Евро 2008 - Австрия/Швейцария

За най-важните акценти в кърлинга и турнирите по спортно оригване!

Moderator: Moridin

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sun Jun 22, 2008 3:39 am

Ъ, кой отписва Германия? Мен ако питаш, шансовете на Турция да се класира на финал са около пет процента и това не го казвам от суеверие. Едно че Германия имат по-добри играчи и това да ги биеш с голове в последните минути е вс едно на краставичар краставици да продаваш, и второ, турците са почти без отбор за тоя мач. :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Jun 22, 2008 3:42 am

Хубаво де, ти си пич.

Дано финалът да е Германия-Русия и след един невероятно зрелищен мач да я пренапишем тая Втора Световна! :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jun 22, 2008 9:09 am

Прочее, аз тоя мач го изпуснах, обаче по повод Павличенко - тва момче на мен ли само ми се струва, или дъни греди на всеки мач? Смисъл, аз го гледах в два и там имаше общо поне 5 греди...

Сигурно е от косицата...
And you can't dance with a devil on your back...

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Jun 22, 2008 10:01 am

Холандците не направи нищо, за да го спечелят тоя мач и логично го загубиха... Оттук нататък вече съм за Русия.

Коментаторите бтв ме сгъваха от смях цял мач, особено оня, дето (по) не можеше да говори български :mrgreen:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Jun 22, 2008 10:05 am

"В града бяха доставени 250 000 тона бира с оглед на многото очаквани запалянковци". 8-) :)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Jun 22, 2008 11:06 am

Еба ми се мамата направо...
"Русия,ааа, много е хубаво, че атакуват, те използват, ааааа, атакуващите си футболисти, Гус, ааа, Хидинк каза, че ще разчитаМ на атаките тоя мач, аааа...."

Тва и двамата идиоти - коментатора и КОкоментара, както сам се нарече. Мамка му поне да говорите би трябвало да можете...

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Sun Jun 22, 2008 12:06 pm

Много ми е мъчно за Холандия, но отпаднаха напълно заслужено. С ван Бастен, такава тактика и такива смени толкоз.

Обяснения всякакви, но според мен от няколко първенства, световни и европейски, е ясно, че "звездите" след сезона и броя мачове които са играли нищо не струват. Разбира се че имат проблясъци, но с умората, физическа и психическа, се отчитат само с няколко фойерверка. Роналдо е достатъчен за пример.
Руското първенство почна преди три месеца, голяма почивка преди това, свежи играчи, жадни за изява, психически необременени от големи очаквания. Другите са изцедени, няма такава Холандия като в продълженията... Ван дер Ваарт, Снайдерс и Кайт сигурно са изиграли от Нова година толкова мача колкото половината руски отбор. Гърция миналото първенство беше същата. Продадоха няколко, но никой не доказа нещо по-специално. Аршавин, Жирков и другите са в страхотна форма, но за да станат наистина големи, трябва да се докажат в голямо първенство с постоянни игри, което не е по силите на всеки.

След Гърция в миналото първенство вече нищо не може да ме изненада. Включително и финал Русия-Турция, макар че и от самолет се вижда, че финалът ще е Германия-Италия. При тия последните си има стандарти, започват с клизма, страх и мъка, последвани от късмет и най-накрая играят Финал.
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Jun 22, 2008 12:10 pm

Няма място за никакъв паралел между гръцкия футбол от 2004 и руския от 2008 според мен.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Jun 22, 2008 12:14 pm

+1. Гърция играеше съвсем различен стил, бяха страхотен колектив, но никой от играчите им не не показваше класата на Аршавин и Жирков.

А тия оправдания с измореността не ги приемам в случая. Руснаците бяха играли преди 3 дни решителен мач, а холандските титуляри имаха един мач почивка. Още повече че още от първата минута руснаците натиснаха и бяха по-добрия отбор през целия мач.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Sun Jun 22, 2008 12:41 pm

Не правя никакъв паралел между стила и тактиката на гърците и руснаците. Разбира се, че са коренно различни. То е до манталитет и дадености. И Рехагел, и Хидинг са големи затова, че могат да преценят с това, което разполагат, кое му приляга, и как да го направя. Сравнението ми се отнася до това, че и двата отбора бяха психически необременени, жадни за изява, със свежи футболисти, които не са играли по над 50-60 мача, тежък сезон в големите европейски първенства и турнири.

