Кой какво чете, part III
Moderator: Moridin
- Gunslinger
- Warmage
Почнах да чета Американски богове!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
- Interpreter
- Forsaken
Ще се чете, явно.Muad_Dib wrote:Трудово право на Васил Мръчков! Страхотно четиво с много динамични обрати и съспенс, в нетърпение съм да почна следващия шедьовър на този страхотен наш автор - Коментар към Кодекса на Труда!
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
Muad_Dib wrote:Трудово право на Васил Мръчков! Страхотно четиво с много динамични обрати и съспенс, в нетърпение съм да почна следващия шедьовър на този страхотен наш автор - Коментар към Кодекса на Труда!
Брутално.

Аз пък почнах поредицата за Майлс отначало и както си трябва. Много кефи.

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
- Interpreter
- Forsaken
Симо порасна!
(Да, знам, че е смешно в моите уста, но наистина се радвам да го чуя.
)

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Ъм, знаех си, че има нещо такова.
Значи отместваме бележката ми назад във времето до '04. Така и на мен ми се връзва много повече.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
-
- Scholar
Днес случайно се зачетох в Лутанията на възпитаника Тьорлес - книга, която все отлагах да прочета, защото се боях, че е твърде "тежка" за един бърз прочит, та чаках да се поосвободя от някой наистина тежички четива. Оказа се, за моя радост, че изобщо не е от "онези" книги, а страшно увлекателна и кратка история - към 180 страници цялата, - при това без нито една излишно дума - като се сетя за днешните "постмодерни шедьоври", ми се повдига: кич, кич, кич. Мога да опиша романа като "билдунгсроман" - нали така им викаха на тия чудесии с израстването на главния герой?, - подплатен с ...идеи за "другото състояние?, ако мога така да се изразя.
Книгата я препоръчвам на всички млади хора - а и на не толкова младите
, -при това, ако я схванете няма нужда да четете Кафка, Бекет, Кортасар, Канети, Джойс, Брох и т. н. - цялата купчина гениални писатели, които, обаче, няма какво ново да кажат, а само се повтарят.
Като се замисля, Лутанията... доста напомнят на повестта Преследвачът от Кортасар, която е дори още по-кратка и приемлива за обикновения читател.
Книгата я препоръчвам на всички млади хора - а и на не толкова младите

Като се замисля, Лутанията... доста напомнят на повестта Преследвачът от Кортасар, която е дори още по-кратка и приемлива за обикновения читател.
“Reality is that which, when you stop believing in it, doesn’t go away.”
Ляяя,голям кеф е да ги прочетеш в правилния ред,нали? Макар че аз още не съм свършила разбърканото четене,че да започна по редDELgado wrote: Чета "За честта на Вор" за първи път и съм щастлив като прасенце в кочинка.

Вчера свърших новото на Ерик Емануел Шмит - "Синът на Ной", хубаво беше,не колкото Оскар,но пак беше много добра. А сега чета "Великият Гетсби", време ми беше.
Има нещо в съществуването на черна дупка в съседство,което води до безсънни нощи.