The Comics Topic
Понеже за пръв път се случва. То за Споун дето има по-малко фенове от Екс-Мен два месеца след излизане не можеше да си го поръчаш, та за това.
МЕРСИ, ЧЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СТАБИЛНО КОМЕНТИРАХТЕ КАКВО СЪМ ПРОЧЕЛ И СЛЕД ТОВА НЕ СЕ ВКЛюЧИХТЕ С ПОРЕДНИТЕ ИЗКЛюЧИТЕЛНО ВАЖНИ ТЕГОБИ ЗА МАРВЕЛ и ТЕХНИТЕ ШЕДЬОВРИ.

МЕРСИ, ЧЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СТАБИЛНО КОМЕНТИРАХТЕ КАКВО СЪМ ПРОЧЕЛ И СЛЕД ТОВА НЕ СЕ ВКЛюЧИХТЕ С ПОРЕДНИТЕ ИЗКЛюЧИТЕЛНО ВАЖНИ ТЕГОБИ ЗА МАРВЕЛ и ТЕХНИТЕ ШЕДЬОВРИ.

Last edited by Muad_Dib on Wed May 07, 2008 12:57 pm, edited 1 time in total.
Не е като твоите коментари за това, което НИЕ сме чели, дето не мое да им се спре устремът
Кво се впечатляваш? Мен нещата, дето ти ги четеш, ме интересуват по-малко дори отколкото теб - тия, дето аз чета. В смисъл, за мен комиксът не е равностоен като медия нито на книгите, нито на киното. Чета си марвелските истории, щото обичам героите, не щото е комикс. Дори Сандмен не мога да се хвана да чета, дето знам колко е яко...

And you can't dance with a devil on your back...
Еми хубав отговор.
Просто винаги съм се надявал, че именно в нашия форум би трябвало да има някой, който да оцени т. нар. "интелигентни" комикси. В никакъв случай не се превъзнасям на максимум по тях или ги слагам "над" книгите (особено тези дни за пореден път осъзнавам, че в истинските книги е истината). Понякога правилният текст в балончета с правилната рисунка към него имат невъобразим ефект, които искаш да виждаш пак и пак в комбинация с качествена история и оригинален сетинг. Именно такива комикси се старая да чета и да си купувам. И защото за мен те са все пак са ценни - затова напирам да се обсъждат.
Не бъди съвсем сигурен, аз притежавам точно 6 издания на Марвел (4 от които са на път) и сериозно мисля с тях да си останаМен нещата, дето ти ги четеш, ме интересуват по-малко дори отколкото теб - тия, дето аз чета

Просто винаги съм се надявал, че именно в нашия форум би трябвало да има някой, който да оцени т. нар. "интелигентни" комикси. В никакъв случай не се превъзнасям на максимум по тях или ги слагам "над" книгите (особено тези дни за пореден път осъзнавам, че в истинските книги е истината). Понякога правилният текст в балончета с правилната рисунка към него имат невъобразим ефект, които искаш да виждаш пак и пак в комбинация с качествена история и оригинален сетинг. Именно такива комикси се старая да чета и да си купувам. И защото за мен те са все пак са ценни - затова напирам да се обсъждат.

Еми не знам, предубеден съм. Не мога да възприема комикса насериозно и не ми е приятен като медиум за разказване на история. Не ми задържа вниманието и обикновено минавам на турбо през текста, понякога без дори да забележа картинките. Да не говорим, че в поне половината случаи супер добрите истории са с потресаващо грозен арт, което малко обезсмисля начинанието...
Хубаво де, всеки си има вкус, нещо го кефи, друго не, ама защо са тия сравнения на комикси с книги? В смисъл двете са абсолютно различни изкуства. А и комиксът има едно основно предимство за разказване на история – на страница от него може да има толкова информация, колкото за цяла книга. Да не говорим за чисто естетичното удоволствие от него.
По тоя повод се сетих, че в аксела са пуснали Requiem Chevalier Vampire. И да не знаете френски кой знае колко (като мен
), комиксът си струва заради арта на Ledroit, който е едно от най-красивите неща, попадали ми някога - http://www.axelbg.net/details.php?id=18407
По тоя повод се сетих, че в аксела са пуснали Requiem Chevalier Vampire. И да не знаете френски кой знае колко (като мен

