Battlestar Galactica - The Official Topic (SPOILERS)

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Post Reply
Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 19, 2008 1:52 pm

Екстра, и те се ориеннтираха как се пазят рейтинги покрай Лостаджиите. :roll:

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Mar 19, 2008 2:34 pm

Всъщност ето, има си го при първоизточника:

http://www.scifi.com/scifiwire/index.ph ... 2&id=50594

Накратко, новият сериал ще разказва за събитията, довели до създаването на силоните, които са преплетени със съперничеството на две фамилии - Адама и Грейстоун. Кой знае каква позиция са имали Адама там, може да се окаже, че те са защитавали създаването на силоните, което на свой ред създава чувство за вина у Уилям Адама, заради което той се бие толкова яростно в двете войни. Но ще видим, след като започват снимките тази пролет, значи премиерата ще е също догодина, след като свърши четвъртия сезон.
This signature is not yet rated

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 19, 2008 3:41 pm

Оф, звучи неистово зле...
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Mar 20, 2008 9:51 am

Абе лошо няма. Доста клиширано звучи и най-малкото като цялостно усещане няма почти нищо общо с Батълстара според мен. Дано де си получи приличен сериал. :wink:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Apr 01, 2008 6:56 pm

Хайде и аз да натракам едно кратко мнение за сериала, след като изгледах току що и трите сезона.

И аз съм много впечатлена, както всички :). История и персонажи наистина са най-силната страна тук или поне в моите очи. Визията на сериала е страхотна - светлината по време на снимки, цветовете, корабът и всички технически джаджи... създаваха ми много специфично усещане за 'светът на хората'.

От героите любими и до края ми останаха Адама, Лора и Кара (това, което й се случи епизоди преди края и включително накрая хич не го одобрявам и се надявам да има читаво обяснение в Рейзър или в 4-тия сезон, когато започне да излиза). От персонажите, които ме изкарват извън нерви са Лий и Болтар (който, държа да отбележа, в началото ми харесваше много, но после се превърна в по-голямо лекенце и само дразнеше).

Тъй нареченият религиозен крап :) около силоните, на мен лично ми е сред по-интересните неща. Самите те също ми държат любопитството, затова и ми беше интересно да гледам епизодите с Болтар на техния кораб, отношенията между различните силони и т.н. и т.н. Има доста въпроси, които нямат отговор, а и някои неща така и не ми станаха ясни, например - за чий силоните решиха ей така, че ще търсят и те Земята и ще я правят свой дом. Може би пак е свързано с тяхни религиозни виждания, кой знае.

Започнах да спекулирам с евентуалния финал и как точно ще завършат сериала си сценаристите... Ще има ли сълзливо помирение между двете 'раси' на база, примерно, Хера. Хората ще изтребят ли силоните някак си, дали пък силоните ще решат, че трябва да ходят нейде да си търсят щастието и да оставят хората да си гледат работата. Честно казано, не мога да си представя развръзка, която ще ме удовлетвори напълно, всичките са донякъде предвидими или поне е възможно да се предвидят. Като стана въпрос за предвидими неща... такива също има и се дразня на себе си, че изобщо се занимавам да си казвам 'това сега ей така ще стане' и пет епизода по-късно то става. :evil:

Както и да е, сериалът е великолепен, радвам се, че го изгледах три дни преди началото на сезон 4 ^^.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Apr 05, 2008 9:47 am

Юруш народе! Първа серия е тук :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Apr 05, 2008 9:48 am

Еха. Супер. :yo: Най-накрая доживяхме. :mrgreen:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Apr 05, 2008 11:06 am

:) Аз съм много щастлива, че го гледах преди 3-4 дни, а и вчера гледах Рейзъра, та хайпът още ме държи здраво. Сега как ще се разбия на новия епизод само ^^. Жалко само, че няма субтитри, изпитвам известни затруднения да си настроя слуха да слушам сериал, който досега съм чела. Със сериалите, които отначало си ги слушам свиквам, този още не съм обаче. Отивам да гледкам.

