съвет?
съвет?
Искам да помоля за мнения относно няколко книжки, които се чудя дали да чета. Ако може да ги сравнявате и с други книги за по- добро изграждане на представа.
Удушената кралица- Морис Дрююн
Моите срещи с извънземните- Уотли Стрийбърт
Провинция пет- Ал Викърс
Космически рицар- Владимир Василиев
Кораби- Убийци- сборник с произведения на Фред Саберхаген, Уилям Тен, Майкъл Хамилтън....
Критична точка- сборник с произведения на Хол Клемънт, Робърт Ланг...
Боговете от Марс- Едгар Бъроуз
Патрул във времете- Пол Андерсън
Татик- Стивън Кинг
Бариерата Сентарога- Франк Хърбърт
На изток от рая- Джон Стайнбек
ПП: Сорка за спамарската тема, ама наистина ми трябва мнение.
EDIT:
Първите мечове- Фред Саберхаген
Черният Път - Мел Одом
Удушената кралица- Морис Дрююн
Моите срещи с извънземните- Уотли Стрийбърт
Провинция пет- Ал Викърс
Космически рицар- Владимир Василиев
Кораби- Убийци- сборник с произведения на Фред Саберхаген, Уилям Тен, Майкъл Хамилтън....
Критична точка- сборник с произведения на Хол Клемънт, Робърт Ланг...
Боговете от Марс- Едгар Бъроуз
Патрул във времете- Пол Андерсън
Татик- Стивън Кинг
Бариерата Сентарога- Франк Хърбърт
На изток от рая- Джон Стайнбек
ПП: Сорка за спамарската тема, ама наистина ми трябва мнение.
EDIT:
Първите мечове- Фред Саберхаген
Черният Път - Мел Одом
Last edited by Stoly on Mon Apr 21, 2008 1:02 pm, edited 1 time in total.
- PrivateRaio
- Misting
На изток от рая- Джон Стайнбек - задължителна книга. Но пък аз съм суперфен.
9/10
Бариерата Сентарога- Франк Хърбърт - може би не най-добрата му книга, но определено става за четене. 7/10
Патрул във времете- Пол Андерсън - ако не се лъжа това беше серия разкази. Не е лоша, даже е добра. Определено може да я наместиш лесно, защото това което аз имам от серията е книжле 100 - 150 страници. (не съм сигурен дали има други такива с още разкази от поредицата, а не и се търси сега в мрежата). 7/10
Боговете от Марс- Едгар Бъроуз - лично аз този автор трудно го чета, даже ми тъпее доста. 2/10 най-много 3/10. (за мен де
, друг някой може да го кефи)

Бариерата Сентарога- Франк Хърбърт - може би не най-добрата му книга, но определено става за четене. 7/10
Патрул във времете- Пол Андерсън - ако не се лъжа това беше серия разкази. Не е лоша, даже е добра. Определено може да я наместиш лесно, защото това което аз имам от серията е книжле 100 - 150 страници. (не съм сигурен дали има други такива с още разкази от поредицата, а не и се търси сега в мрежата). 7/10
Боговете от Марс- Едгар Бъроуз - лично аз този автор трудно го чета, даже ми тъпее доста. 2/10 най-много 3/10. (за мен де

Както забелязваш, книгите не са само от фентъзи жанра- например Удушената кралица. И не знам кой е, звучи ми познато, но май не съм запознат с творчеството му.zhivik wrote:Само от любопитство питам, знаеш ли кой е Джон Стайнбек? Защото някак си не се връзва с всички други книжки, които си изброил. Иначе горещо бих ти препоръчал да прочетеш повечко от Стайнбек, дори и само за обща култура ...
PrivateRaio, благодаря много.
Стайнбек винаги си заслужава да се прочете. Не съм сигурен обаче дали точно На изток от рая е най-добра за започване с него. Аз го почнах с За мишките и хората и Тортила Флет и веднага се запалих по него.
Татик беше сборник с разрази на Кинг (който е почти неоткриваем вече дори по антиквариатите) и вътре имаше няколко добри разказа. Лично според ако си фен на Кинг въобще и нямаше да се замислиш.
Бариерата Сентарога не ми хареса много. Определено е по-слаба от Дюна (или поне от първите книжки в поредицата).
Патрула във времето беше приятна книжка. Единственото което си спомням от нея е че съм я чел и не е издразнила. Което не е много всъщност.
Много странна подборка от книги си написал. Интересно защо?

