А по логиката да прекарваме всичко през българската гледна точка- тя обединена Европа толкоз ни и ще

П.П. Аз нямам нищо против празника на Европа.
Moderator: Moridin
Ох, олекна ми...Тъкмо мислех, че ще изтърсиш, че холокоста е измислица. То не че това, което каза е много смислено. По тая логика щом китайците са измислили барута, дай тях да ги виним за всички жертви на огнестрелно оръжие в историята вместо ония, които всъщност дърпат спусъка. Германия и Япония не са открили топлата вода - с други думи зверствата, етническите прочиствания и т.н., което едва ли е каквото и да е оправдание.Това че историята се пише от победителите е стара максима, но трябва ли човек да приема за чиста монета всичко? Например, когато кажеш "концентрационен лагер" първата асоциация която хрумва на съвременния човек е Нацистка Германия, а всъщност тези лагери са изобретение на една от държавите-победителки.
Абе не че имам комунягите за много по читави от нацистите, но на вторите сме били полезни, защото се в водела война, ако те я бях спечелили биха могли спокойно да решат да сменят плочата с отношението към нас.Може да сме били сателит, но това е обслужвало националните интереси или поне така се е смятало. Доста по-добре от блатото на комунизма.
Moridin wrote:Людмила, много те бива във високопарните фрази и самочувствието, но за съжаление покритието откъм аргументи малко ти се губи. Участието на България на страната на Германия е било доста непопулярен акт сред всички онези смели войници, за които си мислиш. Да, умрели са за родината и за националния идеал - щяха да умрат и ако бяхме на страната на достойната кауза. И пак щяха да заслужат уважение. Всъщност няма нищо общо между двете, но напушена от праведния гняв срещу историографическото статукво, май това ти се изплъзва от мирогледа. Ти като човек СМЯТАШ, че е достойно и заслужаващо уважание да подкрепиш СЪЗНАТЕЛНО акт на безпрецедентно ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ в задоволяване на имперските амбиции на един недоебан луд маниак с дар-слово, защото ти е ОБЕЩАЛ (а не дал) повече територия, която смяташ за своя. Има нещо ДОСТА погрешно в това на ДОСТА нива.
А когато един убиец прегазил франция за седмица те попита дали искаш да се присъединиш към него, и има не малка армия на границата ти какво му отговаряш?Moridin wrote:Едно си баба знае, едно си баба бае.
Нека ти задам един въпрос: ако някой ти е откраднал колата и един убиец ти предложи да му помогнеш да убие невинен човек, а той ще ти помогне да си върнеш колата, ще се съгласиш ли?
Всъщност не се хаби да отговаряш. Ако отговорът ти е "да", мога единствено да ти препоръчам да се върнеш в шести клас да те понаучат на някои неща, явно имаш нужда.
То не че това което ти казваш е много смислено освен може би за теб. Тоест дай да забравим английските концентрационни лагери и всички престъпления извършени от победителите във Втората световна война и да се примирим с етикета който те са ни лепнали? Не, мерси. Етническите прочиствания между другото има и след края на тази война.Ох, олекна ми...Тъкмо мислех, че ще изтърсиш, че холокоста е измислица. То не че това, което каза е много смислено. По тая логика щом китайците са измислили барута, дай тях да ги виним за всички жертви на огнестрелно оръжие в историята вместо ония, които всъщност дърпат спусъка. Германия и Япония не са открили топлата вода - с други думи зверствата, етническите прочиствания и т.н., което едва ли е каквото и да е оправдание.
Не, но по същия начин мога да те попитам ако крадеца ти предложи да си простите и да му подариш друга кола? Ще се навиеш ли? И що за тъпо сравнение? Става дума за човешки животи, а не за коли. Баси изкривената ценностна система.Нека ти задам един въпрос: ако някой ти е откраднал колата и един убиец ти предложи да му помогнеш да убие невинен човек, а той ще ти помогне да си върнеш колата, ще се съгласиш ли?
За съжаление в България се омърсява веднага заедно с Народния съд и лагерите.Не ме разбирайте погрешно, фен съм на идеята за ЕС, просто и комунизмът е бил нещо Голямо и Истинско и Чисто и Свято и т.н. когато е бил замислен и много хора са вярвали искрено (а не както по време на истинските ком режими) в него, както се вярва в правилността на идеята за Обединена и мирна Европа.
Зависи какво наричаш гадно. И не, тя не държи на тази идея. Тя държи на идеята, че едното е по-важно от другото. А то не е.Itilon wrote:На мен защо ми се струва, че спорите за различни неща? От една страна всички защитават тезата, че краят на една кръвопролитна война е нещо прекрасно (с която убеден съм, че и Людмила ще се съгласи), от друга тя държи на идеята, че победата на комунизма вече е нещо гадно (с което, надявам се, всички тук са съгласни).
И, Моридин, идеите на Маркс никога не са били Чисти и Свети, но че много идеалистично настроени хора са вярвали в тях си е самата истина. То много такива хора са тръгнали и след Хитлер, нали?
Съгласен съм. Но това същите 2 милиона солдати с целия им команден състав след това да изкарат десет години каторга в ГУЛАГ, защото, видиш ли, трябва да им се избие от тиквите представата как живеят нормалните хора - ами, някакси си не ми се връзва с представата за победоносна армияThe Dragon wrote:Преводача - при 2 милионна армия в сърцето на Европа всеки може да се инати
Как твоето сравнение се връзва със ситуацията?Ludmila76 wrote: Не, но по същия начин мога да те попитам ако крадеца ти предложи да си простите и да му подариш друга кола? Ще се навиеш ли? И що за тъпо сравнение? Става дума за човешки животи, а не за коли. Баси изкривената ценностна система.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest