ShadowDance #54 - награди, конкурси и интервюта!

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

ShadowDance #54 - награди, конкурси и интервюта!

Post by Roland » Mon Apr 21, 2008 9:31 pm

Новият брой е на линия :)

В него има две ГОЛЕМИ неща. Едното се случи извън самия брой, но е отразено в него - успешното провеждане на Първите Годишни Награди на ShadowDance. Второто обаче е много вътре - колосално като обем (и крайно интересно, трябва да се добави) интервю с автора на Пергаментът и Мастилото - Хал Дънкан!

Томболата също продължава с пълна сила. Този месец наградата е Мастилото - втората част на Книгата на Всички часове на Хал Дънкан, любезно предоставена от ИК ИнфоДАР. За повече подробности - началната страница на списанието.

Освен това започва и Третият Конкурс за Разказ на ShadowDance. За повече подробности, можете да прочетете ТОЗИ ТОПИК.

http://www.shadowdance.info

Какво друго има вътре:

Ревюта:
КНИГА НА БРОЯ: Лъжите на Локи Ламора (Скот Линч) - Трип, Пъгсли, Рандъм, Роланд
Книгата на черепите (Робърт Силвърбърг) - Роланд, Демандред
Вещерът: Последното желание (Анджей Сапковски) - Роланд, Моридин
Троя: Гръмотевичния щит (Дейвид Гемел) - Бенедикт
Телепорт (всъщност Телепорт: Историята на Грифин (Стивън Гулд) - Роланд
Нови звезди (сборник разкази) - Трип
Тунели (Родерик Гордън, Брайън Уилямс) - Алексис

Интервю:
Хал Дънкан

Статии:
Годишни награди на ShadowDance за 2007 година - Рандъм

Evergreen:
Цветът на магията/Фантастична светлина (Тери Пратчет) - Роланд, Моридин

Разкази:
Последният полет до Марс - Пламен Глогов

First Look:
Мастилото (Хал Дънкан)

Непреведено:
Gormenghast (Мървин Пийк) - Демандред
Stand on Zanzibar (Джон Брънър) - Роланд

Профил:
Мървин Пийк - Демандред

Аниме:
Simoun - Матрим

Филми:
София Филм Фест 2008
Хрониките на Спайдъруик - Роланд
Мъглата - Роланд
Цветът на магията - Роланд & Трип

Любими филми - Мюзикъли

Сериали: Terminator - The Sarah Connor Chronicles - Роланд

Класическо кино: Най-добрият човек, когото познавам (Любомир Шарланджиев) - Гаро

DVD ревюта

Музика:
Кратки ревюта - Ян

Още веднъж адресът: http://www.shadowdance.info

И приятно четене :)
And you can't dance with a devil on your back...

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Mon Apr 21, 2008 11:17 pm

Различните части на мозъка ми се сбиха в почти епилептичен конфликт на импулси докато се опитвах да реша как точно да формулирам въпроса, но накрая вътрешния ми гамен победи. Затова:

Подарили сте на Геймън стъклен чеп? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Добре де, клин или висулка, но все пак...
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Apr 21, 2008 11:19 pm

И ние така го нарекохме на галено :oops:

да кажем, че беше неочаквано :mrgreen:
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Apr 22, 2008 12:10 am

Фалическите символи винаги са леж... стърчали в основата на просперитета и себеуважението на всяка патриархална култура.

Смятам, че това е най-недвусмислената форма на отдаване на признание и Нийл, като алфа-мъжкарят какъвто е, я е приел и оценил подобаващо.
Last edited by shayhiri on Tue Apr 22, 2008 12:42 am, edited 2 times in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 22, 2008 12:26 am

Евала за ревюто на Рол на Stand on Zanzibar на Джон Брънър (в Непреведеното). Аз я чета на френски и съм около средата, защото наистина, както отбелязва той, не може да се прочете на един дъх, въпреки че е изключително качествена. Който може, да си я набави на какъвто и да било език.

