преди известно време нещо ме подсети за книга,която съм чела преди години и имам ужасно мъгляв спомен.Сумати време се опитвах да се сетя какво ще да е било това и накрая мислех,че съм успяла,но проверих и съм сгрешила.Почнах да се чудя дали не смесвам книги или някой филм

(със сигурност не съм го сънувала,де да сънувах толкова интересни работи

).
- Spoiler: show
- Малкото,което си спомням е,че имаше главен герой-мъж,който прекара по-голямата част от книгата в пътуване и търсене на нещо,или в опитване да се добере до някакъв голям град(където накрая стигна).Почти съм сигурна,че беше изгубил паметта си или част от нея.Мисля,че имаше някакви..."управляващи",които имаха достъп до по-високи технологии и постижения на науката от обикновеното население и мисля,че целта на главния герой беше да проникне в...централата им(?
) и да ги саботира/унищожи/да убие някого/нещо в този смисъл.След много перипетии успя да стигне където искаше и имаше възможност да успее.Но се оказа,че всъщност той е един от тях и сам е изтрил или променил спомените си(не съм 100% сигурна за последното)...не помня с каква цел.
Знам,че почти нищо не казах

,но реших,че ако има шанс някой да помогне,тука трябва да е ;P .Имам някакво чувство,че книгата беше от червената серия на Бард,но може и да греша.
Е,има ли такова животно или няма?

To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*