Татик беше сборник с разрази на Кинг (който е почти неоткриваем вече дори по антиквариатите) и вътре имаше няколко добри разказа. Лично според ако си фен на Кинг въобще и нямаше да се замислиш.

Бариерата Сентарога не ми хареса много. Определено е по-слаба от Дюна (или поне от първите книжки в поредицата).
Патрула във времето беше приятна книжка. Единственото което си спомням от нея е че съм я чел и не е издразнила. Което не е много всъщност.

Много странна подборка от книги си написал. Интересно защо?

Last edited by DELgado on Mon Apr 21, 2008 1:09 pm, edited 2 times in total.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
- RRSunknown
- Elder God
RRSunknown wrote:Ако ще четеш Морис Дрюон трябва да прочетеш не само кралицата ами цялата серия наведнъж за да разбереш за какво става дума. Иначе това е една от любимите ми поредици.
Всъщност, за колко книги става въпрос? Аз имам още една от тази серийка...
DELgado, относно Татик- намерих я в едно кашонче на село сред книгите, които свако ми е чел преди години. Друг път не съм я срещал. А се чудя дали да я чета, тъй като не съм голям фен на Кинг. От него съм чел Слънчевото куче, която определено си струваше, както и Бягащия човек. За сметка на това Тъмната половина и Ланголлиерите не ми харесаха. Та, доста ми е чуден той. Някои от книгите му са страхотни, други- хич, затова питам за Татик.
Поредицата за кралете на Дрюон е историческа, 7 книги общо.
1. Железният крал (1955)
2. Удушената кралица (1955)
3. Отровите на короната (1956)
4. Законът на мъжете (1957)
5. Френската вълчица (1959)
6. Лилията и лъвът (1960)
7. Как един крал погубва Франция (1977)
Иначе "На изток от рая" е страхотна книга. Препоръчвам я, макар да не съм убедена, че на твоята възраст ще ти допадне.
1. Железният крал (1955)
Иначе "На изток от рая" е страхотна книга. Препоръчвам я, макар да не съм убедена, че на твоята възраст ще ти допадне.
От тази поредица съм чел първите три книги и трябва да кажа, че са ми като критерий за исторически роман.Наистина много добре са написани, но както казаха по горе преди Удушената кралица прочети Железния крал.Силно ти я препоръчвам, има някаква типична за 12 век атмосфера, която Дрююн е уловил.Героите също са на ниво особено ми хареса Робер д'Артоа1. Железният крал (1955)

Slaughter the mutant, purge the unclean, burn the heretic!
+1Moridin wrote:Тая поредица навремето ме накара да науча цялата хронология на кралете на Франция от първите Капетинги до Луи 18ти
Много ме кефеше като малък тая поредичка и мен. Направо ми идеше да го съжива
- Spoiler: show

Сори, въобще не съм се усетил!

Last edited by Mindcrime on Tue Apr 22, 2008 12:00 pm, edited 1 time in total.
Аз пък го започнах точно с "На изток от рая",през цялото време адски ми тежеше книгата и в един момент исках да я метна някъде,но след като я прочетох,установих,че е страхотна, после прочетох "За мишките и хората" и едни други разкази,а "Тортила Флет" добра ли е наистина?Защото я гледам нова-новеничка по магазините и ме изкушава,за какво става въпрос в нея?DELgado wrote:Стайнбек винаги си заслужава да се прочете. Не съм сигурен обаче дали точно На изток от рая е най-добра за започване с него. Аз го почнах с За мишките и хората и Тортила Флет и веднага се запалих по него.![]()
Има нещо в съществуването на черна дупка в съседство,което води до безсънни нощи.