The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon May 26, 2008 5:16 pm

Странно. За Дарк финикс сагата и Дейз ъф фючър паст се беше изказал по-скоро ласкаво по-назад в тази тема (с уговорката, че инфодъмповете на Клеърмонт ти дотягат).
Иначе може би си прав за различните поколения фенове. :wink: За мен тези две саги са от най-доброто във франчайза.
Last edited by passer-by on Mon May 26, 2008 5:18 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 26, 2008 5:17 pm

Не, историите им са яки. Това не го оспорвам. Но са ОТВРАТИТЕЛНО написани и не бих могъл да понеса повече от 2 броя накуп от подобен стил на писане (за рисуването изобщо да не отварям дума, макар че не ми е толкова важно), без тежки почивки.
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 26, 2008 5:18 pm

passer-by wrote:Не, не е. Вече казах нещо в едита си на предишната страница, виж го. :wink:

Прав си, че не е хубаво да говоря така на все още запалените фенове на Марвъл, какъвто и аз бях доста време. Извинявам им се. :)
Ама аз дори и това нямам предвид. просто направих ИГРИВА и ХУМОРИСТИЧНА шеговка как често го казваш. На мен даже хич не ми пречи, обичам да има неща като "оня лаф на Ицо за Марвел и 10те години", за да правя готини рефърънси към тях наживо или на форума :wink:

Симо, не си последователен, двамата с Валери не друулвахте ли по Дните по едно време?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 26, 2008 5:21 pm

Еми не помня вече кво съм писал, но В МОМЕНТА това ми е усещането и това са ми спомените. Ся, историята, пак казвам, е яка, а и доста по-интензивна като за количеството броеве, на които е. Ама то при положение, че във всеки от тях има над пет пъти повече текст, отколкото в съвременен комикс, не е чудно...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon May 26, 2008 5:22 pm

@ Колето - А-а-а-а, е, щом ти харесва, добре, може да го спомена още десетина пъти лафа "Ех, по мое време колко бяха яки Марвълите, а сега колко са предъвкани или насилено псевдо-куул за сметка на смислеността на историята спрямо досега изграденото..." :mrgreen:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 26, 2008 5:23 pm

Ама то при положение, че във всеки от тях има над пет пъти повече текст, отколкото в съвременен комикс
Бтв крайно дразнещо явление по принцип. Мисля, че простих само и единствено на Алан Мур в Уочмен/LXG....Не казвам, че всеки комикс трябва да е като на Гарт Енис, но ако исках книга щях да взема скапана книга баси....

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon May 26, 2008 5:25 pm

На мен пък си ми харесват старите. Ама аз от новите не съм чел много така че нямам база за сравнение. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 26, 2008 5:26 pm

Не, тя драмата идва от количеството ИЗЛИШЕН текст в комиксите...

"Little do our heroes know, that in this very moment..."

"But razor-sharp retractable adamantium claws spring from Wolverine's hands, and..."

"But fearsome as they are, their strength is no match for the mighty Collosus"

и т.н. Еми абоминабъл е, съжалявам :neutral:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 26, 2008 5:28 pm

хахаххаха, искрен смях ме напуши. Еми не знам, човече. Имат някакъв такъв специфичен "б-мууви" осемдесетарски чар.

Не знам дали си го играл, но на фрийдъм форс играта именно подобни неща създаваха НЕВЕРОЯТНА атмосфера.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon May 26, 2008 5:29 pm

Може да е абоминабъл, ама кефи. Вярно че, в началото като започнах есеншълите, още на шестото такова повторение ми идваше да изям комикса с кориците от яд, ама от един момент нататък почваш да се кефиш на стила. То не че имаш избор ако си се качил на влака вече. :mrgreen:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 26, 2008 5:30 pm

Ема там, в играта, са били умишлено сложени с тая цел. Тук така си приказват просто... Баси, дори в 90-тарските още има остатъци от тая гняс. А там вече нито с диалози пасват, нито с арта.

Валери, бате, ти можеш да се кефиш абсолютно на ВСИЧКО, стига да се самонавиваш достатъчно, за теб не говорим :lol:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 26, 2008 5:33 pm

Подкрепям за последното. Друго си е с ясно изразен иу аргументиран вкус.

Еми за 90те - потвърждавам за Age of Apocalypse, същата гняс, но в по-умален размер и с не чак толкова крапи арт или по-скоро добър само в последните две части (от 4-томника).

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Tue May 27, 2008 1:17 am

Изчетох квот е излязло от The Walking Dead и рядко много се накефих!Последните няколко броя просто бяха на един дъх!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 27, 2008 9:08 am

Прочетох Eve of Destruction. Доста е тъп, мамка му :mrgreen: Но пък жестоко ме кефи артът на Сайклопс с по-дълга коса. Прави го по-малко бастун. Жалко, че не са го запазили и за по-нататък...

Rayko
Scholar

Post by Rayko » Tue May 27, 2008 9:41 am

Изчетох квот е излязло от The Walking Dead и рядко много се накефих!Последните няколко броя просто бяха на един дъх!
И аз така. Напоследък клиф-хангърите ми идват в повече.

Сега чета Hedge Knight 2: The Sworn Sword по новелата на Джордж Мартин. Уникално добър арт, яркост, цветове- с една дума Mike Miller. Шест броя са излезли досега, аз испиратсвах до четвъртия, сега ще търся другите два. Това, че действието се развива 100 години преди събитията в Игра на Тронове е огромен +, а фактът, че
Spoiler: show
скуайърът на Дънк е Ег(братът на майстер Емон) е върхът. Много филлъп има за бунтовете на Блекфайър и т.н.
Slaughter the mutant, purge the unclean, burn the heretic!