E това с цялата книга дали не го попресили малко, а? Що се отнася до чисто естетичното удоволствие, аз от повечето комикси не извличам такова.thorn wrote:Хубаво де, всеки си има вкус, нещо го кефи, друго не, ама защо са тия сравнения на комикси с книги? В смисъл двете са абсолютно различни изкуства. А и комиксът има едно основно предимство за разказване на история – на страница от него може да има толкова информация, колкото за цяла книга. Да не говорим за чисто естетичното удоволствие от него.
От друга страна никой нормален "книжен автор" няма да тръгне да ти описва целия град и архитектурата му
Литературата по дефиниция разчита на въображението на читателя, пък и физическото описание на град аз лично не го водя съвсем в графа "информация"
Тъй де, да не се занимаваме с това, моето мнение за комиксите е преди всичко това, че вероятно биха ми харесали, ако се науча да схващам с какви сетива трябва да ги възприемам. Във визуалния медиум нямам опит все още, тъй че...

- Gunslinger
- Warmage
Жалко,че,за който и да говориш на корицата,тва не е Финикс!Roland wrote:Яко, Uncanny X-men ще е рисуван от Грег ЛандА на една от кориците има Финикс... любопитно.
Last edited by Gunslinger on Wed May 07, 2008 7:19 pm, edited 1 time in total.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
Просто от книга до книга и от комикс до комикс има разлика огромна. Противно на предубежденията ви - има комикси с невероятен арт, които са такива, че бихте ги препрочитали с кеф и заради арта, и заради сценария. Естествено, че са много по-малко от книгите, с които бихте го напрвили, но ще повторя Торн - говорим за два коренно различни типа изкуство. Например Емо може да харесва скулптура, ама да му е през центъра за картини. ВЪпрос на вкус.
Изчетох Supernovas и Blinded by the Light и ми стана много забавно как във второстепенната X-men поредица Майк Кери е направил в пъти по-качествени истории от долнопробията, които се вихрят междувременно в Uncanny. Въпреки че не е една история в 12 броя, в "Supernovas" частта от хардкавъра се случват много повече и по-смислени неща, отколкото в целия "Rise and Fall of the Shi'ar Empire", а другите два сториарка (всеки с по три броя), които допълват Supernovas, също кефят много, пък имат и някаква връзка с предния. Blinded by the Light пък е X-menския прелюд към Messiah Complex и е много по-качествен и по-здраво свързан с въпросния от нещото с Морлоците в Uncanny, да не говорим че, въпреки че ненавиждам арта на Умберто Рамос и Крис Бачело, е доста по-красив.
Как да е, сега ми остана да наваксам с X-Factor и евентуално New X-men (не съм решил дали ми се занимава с вторите) и съм готов за Месианския комплекс
Как да е, сега ми остана да наваксам с X-Factor и евентуално New X-men (не съм решил дали ми се занимава с вторите) и съм готов за Месианския комплекс

И да си готов ще почакаш докато пичовете от Амазона разберат най-накрая имат ли го те този комикс в наличност или го НЯМАТ!
Аз пък прочетох и Excalibur до кросовъра Inferno ('89 година
- като съм се хванал да ги чета хронологично ще си троша главата) и ми остана само X-Factor-a да го добутам до там за да видя най-накрая какво се случва в ивента. New Mutants за съжаление няма как да ги прочета дотам понеже още не са ги издали.
Въпросния Excalibur, въпреки че е писан пак от Клермонт във силния му период, е няколко нива под X-Men-ите от същия период. Най ме кефи Капитан Британ, който е изкаран като пълен ръб. Като цяло поредицата е малко по-хумористична и лека от Uncanny X-Men но въпреки това радва.

Аз пък прочетох и Excalibur до кросовъра Inferno ('89 година

Въпросния Excalibur, въпреки че е писан пак от Клермонт във силния му период, е няколко нива под X-Men-ите от същия период. Най ме кефи Капитан Британ, който е изкаран като пълен ръб. Като цяло поредицата е малко по-хумористична и лека от Uncanny X-Men но въпреки това радва.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
Приключих първия волюм на Runaways на Браян Вон, удобно събран целия (18 броя) в един хардкавър. Адски съм доволен. Много свежа и динамична история, героите са готини и комиксът се бъзика небрежно с един куп клишета на самите Марвел. Не, че е пародия, просто Вон ясно показва кое за него в тая вселена е глупаво и кое не е. Сигурно затова и Бегълците са толкова успешни. Налазвам стремително първия хардкавър на втори волюм.