и е напълно прав според мен
Играно напоследък
Moderator: AlDim
Абсолютно не. "Кът сцена" означава просто сцена, отделна от самия геймплей, в която играчът няма контрол. Оттам и "кът"-а.Moridin wrote:Всъщност Рол имаше предвид, че "кът-сцени" се казва именно на тези, които са ренднати с енджина на играта риъл-тайм, докато другото са си "филмчета"
и е напълно прав според мен
- RRSunknown
- Elder God
или модерното тип Gears of War приканване да натиснеш бутонче което ти насочва погледа към риъл -тайм сценка докато играта си върви.AlDim wrote:Примерно диалозите в Mass Effect се развиват в реално време и по всяко време можеш да прекъснеш събеседника си. В някои игри пък има кътсцени, които не ти отнемат изцяло контрола (тенденция, която тръгна още от Half-Life).
- The Dragon
- Elder God
По принцип не е правилно да кажеш "риълтайм кътсцена" и да очакваш всички да те разберат. Аз се досетих какво може би имаш впредвид, но ето че други не се сетиха, а не е като да си го казъл това в някакъв форум за цветя или колела или.Scourge wrote:sure thing.dellusion wrote:"риълтайм" е доста различно от "риълтайм рендъринг". Първото може да се отнася за 100 зилиона неща, докато второто си е... второ.
не се и съмнявам, че можеш да споменеш поне едно от 100-те зилиона неща, които риълтайм кът-сцени може да сочи, освен рендерирането, нали?
Току що питах тук до мене двама гамери, какво разбират под риълтайм кътсцена и те казаха, че нищо не разбират. В края стигнахме до извода, че най-общоприетия термин е "ingame movie"
Look at the darkness...
...around me.
...around me.
почти всички нови игри с риълтайм филмчета ползват множество специфични техники докато рендерират кътсцената, които не се ползват по време на същинската игра. така че формално погледнато и "кът сцена с енджина на играта" може да е двусмислено. но е вероятно най-доброто приближение наистина.
и сори, ама нямам намерение да имам угризения, че някой някакъв термин не разбирал или имал съмнения. дори туй да са "двамата гамери" до dellusion.
и сори, ама нямам намерение да имам угризения, че някой някакъв термин не разбирал или имал съмнения. дори туй да са "двамата гамери" до dellusion.
Абе, аз дълго време чаках преди да си пусна Lost Planet(най-вече заради един ъпгрейд на компа) и сега я почнах днес. Как ви се вижда тя. Позволява да я играя с всичко на max, но аз съм бутнал няколко ненужни тежести(motion blur-a), защото е малоумен... и пак ми се вижда дървеничка и по-точно, моделите са дървени...иначе природата е доста добре направена. Въпреки, че там губя FPS:) Струва ли си да се играе, като цяло, тоест, история поне има ли? Четох какво ли не в нет-а, та реших и тука да събера input:)
- RRSunknown
- Elder God
няма история- има екшън с много стрелба.Morrowind wrote:Абе, аз дълго време чаках преди да си пусна Lost Planet(най-вече заради един ъпгрейд на компа) и сега я почнах днес. Как ви се вижда тя. Позволява да я играя с всичко на max, но аз съм бутнал няколко ненужни тежести(motion blur-a), защото е малоумен... и пак ми се вижда дървеничка и по-точно, моделите са дървени...иначе природата е доста добре направена. Въпреки, че там губя FPS:) Струва ли си да се играе, като цяло, тоест, история поне има ли? Четох какво ли не в нет-а, та реших и тука да събера input:)
...което с абсолютно нищо не променя факта, че изиграх играта на един дъх в рамките на един ден и се накефих на максимум. Не че е нещо особено, но си е едно дяволски приятно непретенциозно екшънче, което определено бих прецъкал пак някой ден (след като си мина Гиърса пак).RRSunknown wrote:няма история- има екшън с много стрелба.Morrowind wrote:Абе, аз дълго време чаках преди да си пусна Lost Planet(най-вече заради един ъпгрейд на компа) и сега я почнах днес. Как ви се вижда тя. Позволява да я играя с всичко на max, но аз съм бутнал няколко ненужни тежести(motion blur-a), защото е малоумен... и пак ми се вижда дървеничка и по-точно, моделите са дървени...иначе природата е доста добре направена. Въпреки, че там губя FPS:) Струва ли си да се играе, като цяло, тоест, история поне има ли? Четох какво ли не в нет-а, та реших и тука да събера input:)