Всъщност идеята за този топик се породи от факта, че в последно време чета доста научна литература. Нямам предвид четенето на лекции, записки и тем подобни материали с цел вземането на някакъв изпит, които после се захвърлят и не се сещаме за тях следващите 2 години, докато не дойде време за държавен изпит...
Имам предвид четене на научна литература в сферата в която работим и то не просто от любопитство, а защото наистина имаме нужда да разширим знанията си и при това сме и любопитни и ни е и интересно...
За да не прекалявам с многоточията- оказа се, че в последно време освен, че си чета лекциите чета и доста научни книги в моята сфера. В резултата на това в един момент осъзнах, че напълно съм спрял да чета художествена литература. В първия момент, честно казано, бях просто изненадан, когато забелязах, че за последните 3 седмици не съм прочел ред фентъзи, sci- fi или каквото и да е друго извън сферата на психологията, психиатрията etc. ...
Тук ми иде да попитам- някой да е срещал подобен проблем? Всъщност да не го наричаме проблем... Може би е естествен резултат от работата и ученето и изместването на интересите и... не знам си какво...
И така

Ще се радвам ако някой сподели собствения си опит в това отношение.