Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Apr 10, 2008 11:25 am

хехе ма добре са го поподмладили Инди :) Руски немски се ше си змее накрая ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Apr 10, 2008 11:47 am

Всъщност в Русия има известно немско малцинство, дори и сегa (наскоро прочетох една статия в The Economist как руснаците от немски произход, емигрирали в Германия към края на 90-те години напоследък се връщали в Русия), така че напълно е възможно героинята на Кейт Бланшет да е от СССР и едновременно да плямпа немски :) Някъде бях чел, че все пак е рускиня, все пак действието се развива след Втората световна война, т.е. лошите вече са руснаците.

Но да видим, аз това също го чакам с голямо нетърпение, до голяма степен от сантиментални подбуди, но и носталгия към добрите стари приключенски филми.
This signature is not yet rated

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 10, 2008 1:38 pm

По дяволите, кви немци насред Студената война? :lol: Аре стига вече. Ако във филма говори на немски, тогава ше го бистрим. Или пък не, шото там ше си има обяснение.

Иначе се радвам, че вече никой нема съмнения относно стойността на филма.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Ludmila76
Adept

Post by Ludmila76 » Thu Apr 10, 2008 1:54 pm

ауууу, пак ли немци бе. Баш на некви фашаги ми приличат в трейлъра - ма както се казваше в един друг филм - "мамку им иебем фашистичку" - Инди ще ги накаже :mrgreen:
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Apr 10, 2008 1:56 pm

Ludmila76 wrote:ауууу, пак ли немци бе. Баш на некви фашаги ми приличат в трейлъра - ма както се казваше в един друг филм - "мамку им иебем фашистичку" - Инди ще ги накаже :mrgreen:
So say we all. :wink:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Apr 10, 2008 2:04 pm

Ъъъъъъъъъ... Наистина няма смисъл да се чудим дали е рускиня или немкиня, освен ако някой не вземе да вдигне телефона и направо да пита режисьора :) Цялата причина да пиша този коментар е малко off-topic да се поучудя от учудването на Алекс - "кви немци насред Студената война" - ъ?! Стига бе, Германия - двете Германии - през цялото време са били[1] естествена граница между двата блока и естествено място за развитие на отношения и за случване на всякакви забавни и не толкова забавни неща, политически, човешки и какви ли не още. Така че и през тези години си е имало - имаше - някакъв вид особено положение на германците и от двете страни, и в двата лагера. Но това все пак си е off-topic, та така :)

[1] за последните пет-десет години мога да кажа и "бяха", за преди това по-добре да употребя друго глаголно време :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Apr 10, 2008 2:07 pm

Учудването ми е информирано и изключително оправдано в контекста на тетралогията. Инди трепе нацисти - когато са налице. Неонацисти има само в Хелбой - и то некъв препариран.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Ludmila76
Adept

Post by Ludmila76 » Thu Apr 10, 2008 2:14 pm

Тия може да са "недоубити фашисти" дето са скатали след войната и само дебнат да ебнат свободния свят.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 10, 2008 2:15 pm

Ми аз не виждам какво странно има. Иначе кво - руснаци ли трябваше да бори?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 10, 2008 2:19 pm

Agent Irina Spalko is sent by leaders of the Soviet Union to uncover the legendery Crystal Skulls which are believed to be the key to an ancient Alien civilisation. Hoping to harness the extra terrestrial weapon for the cold war, Spalko uses Indiana Jones as a guide through the jungles of deepest Peru where they encounter a swarm of Bull Ants, lethal guards of the Temple of Akator and a face from Indy's past!
Пействам квот пише в IMDB, щот ЯВНО никой не го прочете. Никъде в историята не се споменават нацисти. И това ми се струва съвсем логично. След толкова много години от последната история (включително в сюжетно отношение, не само като години на заснемане), е напълно нормално и дори желателно врагът вече да е друг.
And you can't dance with a devil on your back...

Ludmila76
Adept

Post by Ludmila76 » Thu Apr 10, 2008 2:29 pm

По-готино ми беше да си фантизирам. Но като се замислиш, руснаци или гермаци все тая. Силвестър Сталоун в последния Рамбо сигурно бая зор е видял да си избере достойни противници, не виждам защо трябва да очакваме приемственост при Индиана Джоунс. В първия филм бяха нацисти, в третия филм пак. Логично е да им дадат малко почивка.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Apr 10, 2008 2:49 pm

Абе важното е че лошите си взимат от Стария Инди. Какво значение има какви са като така или иначе са там само за да бъдат прецакани от нашия човек? :wink:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 10, 2008 2:54 pm

Валка, разбираш ли дълбоките похвати на седмото изкуство, а? Това трябваше да го каже Никола, но понеже го няма...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Apr 10, 2008 2:56 pm

Добро е. Признавам. :mrgreen:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Apr 10, 2008 3:15 pm

Аз тоя филм с това заглавие просто не мога го зема на сериозно и това си е
This is it. Ground zero.