Кой какво чете, part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Fri Feb 22, 2008 2:59 pm

Прочетох и Secret Identity от книгите за LOST има повече свързано със сериала от другите книги и даже е интересна.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sun Feb 24, 2008 11:47 am

Мъча се да прочета Perdido street station, но хич не върви. Английският ми като че ли не е достатъчно добър, налага се речникът неотлъчно да стои до мен. :roll: Книгата е доста грабваща де, и досега поне не е толкова тежка и мъчна, колкото бяхте писали в някой от по-старите броеве на списанието.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sun Feb 24, 2008 12:32 pm

DELgado wrote:Петата книга явно е някаква илюзия просто и никога няма да излезе. :(
По оптимистично, ще...... все някога.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Feb 24, 2008 12:32 pm

Даже вече има публикувана корица :)

Аз се върнах към Стрейндж и Норел. Към края на Стрейнджовата част съм и книгата вече стана голяма бруталийка, кефи яко :) Единствено не мога да трая фейЪТ.
This is it. Ground zero.

Deuce Ex
Smallfolk

Post by Deuce Ex » Sun Feb 24, 2008 3:16 pm

Току-що погълнах An Outpost of Progress на Joseph Conrad. Горещо я препоръчвам на всички почитатели на Wordsworth Editions.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Sun Feb 24, 2008 3:44 pm

All I really need to know I learned in kindergarten /Robert Fulghum/ - просто уникална книжка и само потвърждава колко са важни първите седем годинки :wink:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Feb 25, 2008 3:43 pm

Moridin wrote:Аз се върнах към Стрейндж и Норел. Към края на Стрейнджовата част съм и книгата вече стана голяма бруталийка, кефи яко :) Единствено не мога да трая фейЪТ.
Ееее, Мор, то кой ли пък може да го трае тоя пуяк!! :wink:

Аз пък наваксвам пропуснати книги на Верн и Сервантес. В момента чета, заедно, Les cinq-cents millions de la Bégum от първия и Novelas ejemplares от втория.
В интерес на истината, книгата на Сервантес е много по-интересна, развлекателна и ми харесва почти повече от Дон Кихот-а!! За книгата на Верн няма да кажа нищо за сега. Просто който не я е чел, да навакса непременно!! :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Feb 28, 2008 3:18 pm

Зачетох "Никога, никъде, никой" (Neverwhere) на Геймън. Още съм на средата, но нямам търпение да споделя колко много ме грабна тая книга. Непременно ще си я потърся в оригинал, за да се насладя максимално на господата Круп и Вандемар. :yay: :yay: :yay:

ДОБАВЕНО: Току-що погледнах в Амазона. Освен романа, преди година е излязъл и комикс по Neverwhere. Сценарият на адаптацията е на Майк Кери (Lucifer, X-Men), а рисунките са на Глен Фабри (най-известен поне за мен с кориците си на Preacher). :yo: :yo: :yo: :panda: :panda: :panda:

ДОБАВЕНО 2: И ДВД с тричасов сериал на Би Би Си имало! :yo: :yo: :yo: :panda: :panda: :panda:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Feb 28, 2008 4:13 pm

Да. От всичките добри неща които съм чел последните години определено Neverwhere беше най-доброто. Също го препоръчвам горещо на всеки.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Feb 28, 2008 9:32 pm

А иначе сериалът е оригинала в случая.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

RatS*LivE*on*NO*EviL*StaR
Farmer

Post by RatS*LivE*on*NO*EviL*StaR » Thu Feb 28, 2008 9:43 pm

Проклетият му Neverwhere не го намерих никъде (никой, не може да ми каже от къде да си го намеря, никъде го няма и почвам да си мисля че никога не го е имало, сигурно е проклятието на заглавието), колкото и да търсих... Затова сега съм застанал пред Американски Богове и след малко ще я разлистя, за да видим колко добър е Геймън, най-накрая... Писна ми всички само за него да говорят, а аз да гледам тъпо :roll:

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Thu Feb 28, 2008 9:45 pm

На "Американски богове" не разчитай, тя е от по-слабите на Геймън. За мен лично беше доста разочароваща, особено след като бях чел "Никога, никъде, никой" :roll:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Farmer

Post by RatS*LivE*on*NO*EviL*StaR » Thu Feb 28, 2008 9:48 pm

Darkling wrote:На "Американски богове" не разчитай, тя е от по-слабите на Геймън. За мен лично беше доста разочароваща, особено след като бях чел "Никога, никъде, никой" :roll:
Е, ще видиме, може пък да ми хареса. Ако не, със сигурност ще пробвам с Чупливи/Крехки неща (прочетох едно разказче, доста добро и ме окуражи) или по възможност неоткриваемият Neverwhere.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Thu Feb 28, 2008 9:58 pm

Farmer

Post by RatS*LivE*on*NO*EviL*StaR » Thu Feb 28, 2008 10:06 pm

трубадур wrote:Яле я Neverwhere.
http://thepiratebay.org/tor/3587393/Gai ... ere_(HTML)
Благодаря, ама си я търся на хартия, защото просто мразя на компа да чета, а и английският ми е закърнял лошо през последните години (почнах да уча немски :neutral: ) Благодаря все пак.