Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
- RRSunknown
- Elder God
Ще ме извиняваш, но предните серии бяха доста по-добре направени от гледна точка на сюжет. Вероятно най-добър има "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход". Оригиналност (изпитанията, които трябваше да минава бяха добре замислени), динамичност (всеки един от трите филма ме е карал да се чувствам постоянно напрегнат).
Когато гледах "кристалния череп", единственото, което ми минааше през главата беше "скука, скука, скука". Идваше ми да го зарежа... най-вече, когато стигна до убийствено тъпата сцена със змията, за която писах по-горе. Поне накрая да ми бяха оправдали търпението, защото като видях как летящата чиния излита, просто затвърди впечатлението ми, че филмът е банален.
Наистина, банален. Да не кажа тъп, че ще ми се разсърдят феновете.
На мястото на летящата чиния ли? Повече бих се радвал да видя сцена подобна на тази в разказа на Хауърд Лъвкрафт - "Цветът от космоса", където нещото излита от нивата и се устремява към небето. Хем е без летяща чиния, а и по-оригинално е.
Когато гледах "кристалния череп", единственото, което ми минааше през главата беше "скука, скука, скука". Идваше ми да го зарежа... най-вече, когато стигна до убийствено тъпата сцена със змията, за която писах по-горе. Поне накрая да ми бяха оправдали търпението, защото като видях как летящата чиния излита, просто затвърди впечатлението ми, че филмът е банален.
Наистина, банален. Да не кажа тъп, че ще ми се разсърдят феновете.
На мястото на летящата чиния ли? Повече бих се радвал да видя сцена подобна на тази в разказа на Хауърд Лъвкрафт - "Цветът от космоса", където нещото излита от нивата и се устремява към небето. Хем е без летяща чиния, а и по-оригинално е.
- RRSunknown
- Elder God
РРС (кажи си прекора/името моля, че вече много си кълча езика така), човекът съвсем правилно е нацелил (макар и интуитивно) проблемите на сценария, които са очебийни за интересуващите се още на първо гледане.
В четворката НЯМАШ:
* силен антагонист* >оттам>
* личен залог за героя и
* реална опасност >оттам>
* какъвто и да е съспенс извън елементарния екшън
Все пилони на жанра (а и като цяло на добрата история), на които точно се крепят първите три филма. И не само се крепят, ми и демонстрират как да се използват оптимално, особено оригиналният Кивот.
Дадох деветка на филма само заради техническото/визуално съвършенство и актьорите. Пък и култовия образ на Инди и солиден бонус "носталгия" все пак. Иначе си е за седмица, като всеки друг мащабен и тъпеещ екшън-адвенчър.
* някво разводнено, неясно учтиво КГБ и не особено заплашителна, доволно цивилизована лелка, която не е много наясно кво иска - аре са
аз такива неописуеми КГБ изроди щях да им измисла, че нацюгите и тугите-сърцеядци щяха да им се сторят викториански джентълмени 
В четворката НЯМАШ:
* личен залог за героя и
Все пилони на жанра (а и като цяло на добрата история), на които точно се крепят първите три филма. И не само се крепят, ми и демонстрират как да се използват оптимално, особено оригиналният Кивот.
Дадох деветка на филма само заради техническото/визуално съвършенство и актьорите. Пък и култовия образ на Инди и солиден бонус "носталгия" все пак. Иначе си е за седмица, като всеки друг мащабен и тъпеещ екшън-адвенчър.
* някво разводнено, неясно учтиво КГБ и не особено заплашителна, доволно цивилизована лелка, която не е много наясно кво иска - аре са

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- RRSunknown
- Elder God
Радостин се казвам, Руменов Стефанов:)shayhiri wrote:РРС (кажи си прекора/името моля, че вече много си кълча езика така), човекът съвсем правилно е нацелил (макар и интуитивно) проблемите на сценария, които са очебийни за интересуващите се още на първо гледане.
В четворката НЯМАШ:
* личен залог за героя и
* някво разводнено, неясно учтиво КГБ и не особено заплашителна, доволно цивилизована лелка, която не е много наясно кво иска - аре сааз такива неописуеми КГБ изроди щях да им измисла, че нацюгите и тугите-сърцеядци щяха да им се сторят викториански джентълмени
ако питаш мене от старите не помня нито антагонисти нито някъкъв съспенс камо ли да съм си мислил че има опасност за бат Инди.
Помня само забавните каскади, култови лафчета и тоталната бутафория.
Същото го има и в четворката.
Пък и то му даваш девятка което е повече отколкото аз му давам

