Кой какво чете, part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Fri May 02, 2008 6:07 pm

Почнах да чета Американски богове!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 02, 2008 7:15 pm

Трудово право на Васил Мръчков! Страхотно четиво с много динамични обрати и съспенс, в нетърпение съм да почна следващия шедьовър на този страхотен наш автор - Коментар към Кодекса на Труда!

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri May 02, 2008 7:31 pm

Muad_Dib wrote:Трудово право на Васил Мръчков! Страхотно четиво с много динамични обрати и съспенс, в нетърпение съм да почна следващия шедьовър на този страхотен наш автор - Коментар към Кодекса на Труда!
Ще се чете, явно.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri May 02, 2008 10:44 pm

Muad_Dib wrote:Трудово право на Васил Мръчков! Страхотно четиво с много динамични обрати и съспенс, в нетърпение съм да почна следващия шедьовър на този страхотен наш автор - Коментар към Кодекса на Труда!

Брутално. :mrgreen:

Аз пък почнах поредицата за Майлс отначало и както си трябва. Много кефи. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat May 03, 2008 9:40 am

Нокът на сребърния ястреб на Фийст :?
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun May 04, 2008 10:15 am

След Ралмията сигурно влиза доста лесно. :wink:

Чета "За честта на Вор" за първи път и съм щастлив като прасенце в кочинка. :bigtongue:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 04, 2008 10:41 am

Ами, лесно, едвам съм преджапал тридесет страници :?

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun May 04, 2008 10:59 am

Roland wrote:Ами, лесно, едвам съм преджапал тридесет страници :?
Че какво му е на "Нокътчето" ;р
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 04, 2008 11:07 am

Ужасно ми е скучно :cry:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun May 04, 2008 3:26 pm

Симо порасна! :yay: (Да, знам, че е смешно в моите уста, но наистина се радвам да го чуя. :D )
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 04, 2008 3:32 pm

Ъъ, аз такова фентъзи спрях да чета преди около 4 години... И сега е по задължение...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun May 04, 2008 3:44 pm

Ъм, знаех си, че има нещо такова. :oops: Значи отместваме бележката ми назад във времето до '04. Така и на мен ми се връзва много повече.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

fantasy_fan
Scholar

Post by fantasy_fan » Sun May 04, 2008 5:50 pm

Днес случайно се зачетох в Лутанията на възпитаника Тьорлес - книга, която все отлагах да прочета, защото се боях, че е твърде "тежка" за един бърз прочит, та чаках да се поосвободя от някой наистина тежички четива. Оказа се, за моя радост, че изобщо не е от "онези" книги, а страшно увлекателна и кратка история - към 180 страници цялата, - при това без нито една излишно дума - като се сетя за днешните "постмодерни шедьоври", ми се повдига: кич, кич, кич. Мога да опиша романа като "билдунгсроман" - нали така им викаха на тия чудесии с израстването на главния герой?, - подплатен с ...идеи за "другото състояние?, ако мога така да се изразя.
Книгата я препоръчвам на всички млади хора - а и на не толкова младите :), -при това, ако я схванете няма нужда да четете Кафка, Бекет, Кортасар, Канети, Джойс, Брох и т. н. - цялата купчина гениални писатели, които, обаче, няма какво ново да кажат, а само се повтарят.

Като се замисля, Лутанията... доста напомнят на повестта Преследвачът от Кортасар, която е дори още по-кратка и приемлива за обикновения читател.
“Reality is that which, when you stop believing in it, doesn’t go away.”

Tiaiel
E'lir

Post by Tiaiel » Sun May 04, 2008 8:00 pm

DELgado wrote: Чета "За честта на Вор" за първи път и съм щастлив като прасенце в кочинка. :bigtongue:
Ляяя,голям кеф е да ги прочетеш в правилния ред,нали? Макар че аз още не съм свършила разбърканото четене,че да започна по ред :D
Вчера свърших новото на Ерик Емануел Шмит - "Синът на Ной", хубаво беше,не колкото Оскар,но пак беше много добра. А сега чета "Великият Гетсби", време ми беше.
Има нещо в съществуването на черна дупка в съседство,което води до безсънни нощи.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun May 04, 2008 8:03 pm

Някой може ли да пусне правилната поредност в един постец тук, че нещо се заинтересувах стабилно!