http://www.denvention.org/hugos/08hugonomlist.php
в категория Новела е много интересно чел съм и петте и само едно от тях, не че не става, но по-малко става от другите дето са по-по-най...
Номинациите за Награди Hugo 2008
Номинациите за Награди Hugo 2008
Last edited by Бобсън on Sun Mar 23, 2008 12:21 pm, edited 1 time in total.
От книгите не съм чел нищо, но за Brasyl само суперлативи чувам, един куп сайтове я обявиха за книга на годината...
От разказите съм чел само A Small Room in Koboldtown и е доста сладък, макар и нищо гениално. Повече впечатлява с уърлдбилдинг (действието се развива в света на The Iron Dragon's Daughter/The Dragons of Babel), отколкото с нещо друго. И все пак е много як.
За Best Dramatic Presentation, Long Form съм определено за Enchanted, от другите само Heroes ми се класира, и то далеч не толкова.
За редакторите нямам мнение, но гледам на Pyr каталогът е все много силен...
При художниците съм за Stephan Martiniere, кориците и на Brasyl, и на The Dragons od Babel са размазващи, особено втората.
John W. Campbell Award се надявам да я вземе Линч. Определено.
От разказите съм чел само A Small Room in Koboldtown и е доста сладък, макар и нищо гениално. Повече впечатлява с уърлдбилдинг (действието се развива в света на The Iron Dragon's Daughter/The Dragons of Babel), отколкото с нещо друго. И все пак е много як.
За Best Dramatic Presentation, Long Form съм определено за Enchanted, от другите само Heroes ми се класира, и то далеч не толкова.
За редакторите нямам мнение, но гледам на Pyr каталогът е все много силен...
При художниците съм за Stephan Martiniere, кориците и на Brasyl, и на The Dragons od Babel са размазващи, особено втората.
John W. Campbell Award се надявам да я вземе Линч. Определено.
And you can't dance with a devil on your back...
за категория новела
"Fountain of Age" by Nancy Kress (Asimov's July 2007)
"Recovering Apollo 8" by Kristine Kathryn Rusch (Asimov's Feb. 2007)
"Stars Seen Through Stone" by Lucius Shepard (F&SF July 2007)
"All Seated on the Ground" by Connie Willis (Asimov's Dec. 2007; Subterranean Press)
"Memorare" by Gene Wolfe (F&SF April 2007)
Тук конкуренцията е много сериозна с/д мен. От тези петте
"Stars Seen Through Stone" by Lucius Shepard е силна, но не колкото останалите, които са кое от кое по най...
Аз бих гласувал за Изворът на старостта", но ми е добре, че няма да гласувам...и петте ги има по мрежата. кое на asimovs.com, кое на fsfmag.com...
"Fountain of Age" by Nancy Kress (Asimov's July 2007)
"Recovering Apollo 8" by Kristine Kathryn Rusch (Asimov's Feb. 2007)
"Stars Seen Through Stone" by Lucius Shepard (F&SF July 2007)
"All Seated on the Ground" by Connie Willis (Asimov's Dec. 2007; Subterranean Press)
"Memorare" by Gene Wolfe (F&SF April 2007)
Тук конкуренцията е много сериозна с/д мен. От тези петте
"Stars Seen Through Stone" by Lucius Shepard е силна, но не колкото останалите, които са кое от кое по най...
Аз бих гласувал за Изворът на старостта", но ми е добре, че няма да гласувам...и петте ги има по мрежата. кое на asimovs.com, кое на fsfmag.com...