Хубава (и информативна) статия на Рандъм за наградите. С малко (може би буквоедско) уточнение - Книга на годината беше "Последен (не Нощен) патрул". :wink:
Last edited by passer-by on Tue Apr 22, 2008 12:29 am, edited 6 times in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 22, 2008 12:28 am

Никак не е буквоядско, не знам къде блеем, мерси за уточнението ;)
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Apr 22, 2008 12:48 am

Много съм тъп - преди малко забелязах на форума на games.bg че има нов брой и тъкмо да пускам тема с въпрос защо никой не е дал обявление във форума забелязвам ЧЕ ИМА ТАКОВА само че аз съм го подминавал без да го забележа ...
Чак сега забелязах че пише брой 54.
:P :P :P

kalein
Arcanist

Post by kalein » Tue Apr 22, 2008 3:27 am

И нещо съвсеееем друго (заради което всъщност довтасах тук):

Мразя ви.

Такова ми ти броИЩЕ да изкарате - и точно когато са ме затиснали последните преди-летни проектИЩА...

*порой, порой от сълзи и сополаци*

Само че! Тоя път мъст ще има (аман от ахимса).
Spoiler: show
Няма да ви изкоментирам нито един материал. Ш'си ги чета с лъжичката (и киселото млекце), ще си ги препрочитам дори, ще се хильотя, примлясквам и плюя възмУтено - но от тая... безпътна оргия, точно така - до вас нищичко няма да стигне. Хауууууууууу.
П.П. Агопа премина през 2006-а.

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Apr 22, 2008 11:26 am

Броят е железен!

Тази нощ смяната ми беше по-лека и четох много! Вие имате отвратителното свойство да ме карате да искам веднага да прочета книгите, които са ви харсали в ревюто. Ако имах повече време в момента и по-малко книги в наличност, приготвени за четене, сигурно жадно щях да се нахвърля на "Лъжите", "Черепите" (откъс, от която прочетох на сайта на Бард) или дори "Вещерът".

Бях гледал вече оснвоните три филма (Спайдъруик, Мъглата, Цветът на Магията) от съответната секция, така че и тя ми беше доста интересна - много точни рецензии! Браво!

Мноу ме кефите! :lol:
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue Apr 22, 2008 12:30 pm

Поредният интересен и съдържателен брой, колкото и банално да започват да звучат такива отзиви :) Прочетох прегледите, както и "Неиздавано" с интерес. В рецензията си за "Черепите" Роланд споменава за "лично отношение" в работата по превода. Факт, че когато я четох, преди да я анотирам и след това да ми я възложат, имаше леко носталгичен момент - все пак по времето, когато се развива действието, бях на възрастта на героите, нали. Както и на повечето хора тук. Ами, в колкото и различен свят да живеехме тогава, основните неща, които ни занимаваха явно бяха същите и те не са по-различни от нещата, които се разискват в много теми и в този форум. А това, че Роланд определя книгата като чист мейнстрийм съвсем не ме притеснява :)

Stoly
Adept

Post by Stoly » Tue Apr 22, 2008 1:07 pm

Броят се е получил супер.
Разказа- Последният полет до Марс е наистина страхотен, освен това хвърлих едно око на ревютата за Локи и Черепите, които също бяга яки.
Поздравления.
Image

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Apr 22, 2008 2:36 pm

Интервюто с Дънкан е много интересно, дори за такива като мен, които още не са чели нищо от него. Направо ме стимулира да прочета нещо негово най-накрая. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Apr 22, 2008 3:15 pm

Много готин брой. Аз съжаление съм още на ревютата. Бая има да се чете. Само такива дебели броеве да правите. :wink:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Jen
Paragon

Post by Jen » Tue Apr 22, 2008 3:58 pm

Че действително си е чист мейнстрийм (това за „Черепите”) мен също не ме притеснява. :) Романът ми е любим, стисках палци да няма гафове при издаването на български и много се радвам на положителните отзиви за превода.

Иначе, супер за представянето на Мървин Пийк и Горменгаст. Това е една от най-хубавите книги на Земята :). Биографията на автора в случая сякаш има наистина много голямо значение за творбата. (Голям фен съм на пишещите художници.)

А Хал Дънкан изглежда страхотен пич. Чудя се колко ли думи средно изрича в един обикновен, неформален разговор :lol: . Но всичко е толкова интересно. Любимите са ми е SF – So Fuck и разказът за хаотичното сглобяване на книгата.
При мен се получи странно с Vellum, с всеки следващ отзив ми изглеждаше все по „пренавита”, все по-малко „мой тип”, докато окончателно се отказах въобще да я започвам. Сега обаче си мисля, че начинът, по който представя нещата и говори за тях, е доста показателен и за прозата му. В смисъл, че му се получава естествено, което винаги е хубаво.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Apr 24, 2008 3:04 pm

Важи, важи :П
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image