пък тоя който е "нацелил" нещата е написал:
как да го взема насериозно а?За този филм имам само един коментар: e--(цензура) дриснята!
Ужасен сюжет, банален, скучен на моменти, накрая завършващ с летящата чиния на Ричард Хоугланд и Войла! Това е...
Ефектите не ме интересуват.
* ма за МГБ е леля Бланши съм съгласен - не че това ми попречи да ми хареса филма- както ти си казал ефектите + лафчетата+ стария Хари са достатъчни като за продължение.
Last edited by RRSunknown on Mon Jun 23, 2008 9:09 pm, edited 1 time in total.
Радостине, моите извинения, ако нещо в моя коментар те е засегнало, но така почувствах филма.
Държа да спомена, че съм малко по-различен тип човек. Не си падам толкова по страничните ефекти, а обичам филмът, който гледам, да има добро повествование. Ще ти кажа нещо, дано не се обидиш, ама пунктуацията и правописът ти е на доста ниско ниво (не казвам, че съм перфектен в това отношение, но се старая). Дано не го приемеш за заяждане, може би си падаш повече по визуалните изкуства.
Държа да спомена, че съм малко по-различен тип човек. Не си падам толкова по страничните ефекти, а обичам филмът, който гледам, да има добро повествование. Ще ти кажа нещо, дано не се обидиш, ама пунктуацията и правописът ти е на доста ниско ниво (не казвам, че съм перфектен в това отношение, но се старая). Дано не го приемеш за заяждане, може би си падаш повече по визуалните изкуства.
Last edited by bgspace on Mon Jun 23, 2008 9:18 pm, edited 1 time in total.
- RRSunknown
- Elder God
Прецака ми се поста , както и да е - няма да го пиша пак.bgspace wrote:Радостине, моите извинения, ако нещо в моя коментар те е засегнало, но така почувствах филма - такъв ми беше коментара.
Само ще ти кажа ако имаш някакви забележки към правописа ми и го наричаш на "много ниско ниво" да дадеш примери за да се посмеем заедно с целия форум.
А ако ми кажеш че точно от Инди си очаквал заплетена фабула и качествен сюжет значи си пълен наивник.
Съжалявам, но не те разбрах. Какво се опитваш да ми кажеш? Ще водим ли културен диалог или не?
Разбирам, че не ме вземаш насериозно поради острото ми включване в темата, но по-нататък си казах къде са слабостите на филма. Това няма да е нито първи, нито последен слаб филм. Примери - бол - "Денят на Трифидите", "Армагедон", "Земна буря" и т.н.
ПП: Не съм казал, че очаквам от новия филм свръх-заплетена фабула и невероятен сюжет, казах, че очаквам прилично-добър сюжет. За мен сюжетът на филма не може да се нарече дори посредствен.
Разбирам, че не ме вземаш насериозно поради острото ми включване в темата, но по-нататък си казах къде са слабостите на филма. Това няма да е нито първи, нито последен слаб филм. Примери - бол - "Денят на Трифидите", "Армагедон", "Земна буря" и т.н.
ПП: Не съм казал, че очаквам от новия филм свръх-заплетена фабула и невероятен сюжет, казах, че очаквам прилично-добър сюжет. За мен сюжетът на филма не може да се нарече дори посредствен.
Last edited by bgspace on Mon Jun 23, 2008 9:26 pm, edited 2 times in total.
- RRSunknown
- Elder God
Не - не каза слабостите - каза нещо което е очевидно и което няма нищо общо с качествата на филма.bgspace wrote:Съжалявам, но не те разбрах. Какво се опитваш да ми кажеш? Ще водим ли културен диалог или не?
А ако имаш желание за културен диалог едва ли е уместно да правиш offtopic забележки на лична основа които не можеш да подкрепиш с пример.
Засега няма желание да споря точно с теб така че не си хаби клавиатурата да ми отговаряш.
- RRSunknown
- Elder God
Чудя се да ти се смея ли или да се хвана за главата 
Не можа да се сдържиш да отговориш нали ?
Страшен аргумент даде - разбит съм - по тази логика (твоята) ако това е МНОГО НИСКО ниво на правопис то значи 100% от форума са МНОГО НИСКО ниво - защото ако не си разбрал всеки пише разговорно понякога - разказите са в друга секция на форума.
Но нищо- продължавай си , аз нямам нищо напротив да ти се смея отстрани
Умишлено не ти отговарям на лични за да видят всички как се води безмислен спор със заяждане.

Не можа да се сдържиш да отговориш нали ?
Страшен аргумент даде - разбит съм - по тази логика (твоята) ако това е МНОГО НИСКО ниво на правопис то значи 100% от форума са МНОГО НИСКО ниво - защото ако не си разбрал всеки пише разговорно понякога - разказите са в друга секция на форума.
Но нищо- продължавай си , аз нямам нищо напротив да ти се смея отстрани

Умишлено не ти отговарям на лични за да видят всички как се води безмислен спор със заяждане.
Абсолютно съгласен.RRSunknown wrote:Филма си е повече от достойно продължение ако се подходи с правилна нагласа. Не е нищо повече от старите филми но пък и това е и умишлено- бутафорията и култовите лафчета със измислените каскади са си напълно в духа на старите серии.
Който не го е разбрал това и е чакал революция търси под вола теле.

Филма е просто още от същото. И аз му се изкефих на макс точно заради това.
bgspace препоръчвам ти да пробваш да изгледш пак старите серии за да видиш, че е точно така.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!