Покрай многото четене и работа напоследък над модерно, героично, мрачно, епично, брутално, драматично и прочие фентъзи, все повече се замислям над това. В смисъл, фабулата - добре, обстановката - ясно, психологизма, характерологията - чудесно. Но какво все пак е
генералното послание на тази книга? Към мен, към читателя? От мое име - доколкото бих възприел едно Послание като свое? И колкото повече мисля, толкова повече в тиквата ми кристализира нещо като (NB! синтезирано от най-култовите фрази-послания, които съм срещнал досега):
18!
- Spoiler: show
- You may think You are a fucking scum of an Immortal God, but I'm a fucking Mortal Being, who does have the fucking right to live and breathe and fucking fight, for I do care for the fucking Children of this mudball of fucking shitload of World you fucking dared to impose on me, and I do swear it w/ my heel on the prepucium of the Hood, you Syphilitic son of an uncleansed, camel fucking CUNT!
В случай, че горното ви звучи малко крайно или невярно, или сте доловили друг някой
- Spoiler: show
- fucking Message
, който ми е убягнал - моля поправете ме.