Edit: GG many many times, тоя епизод така започна, че ми изскочи сърцето! :shock: :?
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Sat Apr 05, 2008 12:00 pm

Да, гадове!!! Как можаха да свършат така епизода!!! :) Сега трябва да чакам до следващата седмица ... е, поне започва доста обещаващо :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Apr 05, 2008 12:09 pm

Еми тъпото е че
Spoiler: show
Кара съвсем им изпусна и малкото доверие, което е имала. Много тъпо от нейна страна да се опита да ги накара със сила и крайни мерки и без това не й вярваха, сега не само, че ще си мислят, че е силон, че сигурно ще я тикнат в килия и т.н., ми и никой няма да я вземе на сериозно в следващите 5 епизода поне :(.
Тия работи с Болтар започват да стават прекалено странни :shock:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Sat Apr 05, 2008 12:26 pm

С Балтар не са странни, даже доста логични:

Все пак, цялата символика в религията на силоните си е копирана доста от християнството. Сега вече си имаме и Месията, който почва да лекува и да прави чудеса. Хвърли поглед върху евангелието на Матей, не бих се учудил, ако в един момент Балтар се окаже мъченик. Даже си има обяснение защо му се явява Номер 6 - Божий ангел.

Макар че нещо в края на трети сезон ме наведе на други мисли, които като че ли се потвърждават. Малко преди Кара да изчезне, силонът, който тя сънуваше, каза, че никога не е твърдял, че е Лиобен. Така че тези сънища и видения, които освен Балтар и Кара, има и Каприка 6 (пленничката в момента на Галактика) може да са от някой друг, някой от Земята.

Но няма смисъл от спекулации, ще видим сами, макар че не толкова скоро, уви ...
Last edited by zhivik on Tue Apr 08, 2008 8:54 am, edited 1 time in total.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Apr 05, 2008 12:38 pm

Spoiler: show
Ами точно това с лекуването, в смисъл действителното излекуване на онова дете, ми дойде малко в повече. Едно е да си вярва, хората да му вярват, да го издигнат на пиедестал и да го почитат като някакъв пророк или месия, друго е съвсем действително да се намеси някаква 'сила', която да му дава възможност да лекува действително. Странно е, защото в уравнението навлиза нещо свръхестествено и необяснимо по този начин, пък поне дотук повечето неща имат логично обяснение във вселената на сериала - въпреки, че е sci-fi :P. Та, това ме подразни и изненада.

Колкото до Кара - дядката във ваната в Рейзъра сподели, че Кара ще доведе човечеството до своя край или нещо такова, което я рисуваше в доста зловещи краски. Това също ме подразни и ме обърка, защото за мен тя е положителен герой, протагонист, който би трябвало, ако има предначертана съдба/път, както твърдеше Лиобен и майка й, да доведе до нещо положително, не до изтребването на човечеството.

Дано я реабилитират по някакъв начин, защото не ми е кеф да я гледам на тази 'страна'.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 07, 2008 9:06 pm

Що пишем в спойлери в тая тема?

Между другото, Болтар не е излекувал детето. Той си каза, че всичко е в ръцете на имунната система на детето, т.е. дава ни се достатъчно място за маневриране. Може да е божията воля, може да е съвпадение. Но и аз мисля, че Каприка 6, Болтар и Лиобен, които се явяват на другите, са или един и същ, или различни ангели. Тя Каприка 6 си му го каза във втори сезон - "Аз съм ангел, пратен от Бог да отведе човечеството до неговия край".

Иначе епизодът беше супер як, ама пълна кучка - не мое такива клифхенгъри! Аз мислех да го изчакам да поизлезе...
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Apr 08, 2008 12:13 am

Жесток епизод.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Apr 08, 2008 8:54 am

Вярно бе, то в заглавието на темата пише, че има спойлери, аз почнах по инерция след Дима :) - ще си редактирам мнението.

Та така - Симеон е напълно прав в случая, даже сигурно това е идеята - да не бъдеш сигурен дали нещо, което се случва е резултат от Божията воля, или не. Даже предполагам, че самият Болтар ще се чуди дали някои от нещата, които прави, са чудеса, или просто случайност, след като явно не се чувства толкова удобно в ролята си на месия. Колкото до cliffhangers, някак си оставам с усещането, че доста епизоди ще свършват по този начин ... :(