И разбира се, че руснаците надиграваха холандците през целия мач, в това няма спор. Хидинг надигра Ван Бастен. Това което казвам, че за да можеш да го направиш ти трябват свежи и нахъсани футболисти. Четири дни почивка отгоре е добре, но върху целият брой мачове изиграни през сезона не е най-същественото. Няма как да нахъсаш Нистерой и Ван дер Ваарт, щото на тях им е дошло до гуша от футбол. А да имаш Хунтелаар, млад, с хъс, с провален сезон, и да не го пуснеш в един такъв мач си е престъпление. Руснаците го наказаха.
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Jun 22, 2008 1:15 pm

Четири дни почивка отгоре е добре, но върху целият брой мачове изиграни през сезона не е най-същественото. Няма как да нахъсаш Нистерой и Ван дер Ваарт, щото на тях им е дошло до гуша от футбол. А да имаш Хунтелаар, млад, с хъс, с провален сезон, и да не го пуснеш в един такъв мач си е престъпление. Руснаците го наказаха.
Excuses, excuses....Абсолютно същото може да бъде казано и за победите на Холандия над Франция и Италия - побеи над изтощени играчи, играещи в една купчина грандове.

Както и да е, няма какво дори да се опитваме да спорим над свършен факт. Късмет на братушките.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sun Jun 22, 2008 1:54 pm

Бисайдс, чисто така снийки да си попитам, абе то не е ли именно това, което те прави ГОЛЯМ? Цялото психическо и физическо натоварване и пак да си ПО-добрия? Ако не можеш да пренебрегнеш тоя фактор закъде си? Ако така на дребно ще се хващаме - в Русия климата и терените дали са остро благоприятни за игра?

Дето вика Никола, другото са извинения.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Sun Jun 22, 2008 2:31 pm

Maledictus wrote:Бисайдс, чисто така снийки да си попитам, абе то не е ли именно това, което те прави ГОЛЯМ? Цялото психическо и физическо натоварване и пак да си ПО-добрия? Ако не можеш да пренебрегнеш тоя фактор закъде си? Ако така на дребно ще се хващаме - в Русия климата и терените дали са остро благоприятни за игра?

Дето вика Никола, другото са извинения.
Анджък де, руснаците докато станат "ГОЛЕМИ" ще трябва да покажат някакво постоянство във форма и изяви не само в един отделен турнир, а като се докажат и в някое от големите първенства. За да не останат като гърците с едната титла, апропо която руснаците още и не са я спечелили. Роналдо, когото между другото не мога да понасям, не постигна нищо съществено на това първенство, но дори и аз не поставям под въпрос мащаба на "големината" му.

Интересно ще е Гус Хидинк дали ще успее да премине предните си две черни котки. Италия от 2006, и Германия от 2002. С Австралия и Корея почти успяваше, но накрая падаше с половин на нула. Германия и Италия за разлика от Испания, Швеция и Холандия не тръгват да се надиграват, играта и тактиката им е съвсем различна, тъй че задачата на Русия ще е много по-различна от тази която беше снощи. И лично не бих заложил на руснаците... Но аз обикновено бъркам.
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Jun 22, 2008 2:40 pm

Ами Жирков и Аршавин всъщност винаги са били големи, в тяхното си първенство, а Аршавин го доказа и в купата на УЕФА срещу големи отбори. А сега пък прави за смях който му се изпречи на пътя.

Руснаците като отбор тепърва ще стават големи, първо щото са много и второ (за разлика от южнокорейците примерно) щото имат традиции. И трето, щото се намират в много по-конкурентна среда. Турците са в подобно положение, откак взеха да наливат МНОГО пари в клубния си футбол. Руснаците също започват да го правят, да не говорим, че там ги има все пак ОЛИГАРСИТЕ...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jun 22, 2008 2:49 pm

И аз се надявам на някакво възраждане на руския футбол, защото това сега е реално първото им наистина добро първенство след края на Съюза, а с толкова хора не може да не извадят нищо толкова време все пак. Това не е Америка, където сокър е вид птица..
This is it. Ground zero.