Доколко е свързано "Мастилото" с Пергамента?

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
Itilon
Paragon

Доколко е свързано "Мастилото" с Пергамента?

Post by Itilon » Wed May 07, 2008 5:00 pm

Преди няколко дни ми подариха "Мастилото" на Хал Дънкан (онази книга, която е в основата на спора за ДДС в долния топик :mrgreen:). Обаче дали поради незнание, или заради коварен умисъл хората, които направиха това, не бяха съобразили, че не съм чел "Пергаментът", чието продължение е въпросната книга. Както и да е, зачетох "Мастилото" и се хванах за главата. В първите 10-15 страници се разказваха поне 3 различни истории, от които нищо не ми стана ясно, а като попрехвърлих оттук-оттам установих, че историите вероятно са повече и пак нищо не ми се изяснява.

Та, исках да попитам тези, които са чели "Пергамента": и там ли е същото? И тези, които евентуално са наясно и с двете книги: ще имам ли проблем да прочета втората, след като нямам идея от първата? :wink:

ЕДИТ: Абе, защо кавичките в заглавието се превръщат в &? :roll:

Opasna Tikva
Smallfolk

Post by Opasna Tikva » Wed May 07, 2008 5:39 pm

"Мастилото" е продължение на "Пергамента" и е 100% свързано с него. Съмнява ме човек да може да извлече каквото и да е сюжетно от него, без да е чел първия том. Виж, да прочете първия том и след това да не извлече нищо от "Мастилото" е твърде възможно :wink:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed May 07, 2008 7:58 pm

Opasna Tikva wrote:"Мастилото" е продължение на "Пергамента" и е 100% свързано с него. Съмнява ме човек да може да извлече каквото и да е сюжетно от него, без да е чел първия том. Виж, да прочете първия том и след това да не извлече нищо от "Мастилото" е твърде възможно :wink:
Сега го чета мастилото. Мноооого по лека и четивна от пергамента. И по логична и свързана. И изреченията са с приемлива дължина.

Иначе Мастилото е директно продължение.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.