Февруари '08

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!

Кой най ви се гледа (на кино)?

Michael Clayton
0
No votes
Rambo 4
4
10%
Sweeney Todd
13
33%
Jumper
2
5%
The Kite Runner
2
5%
Stephen King's The Mist
2
5%
The Water Horse: Legend of the Deep
1
3%
There Will Be Blood
2
5%
друг
4
10%
никой
9
23%

Total votes: 39

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Mar 04, 2008 12:15 pm

А, точно! :thumbsup: 1:1, в спойлърите. На тва се опрях и аз в критиката.

Обаче ако го погледнеш така:
Spoiler: show
Уейд се остави да го хванат и никога не се е старал особено да избяга. Дотолкова му беше писнало, че си търсеше предизвикателство. Ценностите на Евънс спечелиха уважението му. Оттам нататък просто му беше интересно да види докъде ще го отведат. А бандата му нямаше стойност за него, обикновени оръдия, щеше да си намери други. Ядосаха го като му убиха играчката и развалиха донякъде сценката.

Евънс, от друга страна, е обикновен трагедиеен образ. Жертва на недъга, лошия късмет и малодушието си, презиран с право дори от собственото си семейство. Историята проследява докъде ще го докара всичко това - а именно (доста логично) до абсурден трагичен завършек, стойностен само в неговите и на тъпото му синче очи.
Работи, както виждаш. 8-) Въпросът е, че баси филма вече, нали, с такава история. :roll: Макар че за мен е интересен. Другият начин да ти сработи е да си втълпиш, че Евънс е парагон на старомодната доблест, която може да пречисти и дявола, и да си затваряш упорито очите за тоновете глупост. Тва за мен е абсурд, но пред повечето хора минава. На тва е разчитал и куцият като Евънс сценарист. :mrgreen:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Mar 04, 2008 2:27 pm

Абе на Бейл ролята е ясна. Предполагам че идеята е била да изглежда като човек за когото честа и достойнството и уважението на семейството му е по-ценно от живота. Това някак си се преглъща. Обаче според мен мотивите на Кроу малко си ги изсмукваш от пръстите с цел да оправдаеш малоумното му държание. :wink:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Mar 04, 2008 2:56 pm

Ми всичко си е във филма. Ако не искаш мотиви, просто приеми, че "доблестта" на Евънс го е трогнала и променила, макар и за момент - както се очаква от редовия зрител. :)

Аз бях разочарован, защото си бях развил консепта по друга, "по-правилна" линия (винаги го правя, автоматично, като чуя интересен консепт - и после често се озовавам с една история повече, тъй като сценаристът не го е оползотворил :wink: ):
Трябваше да е двубой на живот и смърт. Уейд трябваше наистина да се мъчи да избяга - но все да не успява, защото Евънс прави всичко възможно да го спре. Пак щяха да се разберат взаимно в течение на психологическата и физическа схватка и да приемат позицията на другия. Но това нямаше да ги спре да се прострелят взаимно на финалната права. Или най-малкото Уейд щеше да свърши на бесилото, за да има смисъл саможертвата на Евънс.
Тва е. Другото са съмнителни драмици, изискващи обстоен анализ и обосновка. И в резултат провалящи се пред основната част от публиката.
Last edited by shayhiri on Tue Mar 04, 2008 3:01 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Mar 04, 2008 3:00 pm

Ако наистина беше трогнат и променен, както твърдиш
как си обясняваш подсвирването на коня му в самия край на филма? :shock:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Mar 04, 2008 3:02 pm

Е не е слъжен да седи в затвора заради теб, Валери....баси...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Mar 04, 2008 3:05 pm

Muad_Dib wrote:Е не е слъжен да седи в затвора заради теб, Валери....баси...
Така е ама се обезмисля това което стана с бандата му тогава. Поне според мен.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Mar 04, 2008 3:11 pm

DELgado wrote:Ако наистина беше трогнат и променен, както твърдиш
как си обясняваш подсвирването на коня му в самия край на филма? :shock:
Бе не твърдя бе, Валка (още повече, написах - "макар и за момент"). Казах ти още в прежния пост, че идеално си ковнал проблемните места. И че имаш избор м/у два начина да приемеш филма:

а) епика за силата на доблестта за пред непретенциозната публика
б) амбивалентна керъктър трагедия за мислещия зрител

При първия не задаваш въпроси. :) Втория го обясних от-до тук:
Уейд се остави да го хванат и никога не се е старал особено да избяга. Дотолкова му беше писнало, че си търсеше предизвикателство. Ценностите на Евънс спечелиха уважението му. Оттам нататък просто му беше интересно да види докъде ще го отведат. А бандата му нямаше стойност за него, обикновени оръдия, щеше да си намери други. Ядосаха го като му убиха играчката и развалиха донякъде сценката.

Евънс, от друга страна, е обикновен трагедиеен образ. Жертва на недъга, лошия късмет и малодушието си, презиран с право дори от собственото си семейство. Историята проследява докъде ще го докара всичко това - а именно (доста логично) до абсурден трагичен завършек, стойностен само в неговите и на тъпото му синче очи.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Mar 11, 2008 8:12 pm

8,5/10 (и нагоре) от мен за Майкъл Клейтън. Дори само заради актьорите (и трите номинации са заслужени), диалога и музиката на, отново, Нютън Хауърд. Режисурата на Гилрой също заслужава споменаване (особено за начинаещ), но цялостният му сценарий - както и в Борньовете - уви, не ме впечатли твърде, вероятно заради завишените ми очаквания.

Определено е добре да се види и макар нищо в него да не задължава за голям екран, когато филмът е толкова добър си заслужаваше да го вкарам с допълнителния бууст на киносалона. 8-) Макар и десетина дни след премиерата.
Last edited by shayhiri on Tue Mar 11, 2008 10:00 pm, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Mar 11, 2008 9:55 pm

Пробвах се да го гледам в самолета, ама нещо не ме грабна и го спрях към средата...
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Mar 12, 2008 6:01 am

Значи не те е хванал достатъчно рано. Мен ме гепна още с отварящия наратив, а нататък няма пускане. (Макар субплота със синчето да изглеждаше безсмислено разтягане отначало.) Пробвай пак, ако ти се случи, втората половина е размазваща.

Сега като ми поузря, вече много му се кефя. Мога дори деветка да му дам и да оттегля мрънкането си относно сценария. Страхотен филм. Вече нямам търпение за Кръвта. (Хубаво е, че никой още не се е минал да го гледа. Изчакайте другия месец и ше ходим заедно. Такива филми са си за кино.)

От колко филма можеш да избираш в самолета?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 12, 2008 9:56 am

30-тина. Имаше почти всичко ново по кината и разни класики.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Mar 12, 2008 10:08 am

Roland wrote:30-тина. Имаше почти всичко ново по кината и разни класики.
Баси якото. :shock: И ти какво гледа? :?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 12, 2008 10:09 am

Кръстникът, както казах. След неуспешен опит да изгледам Клейтън..

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Mar 12, 2008 10:10 am

Добър избор. :wink:

Не можа ли да си харесаш още нещо? Все пак 7 часа полет са. Или там някъде.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 12, 2008 10:16 am

6 бяха на връщане. А и като сложиш излитане, кацане, храна, неуспешни 40 минути зяпане на Клейтън и рандъм съобщения, които ти прекъсват гледането, имах още около час някъде, даже по-малко. Иззяпах малко Енчантед :mrgreen: