И аз това се чудех - кога се развива действието в сериала спрямо нашето време? Твоята версия като че ли леко противоречи на фактите. Ако нещо бъркам, някой да ме поправи, обаче, доколкото си спомням от сериала, всичките 13 колонии произхождат от Кобол - това е родната им планета, оттам са тръгнали към останалите планети, включително и към Земята. Преди 2500-3000 години. А сега Земята е изпелена и радиоактивна. И почти не виждам теория, която да обясни как е възможно това. (Все пак нашата раса съществува в този си вид от 60 000 години, дори и да пренебрегнем милионите години еволюция преди това. Значи няма как да сме заселени от Кобол, освен в далечното минало, но тогава как да си обясним радиоктивната пустиня 3000 г. след заселването?).zhivik wrote:Който още не е гледал 10-ти епизод (последния от първата половина на сезона) да не чете надолу.
Явно се очертава леко по-клишираната версия за историята на вселената на Battlestar Galactica. В един момент изглежда почти сме се унищожили по един или друг начин (гайгеровия брояч намеква за ядрена война), след което оцелелите са тръгнали да търсят нов дом, стигнали са до Кобол, след което по някаква причина (надявам се да се изясни), са напуснали и тази планета и са основали дванайсетте колонии. И други варианти са възможни, разбира се, и аз се надявам да са измислили нещо по-оригинално. Все пак ми е леко разочароващо след всичко, което преживяха дотук, пак да се налага да се сблъскват с гадости, ама явно продуцентите са решили да прокарват и пацифистко/екологично послание.
Единстевеното тъпо нещо е, че ще разберем какво се случва чак в началото на следващата година ...
Е, възможно е и обратното - да сме заселили Кобол от Земята, но в такъв случай след това трябва да сме го забравили (доколкото си спомням, в сериала изрично се казваше, че родната планета е Кобол. В подкрепа на тази версия са дверногръцките богове - в нашето бъдеще те ще са полузабравени, по-вероятно да са донесени отнякъде в далечното ни минало).
Някой да има идеи по въпроса?