На вниманието на Водещите Блогове!
На вниманието на Водещите Блогове!
Привет,
редакторите на "the Magazine of Fantasy and Science Fiction"
предлагат
да изпратят безплатно юлския брой на списанието на всеки, който се наеме да го прочете и избложи...
Самият аз ня'ам блог, освен което съм и абонат на списанието, та трябва да го получа, т.к. съм си платил, но на тези от вас дето четат на Английски и бложат бих го препоръчал.
Наздраве
редакторите на "the Magazine of Fantasy and Science Fiction"
предлагат
да изпратят безплатно юлския брой на списанието на всеки, който се наеме да го прочете и избложи...
Самият аз ня'ам блог, освен което съм и абонат на списанието, та трябва да го получа, т.к. съм си платил, но на тези от вас дето четат на Английски и бложат бих го препоръчал.
Наздраве
Малко офтопик, но не съвсем, ако гледаме заглавието - има ли нещо като списък на по-известните/интересни блогове в БГ, а и по принцип. Ако на някой му се занимава и/или по принцип се интересува - щесъм благодарен да пусне една тема в Общия. Например мен този на Хал Дънкан ме грабна стабилно с ОНЗИ пост:)
Ами аз като човек със скромния едногодишен опит на sales person в хостинг компания мога първо да се съглася с Роланд, че броят на блоговете наистина е впечатляващ и непрекъснато и лавинообразно нараства. Говореше се, че в САЩ дори е практика работодателите да правят един Google search на името ти, преценяйки кандидатурата ти за работа.
Идеята за справочник на блоговете е добра, но съществуват следните проблеми, които лично аз виждам - от една страна блоговете имат доста разнообразна сфера на интерес и най-добрият вариант е да се сортират по темата, с която централно се занимават. От друга страна - преобладават така наречените "лични блогове", където авторът се съсредоточава върху най-различни теми от живота, където обсъжда и представя вкусовете си, интересните случки около себе си и какво ли още не. Това прави сортирането или идентифицирането още по-трудно. Като вариант виждам единствено да се степенуват по комерсиален признак като "посещаемост", но популярността далеч не винаги е мерило за качество.
Та това са моите скромни разсъждения по въпроса, а сигурно има най-различни опити за някакви сортирания или справочни сайтове, но се съмнявам в тяхната представителност и пълнота.
Идеята за справочник на блоговете е добра, но съществуват следните проблеми, които лично аз виждам - от една страна блоговете имат доста разнообразна сфера на интерес и най-добрият вариант е да се сортират по темата, с която централно се занимават. От друга страна - преобладават така наречените "лични блогове", където авторът се съсредоточава върху най-различни теми от живота, където обсъжда и представя вкусовете си, интересните случки около себе си и какво ли още не. Това прави сортирането или идентифицирането още по-трудно. Като вариант виждам единствено да се степенуват по комерсиален признак като "посещаемост", но популярността далеч не винаги е мерило за качество.
Та това са моите скромни разсъждения по въпроса, а сигурно има най-различни опити за някакви сортирания или справочни сайтове, но се съмнявам в тяхната представителност и пълнота.

Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
По-скоро имах предвид нещо като "няколко приятни интересени линка на блогове на автори или интересни личности, може и в БГ", далеч съм от идея за справочник. Надявам се някой от хората в този форум да се отзове, все пак културата на интернет общуването тук е на най-високото ниво, което поне аз съм виждал из бг пиъринга.
- beliefcontrol
- Paragon
blogosfera.dnevnik.bg претендира да е събрал най-известните български блогове, въпреки че както вече бе споменато, това е доста индивидуално според интересите. Най-добре е да се ровиш из линковете в блог, който ти харесва, защото далеч не всички интересни такива са в топ-листа.Muad_Dib wrote:има ли нещо като списък на по-известните/интересни блогове в БГ
Само да знаеш, че през тези връзки често ми се случва от уж бързо преглеждане на 1-2 статии да прекарам 3-4 часа в напълно различни блогове - някой хора пишат доста увлекателно, било то и на свръх тъпи теми.

Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
Бтва, блогосферата е добър ориентир, но не е непременно списък на водещите блогове - в нея се кандидатства по желание, т.е. стига да ти стиска да обявиш, че твоят блог обществено интересен, влизаш там. Но в нея ги има голяма част от водещите блогове, да. Като и понятието водещи е малко сложно, разбира се...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either